Rodiče, zbystřete: s tímhle vším vám pomůže dětská chůvička | Blog Mall.cz

Rodiče, zbystřete: s tímhle vším vám pomůže dětská chůvička

Vedle dudlíku a zásoby plínek se stávají nedílnou součástí rodičovské výbavy i dětské chůvičky. Kontrolování miminka, zda je v klidu a spí, ale zdaleka není jediné, s čím vám pomůžou. Čtěte, jak mohou být chůvičky užitečné.

1. Utěší prcka za vás

Vzbudí se uprostřed noci a nepřestane křičet, dokud mu máma nezazpívá jeho oblíbenou ukolébavku. Je vám to povědomé? Zkuste nechat uspávání malého nezbedy na chůvičce.

V moderních přístrojích je nahráno několik uklidňujících ukolébavek, takže chůvička děťátko ukonejší sama, aniž byste museli vstát z postele. A když nepomůžou ani uspávací melodie, třeba zabere světlo s hvězdami. Ty nejšikovnější chůvičky promítají miminku obrázky na zeď, aby váš prcek v klidu usnul třeba u pozorování noční oblohy.

Nahrané ukolébavky i barevné noční světlo se postarají o to, aby vaše dítko spokojeně usínalo. • 

2. Hlídají ideální prostředí v pokojíčku

Malé miminko ještě nemá tak dobrou regulaci tělesné teploty jako vy, proto ho i mírná změna teploty v místnosti může zneklidnit. Příliš nízká vlhkost vzduchu zase způsobuje suché oči nebo sucho v krku. V pokojíčku by proto mělo být tak akorát:

  • pro miminko je nejzdravější teplota v bytě kolem 16–20 °C,
  • vlhkost vzduchu by se měla pohybovat mezi 40–60 %.

To ale neznamená, že musíte každou hodinu chodit po bytě s teploměrem nebo vlhkoměrem a kontrolovat naměřené hodnoty. Chůvička to udělá za vás. Má speciální snímač teploty i vlhkosti vzduchu, který prostředí v pokojíčku neustále sleduje a upozorní vás, když se hodnoty změní.

Spokojenost děťátka zajistí i správná teplota a vlhkost vzduchu v pokojíčku – s tím vám pomůže dětská chůvička. • 

>> Prohlédněte si nejprodávanější chůvičku roku 2018. <<

3. Usnadní vám noční krmení

Zatímco malý křikloun se vzbudí, kdy se mu zachce, a z pohodlné postýlky si hlasitě vyžaduje sváču, vy musíte všechno nachystat a miminko nakrmit – klidně uprostřed noci.

I v té chvíli vám pomůžou dětské chůvičky. Mají totiž noční světýlko, díky kterému si na krmení posvítíte a přitom nemusíte dítko rozladit rozsvícením v celém pokoji. Klidně pak nechte noční světýlko zapnuté – dítě aspoň nebude usínat ve tmě a nebude se bát.

Nejčastěji mají chůvičky dosah 300 metrů – s tím si vystačíte v bytě i na dovolené v menším penzionu. • 

>> Pokud potřebujete větší dosah, vyberte si chůvičky do 800–1000 metrů. <<

4. Udržují vás pořád v kontaktu s miminkem

Někdy děťátko prostě potřebuje slyšet váš uklidňující hlas. Když si pořídíte takzvanou obousměrnou chůvičku, neuslyšíte jen vy nespokojeného křiklouna, ale také on vás. A můžete s děťátkem komunikovat na dálku a uchlácholit jej odkudkoli z domácnosti.

Chůvičky jsou navíc natolik citlivé na zvuk, že uslyšíte sebemenší zasmání, zamumlání nebo škytnutí vašeho děťátka, takže budete mít neustále přehled, jak se mu daří.

A pokud vám zvuková kontrola nestačí, sáhněte po videochůvičkách, ať máte vašeho prcka neustále na očích. Video zvládnou přenášet i večer – po setmění se totiž automaticky aktivují infračervené LED diody a vy tak můžete i za tmy kontrolovat, jestli vaše dítě spokojeně spí nebo je čas na další krmení.

>> Inspirujte se nejprodávanější videochůvičkou roku 2018. <<

Díky chůvičkám máte jistotu, že jsou vaše děti v bezpečí i ve chvíli, kdy nejste v jejich bezprostřední blízkosti. • 

>> Prozkoumejte novinky v dětských chůvičkách pro rok 2019. <<

Chůvička v mobilu

Jestli se vám nechce za chůvičku utrácet, existují i šikovné mobilní aplikace, které chytrého hlídáčka částečně nahradí. Myslete ale na to, že jsou závislé na datovém přenosu nebo wi-fi. Když je budete chtít použít třeba na horách nebo při cestování, nemáte jistotu, že chytnete signál.

Při použití aplikace musíte navíc nechat jeden telefon v pokoji u miminka, takže hrozí, že vám v nestřeženém okamžiku někdo zavolá a dítko probudí, nebo že se aplikace sama vypne. Spolehlivější je proto pořídit si domů klasickou chůvičku.

Dětské chůvičky se liší způsobem přenosu zvuku, dosahem i funkcemi. • 

>> Pořiďte si domů chůvičku se všemi funkcemi, které potřebujete. <<

Jakou funkci dětských chůviček oceňujete nejvíc? Napište nám do komentářů.