Příslušenství pro pohodlnou práci na tabletu | Blog Mall.cz

Praktické příslušenství, které vám usnadní práci na tabletu

Pokud si bez tabletu nedokážete představit jediný den, mohlo by se vám hodit několik vychytávek, které vám práci s ním usnadní. Přečtěte si, které příslušenství dokoupit, aby pro vás bylo fungování s tabletem co nejpohodlnější.

Pouzdro s podstavcem

Tablet se sice pohodlně přenáší, ale občas může být problematický jeho úchop. V jedné ruce se drží celkem špatně, a když ho chytíte oběma, moc práce neuděláte.

Přístroj si můžete zkusit o něco opřít nebo ho jen tak položit na stůl, což ale není zrovna pohodlné řešení. Raději si pořiďte pouzdro s podstavcem, díky kterému si tablet snadno postavíte na stůl, při přenášení bude v bezpečí, a navíc si v případě potřeby nastavíte displej do požadovaného úhlu jako u notebooku. 

Klávesnice

Při psaní e-mailů nebo poznámek do školy se vám bude hodit externí klávesnice, tu jednoduše připojíte přes Bluetooth a můžete psát. Existují také klávesnice, které jsou už zabudované v ochranném pouzdře a připojují se prostřednictvím USB konektoru. Nemusíte se tak bát, že si klávesnici zapomenete doma, zrovna když ji budete nejvíc potřebovat. Klávesnice jsou opravdu praktickým pomocníkem, který dokáže práci na tabletu zrychlit a zefektivnit. Klávesnice k tabletům i další elektroniku si můžete pořídit se slevou přes Kuponer.cz.

Klávesnice zabudované v pouzdře i ty externí jsou velmi tenké a lehké, takže se snadno přenáší a nepřekáží.

Práci na tabletu vám usnadní klávesnice i dotykové pero.

Stolní držák

Pokud jste zvyklí pracovat na počítači a tablet používáte jako přídavné zařízení nebo si na něm prostě rádi pouštíte videa jako kulisu, přijde vám vhod stolní držák. Ten snadno připevníte na hranu stolu a zacvaknete do něj tablet.

Díky nastavitelnému ramenu s kloubem si přizpůsobíte polohu tabletu podle potřeby a můžete pohodlně pracovat nebo sledovat nové díly oblíbeného seriálu.

Stejně dobře poslouží také univerzální stojánek pro tablety a mobily, který si v případě potřeby kamkoliv přenesete.

Stojánek FIXED z broušeného hliníku a silikonu je lehký a elegantní.

Dotykové pero (stylus)

Ovládání dotykového displeje prstem je občas poměrně neefektivní. S tím vám spolehlivě pomůže dotykové pero, tedy stylus. Díky tenkému hrotu zvládne kreslení, psaní i detailní úpravu fotek, a to s přesností na několik milimetrů.

Vyzkoušejte například dotykové pero FIXED s tvrzeným hrotem z polyacetalu, který omezuje tření, takže se vám bude pohodlně kreslit i podepisovat. Nemusíte ho nastavovat ani párovat, prostě jen kliknete na tlačítko a můžete psát na jakémkoliv dotykovém displeji. Nebo si pořiďte verzi pera s pouzdrem a nemusíte ani klikat – po vytáhnutí z pouzdra se zapne automaticky.

S dotykovým perem FIXED se jednoduše trefíte i na malá tlačítka nebo odkazy v drobném písmu.

Stylus FIXED vydrží na jedno nabití až 5 hodin práce, pak ho jen dobijete přes microUSB kabel.

Pro práci na iPadu je ideální dotykové pero FIXED Graphite, které je vysoce citlivé a přesné. Navíc ignoruje další doteky, takže si můžete o displej pohodlně opřít ruku. Na jedno nabití vydrží až 20 hodin a nabíjí se přes USB-C konektor.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.