7 aplikací, které maminkám usnadní život | Blog Mall.cz

Neboj, mamko, nejsi na to sama: 7 aplikací, které usnadní maminkám život

Být maminkou je někdy pořádná fuška, ale naštěstí dnes existují chytré aplikace na mobily a tablety, které vám každodenní rodičovskou honičku usnadní. Ať už chcete připomínat krmení, rychle uspat mrně nebo jen pomoct s nákupem, tyto zdarma dostupné aplikace vám pomůžou.

1. White Noise Baby – pomocník při uspávání prcka

V téhle aplikaci najdete spoustu různých zvuků, které děti nejčastěji uspí. Máte-li například vyzkoušené, že vaše ratolest zaručeně usne při jízdě autem, pusťte mu v aplikaci zvuky jedoucího auta a položte mu mobil k postýlce. Nebo zkuste třeba klasickou hudbu, zvuk moře, nahrané ukolébavky nebo zvuky, které děti slyší v děloze před narozením.

Nastavíte si, jak dlouho se mají zvuky přehrávat, ať máte jistotu, že prcek stihne usnout. Takže můžete uspávat a zároveň vařit nebo odpočívat. Vhod přijde i monitor pláče, který vybrané zvuky znovu přehraje, když se mimčo vzbudí. A v neposlední řadě aplikace přehrává také bílý šum, který je osvědčeným uspávačem miminek.

Stáhněte si White Noise Baby pro Android nebo iOS.

2. Amy Baby Monitor – chůvička ve vašem telefonu

Jednoduchá aplikace, která vám nahradí dětskou chůvičku. Po nainstalování smartphone propojíte s chytrým telefonem, který nepoužíváte, nebo s tabletem, který prckovi postavíte vedle postýlky. Pak už na svém telefonu odkudkoliv uvidíte, že miminko v pořádku spinká a netropí neplechy.

Svého špunta nejen uvidíte, ale také uslyšíte. A až se dítě vzbudí a začne brebentit, aplikace vám pošle notifikaci, abyste ho mohli jít v klidu uspat nebo mu popřát dobré ráno. Nechybí ani noční režim, během kterého nebude telefon dítě nijak rušit.

Amy Baby Monitor si stáhnete pro Android i iOS.

>> Nebo si vyberte samostatnou dětskou chůvičku na MALL.cz. <<

Děťátko uvidíte na displeji svého telefonu, ať už budete kdekoliv. • 

3. Nutrimimi – studnice maminkovské moudrosti

Nutrimimi je aplikace, kterou společnými silami sestavili dětští lékaři, gynekologové a výživoví specialisté. Provede vás první tisícovkou dnů s vaším miminkem od těhotenství až po batolení.

Nabídne vám články podle věku vašeho špunta a podrobně vysvětlí, která vyšetření vás čekají. Zároveň vám pomůže sledovat hmotnost a poradí i s výživou a stravováním vás i vašeho miminka. Součástí je také on-line chat, kde se můžete ptát lékařů a odborníků na otázky spojené s mateřstvím.

Stáhněte si Nutrimimi pro Android nebo iOS.

4. Nákupní seznam – konec popsaných papírků a zapomenutých plínek

Aplikace Nákupní seznam vám kompletně nahradí papírky na ledničce i v peněžence. Postupně si do ní napíšete vše, co potřebujete nakoupit včetně množství nebo ceny. Také si můžete v aplikaci jednotlivé položky vkládat do receptů. Chystáte se péct koláč? Sepište si do aplikace suroviny podle kuchařky a už se nebudete muset vracet pro prášek do pečiva.

Nákupní seznam navíc snadno nasdílíte s kýmkoliv, kdo za vás nákup obstará. Takže během kolébání mimča jen párkrát ťuknete a tatínek bude vědět, po čem v supermarketu sáhnout.

Nákupní seznam si stáhnete pro smartphone s Androidem.

>> Starý telefon dosluhuje? Vyberte si nový smartphone na MALL.cz. <<

Taťka si při nákupu všechny položky v seznamu odkliká a už na nic nezapomene. • 

5. Baby Feed Timer – už je čas na papu?

Baby Feed Timer vám pomůže s kojením i krmením. Připomene vám, že je čas špunta nakrmit, ať už mimčo kojíte, krmíte z lahve nebo už baští tuhou stravu. V aplikaci si také vytvoříte podrobné statistiky o kojení, spánku, váze nebo výšce prcka, které potom můžete ukázat dětskému lékaři. A kromě krmení vám v pravidelných intervalech připomene i výměnu plínky nebo čas uložit dítě do postýlky.

Stáhněte si Baby Feed Timer pro Android nebo iOS.

6. MAMApp – chytrý průvodce těhotenstvím

Nastavíte si, v kolikatém týdnu těhotenství jste, a aplikace vám o miminku ve vašem bříšku poví vše, co potřebujete vědět. Dozvíte se, na co si dát v daném období pozor, co vás čeká na vyšetřeních a ve vizualizaci si prohlédnete, jak zrovna vaše miminko vypadá. Součástí je také počítadlo pohybu plodu, harmonogram vyšetření nebo zdravotní deník.

MAMApp stáhnete pro Android i iOS.