Našampónovaný kapr a další humorné vánoční příhody | Blog Mall.cz

Zapomenuté dárky, našampónovaný kapr a další humorné vánoční příhody

Štědrý večer bez dárků nebo třeba spadlý vánoční stromeček. Svátky klidu a pohody se někdy promění v sérii nečekáných událostí. Přečtěte si humorné vánoční příběhy, které jsme sesbírali v našem průzkumu.

Vánoce se ne vždy povedou podle plánu. Nejčastější příhodou je spadlý vánoční stromeček nebo špatně popsaný dárek, který byl ve skutečnosti pro někoho jiného. A o jaké vánoční historky jste se s námi podělili v průzkumu MALL.CZ?

1. Živý dárek, který přijde příští rok

Největší zábavu si užijete s „živými dárky”. I když zrovna mají mně nožiček, než čekáte. Své o tom ví respondentka z našeho průzkumu:

„Když mi tatínek u slavnostní večeře řekl, že příští rok nás tam bude o jednoho víc, začala jsem všechny popohánět, aby jedli rychle – chtěla jsem, aby ten pejsek, co je schovaný jako dárek pod stromečkem, nebyl zabalený moc dlouho. Až u stromku jsem po rozbalení všech dárků zjistila, že pes se nekoná a maminka čeká mého brášku.”

2. Vskutku rozpálené Vánoce

Prskavky k Vánocům patří, ale s jejich zapalováním buďte opatrní. Poslední, co chcete na Štědrý večer řešit, je stromeček, ze kterého vám zbudou jen spálené větve.

„Vzpomínám, jak nám před asi 15 lety začal hořet umělý vánoční stromek. Nikomu se nic nestalo, jen děti, které byly tehdy malé, měly z události nečekaný zážitek. Co na tom bylo nejzajímavější? Že tentýž rok, o den později, se stejná příhoda stala u babičky. Nikdy předtím ani potom se nám nic podobného nestalo, jenom ty jedny Vánoce jsme měli zpestřené hned dvěma ohníčky.”

3. Našampónovaný kapr

Učíte děti, že o domácí mazlíčky se musí starat? Pozor, aby to nevzaly doslova a nezačaly s péčí u vánočního kapra.

„Dcera vykoupala kapra v šampónu a chtěla mu čistit tlamičku zubním kartáčkem.”

Zapomněli jste pro někoho nakoupit vánoční dárky? Podle našeho průzkumu se to někdy stalo každému šestému Čechovi. • 

4. Dárky málem odjely ve vlaku

Když cestujete autobusem nebo vlakem se spoustou tašek, může se stát, že na některou při vystupování zapomenete. O Vánocích ale děravou paměť proklínáte dvojnásob.

„První příhoda, která se mi vybaví, je cestování vlakem za rodinou do jiného města na štědrovečerní posezení. Vše bylo nádherné a šlo podle plánu, s jednou výjimkou – zapomněla jsem dárky ve vlaku. Naštěstí vlaky stojí ve stanici déle než autobusy, takže jsem je stihla opět vyzvednout.”

>> Kolik Češi utratí za dárky a co nakupují? <<

5. Kapři šli na nákup

Kupujete o Vánocích živé kapry, nebo už naporcovanou rybu? Jestli si domů pořizujete ještě čilé šupináče, mějte se na pozoru.

„Manžel jednou o Vánocích koupil dva živé kapry. Nesl je domů v igelitové tašce, která se mu pod tíhou ryb roztrhla. Kapři se váleli na zemi před nákupním centrem a manžel vůbec nevěděl, co má dělat. Poskakoval kolem nich, jako by měl strach, že mu utečou. Zachránila ho až cizí paní, která mu dala svou igelitku.”

6. Dárky nosí soused

Do kolika let jste věřili na Ježíška? Některé děti tradiční pověsti nezajímají a odmala si myslí, že dárky na Štědrý den nosí třeba soused Ježíšek.

„Kamarád si do sedmi let myslel, že dárky nosí jeho soused. Nevěděl proč, ale měl v tom jasno. Soused má příjmení Ježíšek.”

Kdo u vás doma nosí dárky? Některé děti věří, že balíčky pod stromeček schovává Ježíšek, jiné si myslí, že je to práce souseda. Tak jako v příběhu z našeho průzkumu. • 

7. Kocour zalehl vánoční stromeček

Nejen kapři mohou být o Vánocích nebezpeční, zábavu si užijete i s domácími mazlíčky.

„Jako malá jsem měla kocoura, který miloval Vánoce. Každý rok, jakmile jsme postavili stromeček (měli jsme velký umělý), vylezl nahoru až skoro do koruny a tam spal. Jeden rok ale trošku přibral. Stromeček už byl nastrojený, byl den před Štědrým večerem, kocour vylezl nahoru a stromek spadl. Museli jsme běžet nakoupit na poslední chvíli nové ozdoby a stromek nastrojit znovu.”

Jaké další příhody se staly o Vánocích

Pozor si na Vánoce dávejte u štědrovečerní tabule i při rozbalování dárků. Co se vám ještě stalo:

  • „Jablkový štrůdl byl místo skořice posypaný grilovacím kořením.”
  • „Dostala jsem od tchána dárek, který jsem mu před pár lety dala sama.”
  • „Jezevčík nám sežral ze stromku všechny čokoládové figurky, na které ze země dosáhl.”
  • „Jednou nám vypadnul proud při štědrovečerní večeři a byli jsme jen při svíčkách.”

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.