4 pomocníci, kteří vám ulehčí pečení i vánoční úklid | Blog Mall.cz

Klidné svátky: 4 pomocníci, kteří vám ulehčí pečení i vánoční úklid

Kromě odpočinku se Vánoce nesou také v duchu generálního úklidu a velkého vyvařování. Předvánoční úklid nebo pečení cukroví ale nutně nemusí být zápřah. Se správnými pomocníky zvládnete sváteční přípravy s přehledem. Přečtete si v článku naše tipy.

S první adventní svíčkou se najednou svět tak trochu zblázní. Místo pořádného odpočinku se všichni honí po nákupech, zběsile uklízí, leští a pucují, aby bylo všechno perfektní. To je samozřejmě v pořádku, ale občas není na škodu, když vám s přípravami někdo pomůže. A právě od toho jsou tu moderní spotřebiče, které vám předvánoční shon ulehčí.

Robotický vysavač šetří při vánočním úklidu čas

Největším žroutem času je bezpochyby úklid. Jen zametání a vysávání vám za měsíc sebere i několik hodin. A jelikož je obzvlášť v období před Vánocemi drahá každá minuta, přijde vhod robotický pomocník, který podlahu vysaje i vytře, zatímco vy stihnete nakoupit a zadělat na další várku cukroví. 

Na trhu dnes seženete robotické vysavače 2v1. Ty kromě vysávání navíc vytírají, takže odstraní i zaschlou špínu. Mají několik režimů, takže je můžete nechat uklízet pravidelně a třeba před Štědrým dnem nastavit na maximální výkon. Pokud se bojíte, že vám bude vysavač překážet, jednoduše naplánujete čas úklidu na dobu, kdy budete v práci nebo na nákupech.

>> Pořiďte si robotický vysavač na MALL.CZ. <<

Robotický vysavač je nízký, takže se snadno dostane třeba i pod nábytek • 

Voňavé cukroví z čisté trouby

V předvánočním čase dostává nejvíc zabrat hlavně trouba. Plechy s cukrovím střídají ty s vánočkou a troubu vlastně není kdy pořádně vypulírovat. I když je pravidlem, že předvánoční úklid se dělá v kuchyni až na závěr, nikdo nechce péct perníčky v umaštěné troubě s připálenými zbytky

Některé trouby vám s mytím dokonce samy pomůžou. Jedná se o parní trouby, které kromě pečení hravě zvládnou i čištění. Jednou z nich je třeba Gorenje BCS747S34X s funkcí AquaClean. Stačí když dáte do trouby pekáč s vodou a funkci na 30 minut spustíte. Zapečené skvrny díky uvolněné páře změknou a už je jen setřete hadříkem

>> Pořiďte si spotřebiče, které udělají kus vánočního pečení za vás. <<

Některé parní trouby mají funkci určenou přímo pro čištění. • 

Pohodlné pečení bez mouky na podlaze 

Vánoční přípravy v kuchyni jsou vlastně jeden nekonečný příběh. Začátkem prosince se kuchyně změní v malou továrnou na cukroví a do Štědrého dne se tu pořád něco děje. Všude se válí vykrajovátka, plechy a tuny rozsypané mouky připomínají sněhové závěje. 

Základem úspěchu je plán. Některé cukroví se připravuje na etapy, jiné se nechává odležet. Vytvořte si proto harmonogram, kde si určíte co, kdy a jak. Pečení vám půjde lépe od ruky a stihnete i průběžný úklid.

>> Velký plán pečení: vykouzlete vánoční dobroty bez stresu. <<

Například s rozsypanou moukou vám pomůže ruční vysavač. Pořiďte si klasický ruční vysavač nebo verzi 2v1. V tomto případě se jedná o tyčový vysavač, který zároveň poslouží i jako ruční. Pokud vám navíc v kuchyni pomáhají domácí mazlíčci, vybírejte takový, který zvládne i chlupy. Mouka už pro něj bude brnkačka. 

>> Prozkoumejte nabídku vysavačů 2v1 na MALL.CZ. <<

Se sváteční večeří pomůže fritéza 

Přípravy vrcholí, Ježíšek skoro za oknem a vy teprve obalujete kapra? I když si každý rok říkáte, že začnete s předstihem, stejně máte na Štědrý den největší shon. Předvánoční úklid je sice obstaraný, ale vyvrcholení veškerých příprav teprve přichází – sváteční večeře. 

Hodně času ušetříte, když osmažíte kapra místo na pánvi ve fritéze. Prostě jenom nastavíte teplotu a až je olej rozehřátý, vložíte kapra dovnitř. Odpadá vám starost s neustálým obracením a následným mytím mastných cákanců v blízkém okolí sporáku.

Pokud se u vás na kapří řízky chystá celá rodina, sáhněte po fritéze s velkým objemem, která zvládne najednou osmažit porci pro všechny. 

>> #úplněnejvíc domácnost: podívejte se na celou nabídku vánočních pomocníků pro pečení, vaření a úklid. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.