6 důvodů, proč si domů pořídit robotický vysavač | Blog Mall.cz

Uklízejte bez práce: 6 důvodů, proč si domů pořídit robotický vysavač

Důkladný úklid celého bytu nebo domu vám zabere hodiny. Ale když zapojíte správného robotického pomocníka, můžete mít dokonale vysáto, ještě než přijdete z práce domů. Ti nejchytřejší roboti, jako třeba novinka od Xiaomi, navíc nahrazují i mop a ovládáte je hlasovými povely. Přečtěte si ty největší důvody, proč se vyplatí robotického parťáka na úklid pořídit.

1. Uspoříte čas – robot uklízí, i když nejste doma

Když zapojíte do úklidu robota, ušetříte hodiny času každý měsíc. Roboti za vás totiž vysají i vytřou celý byt. A nejlepší na nich je, že uklízí třeba v noci nebo přes den, kdy jste v práci. Vrátíte se tak vždy rovnou do uklizeného bytu.

Například robotický vysavač Mi Robot Vacuum-Mop P od Xiaomi ovládáte vzdáleně přes aplikaci v mobilním telefonu nebo hlasového asistenta Google či Alexa. Na dálku tak vysavač zapnete nebo vypnete a navíc máte přehled o aktuálním stavu úklidu – kdykoli robota zkontrolujete, v které zrovna vysává místnosti a jakou část bytu už uklidil.

2. Robotický vysavač se dostane i tam, kam vy ne

Třeba do prostoru pod postelí, pod topením nebo do rohů. Je totiž velice nízký a má po stranách rotující kartáčky, které vyčistí i těžko dostupná místa.

Robotické vysavače jsou ideální také na úklid ploch na vysokých šatních skříních nebo horních poličkách kuchyňské linky, kam sami nedosáhnete. Mají totiž senzory, které jim nedovolí spadnout.

Robotický vysavač od Xiaomi je navíc vybavený LDS navigací, která mapuje prostor a plánuje optimální cestu úklidu. Díky tomu se vysavač mnohem lépe orientuje a pozná, která místa už uklidil a která ne.

Robotický vysavač od Xiaomi zvládá i podlahové nerovnosti, například přechod mezi místnostmi. Překoná překážky až do výšky dvou centimetrů. • 

3. Dokonalý úklid bez námahy

Na rozdíl od klasických vysavačů ty robotické nemusíte ručně ovládat – všechnu práci obstarají samy. Jakmile chcete uklidit, stačí robota zapnout a o víc se nestaráte.

Ty nejchytřejší modely mají navíc speciální optické snímače prachu, díky kterým rozpoznají znečištěná místa – pokud se někde nachází více prachu nebo zvířecích chlupů, robot se přepne do režimu s vyšším výkonem a dané místo vysává, dokud není úplně čisté.

Jakmile je hotovo, vrátí se vysavač do své dobíjecí stanice. A kdyby se náhodou během úklidu vybil, nemusíte se bát, že úklid nedokončí – automaticky se dojede dobít a pak opět pokračuje v úklidu.

4. Roboti nahradí vysavače i mopy

Kvalitní roboti si poradí téměř s každým povrchem – zvládají úklid koberce, lina i dlažby. Přepnou totiž z vysávání do funkce mopování a vytřou podlahu i namokro. Mi Robot Vacuum-Mop P sám dávkuje vodu podle typu povrchu.

5. Vysávání, které nepřehluší televizi

Klasické vysavače jsou tak hlasité, že při úklidu neslyšíte vlastního slova. Naopak robotické vysavače jsou mnohem tišší – klidně při vysávání můžete sledovat televizi nebo konverzovat s rodinou. Dosahují hlučnosti maximálně kolem 60 decibelů, což odpovídá hlasitosti běžné mluvy.

Tichý chod robotů je ideální také pro rodiny, kde se nachází domácími mazlíčky, které hlučné vysavače děsí.

Mi Robot Vacuum-Mop P vydrží uklízet až přes dvě hodiny a nabije se do 210 minut. • 

6. Ušetříte spoustu místa

Robotické vysavače jsou malé a skladné – například výše zmíněný model od Xiaomi měří jen 35 × 35 × 9,45 centimetru. Oproti vysokým tyčovým či širokým klasickým vysavačům tak nezabírá moc místa ve skříni nebo úklidové místnosti. Po dokončení úklidu navíc robot zajede do své nabíjecí stanice a tam počká, než ho zase povoláte do služby.

>> Pořiďte si robotický vysavač Mi Robot Vacuum-Mop P od Xiaomi na MALL.CZ. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.