Chytré kávovary zaúkolujete přes mobilní aplikaci | Blog Mall.cz

Chytré kávovary: pokyn k přípravě kávy zadáte i z mobilu

Že umí být trouba nebo lednice chytré, to už víte. Technologickému pokroku se ale nevyhnuly ani stroje na přípravu kávy – chytré kávovary vás poslechnou přes mobilní telefon. Čtěte, jak si připravit kávu, aniž byste vstali z postele.

Chytrá domácnost rozumí vašim potřebám – stará se o zavlažování zahrady, nastavuje zatemnění žaluzií nebo vašemu domovu nastaví ideální teplotu. A inteligenční kvocient roste i kávovarům.

Na mobilním telefonu si vyberete, jak máte svou kávu rádi, a kliknutím odešlete kávovaru příkaz. Ten nápoj sám připraví a na vás je kávu si jaksepatří užít. Jedny z nejoblíbenějších chytrých kávovarů nabízí firma De'Longhi, osvědčený je třeba De'Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T.

Ráno bývá velký shon. S chytrými kávovary ušetříte čas. • 

Káva na přání

Ať už máte rádi kávu silnou, slabou, velkou, malou, mléčnou nebo něco mezi vším, chytré kávovary vás rády vyslechnou. Stačí kliknout.

V mobilní aplikaci nastavíte sílu kávy, její množství nebo teplotu. Podobně zadáte požadované množství mléka a jestli ho chcete do hrnečku před kávou, či až po ní. Samozřejmá je příprava horké vody na čaj.

Některé chytré kávovary, třeba De'Longhi PrimaDonna Experience ECAM 650.85. MS, vám připraví i výbornou horkou čokoládu pro zimní večery nebo ledovou kávu do letních tropů.

>> Přečtěte si o kávových trendech roku 2019 <<

Design kávovarů De&#39;Longhi se neztratí ani na té nejnáročnější kuchyňské lince. • 

S appkou ke štěstí

Čím chytřejší kávovary jsou, tím jednodušeji se ovládají. Například s těmi od značky De'Longhi si uvaříte kávu v pár krocích:

  1. Na mobil si nainstalujete aplikaci Coffee link. Ta je k dispozici pro iOS i Android.
  2. Na smartphonu zapnete Bluetooth a propojíte mobil s kávovarem. Dojde při tom k automatické synchronizaci.
  3. V aplikaci navolíte svůj nápoj (teplotu, aroma či množství mléka) a odešlete kávovaru příkaz. Přípravu a dokončení sledujete v reálném čase přímo na obrazovce mobilu.

Zajímavé je, že aplikace ukládá statistiky o vašich uvařených kávách. Máte tedy dobrý přehled o spotřebě kofeinu a kalorií.

Kávovar nastavíte přes aplikaci, třeba u prvního použití. Aplikace také zobrazuje návod, jak postupovat, když se něco nedaří, a informace o stavu kávovaru. Odvápňovat ho totiž musíte ručně. Běžné čištění při zapnutí a po vypnutí kávovar ale zvládne automaticky za vás.

Je potřeba dodat, že zásobník na zrnka vystačí na spoustu káv, ale přeci jen je musíte dosypávat ručně. Stejně tak musíte dolévat vodu a vysypávat kávovou sedlinu. Aplikace vás ale na všechno upozorní. A na mléko je připravená speciální termo karafa, aby co nejdéle vydrželo při optimální teplotě.

>> Vyberte si svůj vlastní automatický kávovar De'Longhi. <<

Aplikace Coffee link je jednoduchá, intuitivní a nabízí možnost vytvořit si kávu podle přání. • 

Každému to jeho

Až si vymazlíte nápoj přesně podle svých představ, uložte si ho do paměti a třeba ho tu také pojmenujte. Při dalším použití pak už jenom kliknete a váš „Ranní nakopávač” nebo „Odpolední pohlazení” se uvaří hned.

Pokud je vás doma víc, každý si pomocí aplikace vytvoří a pojmenuje svůj vlastní uživatelský profil. Těch může být až 6. A když se sjede celá rodina, nemusíte se ptát, jakou si kdo dá. Všechno najdete přehledně na mobilu a káva už se vaří.

V chytrém kávovaru si každý nastaví svůj profil a uloží si do něj oblíbené nápoje. • 

Jakou kávu byste si nechali připravit od chytrého kávovaru vy? Napište nám to do komentářů.