4 mobilní aplikace, se kterými dodržíte svá předsevzetí | Blog Mall.cz

4 mobilní aplikace, se kterými dodržíte svá předsevzetí

Od Nového roku uběhl již měsíc a mnozí z nás si dali předsevzetí. Pouštíme se do nich plní odhodlání, ale jen málokterá zvládneme dodržet. Naštěstí existují chytré aplikace, které je pomohou dodržovat v průběhu celého roku.

1. Zatočte s cigaretami jednou provždy

Podle průzkumu agentury Nielsen Admosphere si 22 % Čechů plánuje dát předsevzetí. Nejčastěji chtějí přestat kouřit. U tak silného návyku se ale jen málokomu povede přestat ze dne na den. Na pomoc přichází mobilní aplikace QuitNow!

V aplikaci sledujete:

  • jak dlouho nekouříte,
  • kolik peněz jste už ušetřili,
  • kolika cigaret jste se vzdali,
  • jak jste snížili zdravotní rizika spojená s kouřením.

Navíc se v aplikaci můžete spojit s dalšími odvykajícími kuřáky a navzájem se podpořit. Stáhněte si ji do chytrého telefonu a začněte ještě dnes.

QuitNow! pomocí statistik povzbuzuje k postupnému odbourání nezdravého návyku. • 

2. Zhubněte zdravě a dlouhodobě

Druhým nejčastějším předsevzetím je zhubnutí. I tady platí, že postupné krůčky vedou k trvalému úspěchu spíše než razantní omezení. Abyste se vyhnuli nechtěnému jojo efektu, sáhněte po aplikaci Lose It!

Díky Lose It! máte přehled o kalorickém příjmu, výživové hodnotě potravin, ušlých krocích a spálených kaloriích. Nastavte si novou výzvu a podělte se o úspěchy s ostatními uživateli Lose It!

3. Pusťte se do sportování

Jste soutěživí? Zkuste pokořit něčí rekord v běhu nebo cyklistice. V aplikaci Strava najdete zajímavé stezky a utkáte se s profesionálními sportovci. V Endomondo si zase sestavíte tréninkový plán na míru a soutěžíte s přáteli v překonávání výzev.

Skvělým sportovním pomocníkem jsou tzv. fitness náramky. Kromě ušlých kroků a vyběhaných koblížků vám obvykle změří i aktuální tepovou frekvenci a kvalitu spánku.

Fitness náramek funguje přes mobilní aplikaci v iphonu nebo androidu. • 

A abychom nezůstali jen u outdoorového cvičení, je tu aplikace Yoga Studio: Mind & Body. Je sice placená, zato nabízí přes 70 profesionálně sestavených lekcí a téměř 300 jogínských pozic. Nezapomeňte si před tréninkem pořídit výbavu, aby se vám dobře cvičilo.

4. Naučte se nový jazyk

V anketě nejčastějších předsevzetí by se celých 6 % dotázaných letos rádo naučilo cizí jazyk. V této oblasti vede na plné čáře aplikace Duolingo. Učí totiž hrou.

Na výběr máte výuku v angličtině, španělštině, francouzštině, němčině, portugalštině, italštině i češtině. V Duolingu procvičíte psaní, mluvení, poslech a slovní zásobu. Nastavte si start upřímně podle svých jazykových dovedností a na konci každé úrovně si udělejte test. S Duolingem můžete trénovat na cestě do práce, v MHD, na procházce, prostě kdekoliv. Aplikace vám sama připomene alespoň jedno opakování denně.

Více tipů na to, jak opravdu dodržet předsevzetí, najdete zde.

Jaké předsevzetí a aplikaci jste si letos vybrali? Napište nám to do komentářů.