5 aplikací, které vám usnadní Vánoce | Blog Mall.cz

Moderní Ježíšek: 5 aplikací, které vám usnadní Vánoce

Vánoce jsou sice tradiční svátky, ale pomáhat si moderními technologiemi při nich máte povoleno. Díky chytrým telefonům si ulehčíte přípravy, zmírníte stres a svým dětem ukážete, že jste trendy. Podívejte se, jaké aplikace jsme si v redakci oblíbili.

1. Adventní kalendář

Klasický adventní kalendář sice potěší váš mlsný jazýček, ale jeho digitální podobu máte pořád po ruce a ještě vám zkrátí čekání. Tvůrci totiž do adventních kalendářů zapracovávají různé drobné hry jako pexeso nebo piškvorky.

Pokud rádi překvapujete ostatní, zkuste aplikaci MyAdvent (pro Android), kde vytvoříte svoji verzi adventního kalendáře. Ke všem 24 dnům přidáte vlastní fotky, videa nebo vzkazy a výsledek pak nasdílíte na e-maily svých přátel a rodiny. Vaši blízcí pak postupně otevřou všechna políčka a každý den si na vás v dobrém vzpomenou.

>> Zajímavé adventní kalendáře najdete i na MALL.CZ. <<

2. Seznam dárků

Dáváte každoročně dárky mnoha lidem a bojíte se, že na někoho zapomenete? Stáhněte si aplikaci Presentlist - dárkový pomocník (Android nebo iOS). Přehledně do ní přidáte různé nápady na vánoční dárky pro své blízké.

Aplikace navíc zobrazí statistiky jako průměrná cena nebo celkový počet nakoupených dárků. Využijete ji i mimo vánoční svátky, jednoduše v ní totiž nastavíte upozornění na narozeniny nebo svátky.

Skvělá zpráva je, že aplikace vaše plány neprozradí, ani když do ní nahlédne někdo jiný. Pro přístup nastavíte bezpečnostní kód, který udrží vaše nápady v tajnosti až do dne D.

>> Vyzkoušejte návod, se kterým vymyslíte správný dárek pro každého. <<

Člověk rychle zapomíná. Nápady na nákupy dárků si proto zapisujte kdykoli během roku. • 

3. E-přáníčka

Při vánočním shonu nezapomeňte na pohlednice, které pokaždé upřímně potěší rodinu i přátele. V moderní době už je ale nemusíte shánět v kamenných obchodech. Na jejich odeslání vám stačí mobilní telefon.

V aplikaci Pohlednice Online (Android nebo iOS) od České pošty nahrajete vlastní fotku, přidáte k ní text, napíšete adresu a necháte poštu, aby zbytek vyřídila za vás. Příjemce pak do schránky dostane papírovou pohlednici s vaší originální fotografií.

>> Naučte se fotit mobilem s těmito radami. <<

I z fotky v mobilu vytvoříte originální vánoční pohlednici. • 

4. Hra, které dětem zkrátí čekání na Ježíška

Nejlepší hry jsou takové, u kterých se musí přemýšlet. Bystří totiž mozek. Dejte si s dětmi tedy malou výzvu a soupeřte, komu to víc pálí. Vyhrává ten, kdo zvládne za omezený počet tahů prasknout všechny vánoční bubliny. Výzvu najdete ve hře Bubble Blast Holiday (Android nebo iOS).

>> Má vaše dítě rádo elektronické hračky? Tady jsou tipy na ty nejlepší. <<

Mobil a tablet nejsou pro děti žádné zlo, když se využijí rozumně a vy pohlídáte, aby toho hraní nebylo moc. Ty správné hry totiž děti učí a rozvíjí. • 

5. Digitální zvoneček

Když už nastane zlatý hřeb Štědrého dne, příchod Ježíška, použijte ke zvonění aplikaci. Stáhněte si třeba aplikaci Christmas Bells (Android nebo alternativa pro iOS), ve které vyberete vyzvánění a nastavíte časovač. Nemusíte pak složitě vymýšlet, jak za Ježíška zazvonit z obýváku, když zrovna večeříte. Stačí mobil nechat blízko stromečku a ten se ozve přesně ve chvíli, kterou nastavíte.

>> Pořiďte si nový chytrý telefon na MALL.CZ. <<

BONUS: Velká porce inspirace

Spoustu inspirace pro vánoční dárky i pro výzdobu vaší sváteční domácnosti najdete na Pinterestu (Android nebo iOS).

Jde o jednoduchou a oblíbenou aplikaci, kde si vytváříte nástěnky s fotkami, které vás zaujmou. Aplikace vám pak nabízí další podobné obrázky, takže máte pocit, že vám naprosto rozumí.

Pokud pořád nevíte pro koho co, můžete se také inspirovat v našem dárkovém průvodci.

Jaké aplikace používáte o Vánocích vy? Inspirujte nás v komentářích.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.