Recenze Marvo KG917: ideální mechanická klávesnice pro mladé hráče | Blog Mall.cz

Recenze Marvo KG917: ideální mechanická klávesnice pro mladé hráče

Mechanická klávesnice Marvo Scorpion KG917 cílí především na mladé hráče. Za velmi příjemné peníze nabízí široké možnosti podsvícení i solidní mechanické spínače. Pokud jste vy nebo vaše dítě doposud hráli (psali) jenom na membránových klávesnicích, bude pro vás KG917 ideálním začátkem ve světě mechanik. Náročnější hráči by se ale měli poohlédnout jinde.

Nabízí až 20 variant podsvícení

KG917 je splněným snem pro všechny, kdo si rádi hrají s barvičkami. Klávesnice nabízí 20 variant barevného podsvícení, které nastavujete a regulujete pomocí několika tlačítek a velkého kolečka v pravém horním rohu.

Výrobce se netají tím, že klávesnicí cílí zejména na hráče populární střílečky PUBG. Jedna z variant podsvícení osvětluje pouze klávesy určené k hraní PUBG, na klávesách je navíc naznačené, k čemu která slouží. Na tlačítku R tak najdete ikonku nábojů, na tlačítku Z ležícího vojáka a podobně.

Pokud vás divoké podsvícení na klávesnicích naopak spíše děsí, můžete ho samozřejmě kdykoliv vypnout.

Klávesnice je určená speciálně hráčům PUBG. • 

Mechanické Blue spínače s příjemnou odezvou

Jedním z klíčových parametrů mechanických klávesnic jsou spínače – u modelu KG917 vás čekají cvakací spínače Outema Blue. Klávesy tedy nemusíte při stisku zcela dorazit až na konec dráhy, ale stačí dojít pouze do bodu, kdy uslyšíte zřetelné cvaknutí. Poté můžete klávesu pustit – nebo samozřejmě dorazit až na konec dráhy.

Tlak, který musíte na klávesu vyvinout, odpovídá přibližně 55 gramům. To je docela slušný odpor a nestane se tak, že byste klávesu omylem stiskli jen tím, že na ní máte položený prst. Klávesnice díky tomu působí tuhým dojmem, což vyhovuje zejména hráčům, kteří mají tendenci do klávesnice mlátit. Podle výrobce spínače vydrží až 50 milionů stisků.

Nevýhodou cvakacích Blue spínačů je vyšší hlučnost. Pro ty, kteří byli doposud zvyklí jen na membránové klávesnice, bývá přechod na tužší, hlučnější a vyšší mechanické klávesy v začátcích složitý. Rychle si ale zvyknete a za pár dní už nebudete chtít nic jiného.

Blue spínače jsou tužší a mají velmi příjemnou odezvu. • 

Prim hraje nízká cena

Zatímco jiné mechanické klávesnice stojí několik tisíc, KG917 seženete pod tisícovku. Vybavení a příslušenství tomu odpovídají – v balení nenajdete náhradní klávesy, nejsou tu kleště na vytahování kláves a například přívodní kabel není opletený, ale klasický gumový. Vzhledem k ceně ale není problém toto všechno výrobci odpustit.

Tělo klávesnice je celoplastové, možná právě proto nás při hraní i psaní překvapilo, že na stole působí pevně a bytelně. Ačkoliv je přirozeně lehčí než klávesnice kovové, rozhodně nepůsobí tak, že se za pár měsíců a po několika naštvaných úderech rozsype.

V poměru cena/výkon zajímavá volba

Stojí za to upozornit, že klávesnice má americké (ANSI) rozložení. Levý Enter je tedy jednořádkový, levý Shift protažený. Na klávesnici ani nehledejte české znaky s diakritikou, musíte je znát zpaměti, jinak vám psaní bude dělat potíže. U herních klávesnic je toto nicméně standardem.

Před koupí zvažte, zda vám nebude vadit absence českých znaků. • 

Velmi příjemná je jednoduchost instalace. Klávesnice funguje na principu Plug&Play – stačí ji zapojit do USB a s přiloženým návodem jednoduše nastavíte podsvícení, které vám vyhovuje. Na klávesnici si můžete nastavit i vlastní makro klávesy, je multimediální a zmíněné kolečko v horním rohu využijete také pro ovládání hlasitosti

Kdo by chtěl vše ještě pohodlnější, může si nainstalovat software, ve kterém je nastavení podsvícení a dalších funkcí ještě přehlednější.

Klávesnici KG917 doporučíme zejména mladým a začínajícím hráčům, kteří do světa mechanických klávesnic teprve vstupují. Za velmi příjemné peníze nabízí vše důležité, co od mechanik očekáváte. Pokročilejším gamerům nicméně lépe sednou klávesnice s kovovým tělem nebo originálními Cherry MX spínači. Jen počítejte s tím, že si za ně připlatíte.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu a Youtube