Praktické vychytávky pro váš smartphone | Blog Mall.cz

Praktické vychytávky, které si musíte koupit ke svému smartphonu

Patříte-li k mobilním nadšencům, kteří svůj chytrý telefon nedají z ruky, musíte si ke smartphonu dokoupit příslušenství. Jedině tak vyždímáte z potenciálu svého přístroje opravdové maximum.

Bezdrátová nabíječka

Dnešní mobilní telefony často podporují funkci bezdrátového nabíjení Qi, díky které už nemusíte každý den zastrkovat kabel do zdířky telefonu a adaptér do zásuvky. Jednoduše smartphone položíte na bezdrátovou nabíječku a on se začne sám nabíjet. Neskutečně návykové a pohodlné.

Bezdrátové nabíjení obvykle podporují ty telefony, které mají skleněný zadní kryt. Obecně platí, že to jsou téměř všechny dnešní smartphony střední a vyšší třídy. Pokud máte model, který bezdrátové nabíjení ještě nepodporuje, můžete si sehnat speciální zadní kryt, který tuto funkci pro váš telefon nabízí. Tuzemské obchody jich ale moc nemají, takže se musíte poohlédnout spíše v zahraničních e-shopech.

Bezdrátové nabíjení je velmi pohodlné. • 

Bezdrátové nabíjení je sice trošku pomalejší, ale rozdíly v rychlosti jsou minimální a jakmile si jednou na bezdrátové nabíjení zvyknete, už nikdy nebudete chtít svůj telefon nabíjet kabelem.

>> Náš tip: Bezdrátové nabíječky Baseus. <<

Neviditelný kryt

Když si koupíte designově povedený telefon, je pochopitelné, že ho nechcete hyzdit velkým plastovým krytem či pouzdrem. Dnes už naštěstí existují takřka neviditelné silikonové kryty, které ochrání záda nebo displej vašeho telefonu, aniž by mu ubíraly na kráse.

Jestliže jste zastáncem skutečného minimalismu, existují i kryty pouze na čočky fotoaparátu. V praxi jde o malý čtvereček či proužek tvrzeného skla, který si nalepíte na fotoaparát. Váš telefon je pořád stejně krásný, ale když vám spadne na zem, nebude vás oprava stát polovinu výplaty.

S decentním zadním krytem může smartphone vypadat lépe než bez něj. • 

Magnetický držák do auta

Kolik zbytečného času jste už strávili upevňováním telefonu do držáku v autě? S magnetickým držákem je tomuto trápení konec.

Magnetický držák jednoduše nainstalujete do ventilační mřížky a telefon k němu jen přiložíte. Kvalitní držáky (například držáky Baseus) mívají soustavu několika silných magnetů, díky kterým váš smartphone drží jako přibitý. Takže vůbec nevadí, když prudce zabrzdíte nebo o telefon omylem zavadíte.

K držáku si navíc můžete přikoupit chytré nabíječky, které nabíjí i několik smartphonů najednou. Odpadnou tak rodinné hádky o jediný USB port, kterým jsou auta běžně vybavená. Funkci nabíjení mají dokonce i některé držáky.

Rychlý datový kabel

Vrátíte se z dovolené, máte mobil plný fotek a rádi byste je co nejdříve dostali do počítače. Jenže se standardními datovými kabely je přenos stovek fotografií práce na půl dne, do které se vám dvakrát nechce. Pochopitelně.

Pořiďte si proto rychlejší kabely. Třeba datové kabely od značky Baseus přenáší data rychlostí 480 Mbps, takže s nimi za sekundu přenesete až 60 MB dat. I když jste si z dovolené přivezli stovky fotek, do počítače je dostanete za minutu. Kabely Baseus jsou navíc opletené textilem, takže snesou hrubší zacházení a jen tak se nezničí.

Opletené datové kabely vám vydrží roky. • 

Náš výčet samozřejmě není konečný. Hovory i poslech hudby vám usnadní bezdrátová sluchátka, pro hraní her jsou jako stvořené herní úchyty, díky kterým telefon nemusíte celou dobu držet v ruce, a na cyklovýlety přijdou vhod silikonové držáky na řídítka. Možností je spousta.

Jak to máte s příslušenstvím ke smartphonu vy? Používáte některé, nebo se mu spíše vyhýbáte? Napište nám do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.