Elektronické vychytávky do lavice, které školákům usnadní studium | Blog Mall.cz

Elektronické vychytávky do lavice, které školákům usnadní studium

Škola už pomalu volá, a proto je čas naplnit školákům brašny. Sešity a pera už dnes nestačí, tak si dejte pozor, zda má váš školák také dostačující elektronickou výbavu. Máme pro vás tipy na chytré přístroje, které vašim ratolestem usnadní školní život.

Spoustě rodičů vrtá hlavou, zda školákovi na studium pořídit notebook, nebo tablet. Obě zařízení přijdou vhod v různých situacích.

Tablety a notebooky

Tablet se hodí zejména dětem na základní škole, které ještě nepotřebují notebook. Najdou na něm spoustu užitečných aplikací, jako je kalkulačka, výuka angličtiny nebo internetový prohlížeč. Jakmile začne být škola náročnější a přijde čas seminárek, esejí a dlouhých zápisků, je čas koupit notebook.

Notebooky pro školáky nemusí být výkonné herní stroje. Stačí, když zvládnou základní nástroje Office, přehrávání videí a úpravu fotografií. Nezapomeňte, že notebook musí být lehký, protože ho školák bude neustále přenášet.

Levnou a skladnou variantou notebooku do škol jsou netbooky a mini notebooky. • 

Skvělou vychytávkou do lavic jsou notebooky 2v1. Jde o zařízení, které můžete z notebooku s klávesnicí kdykoli proměnit na tablet s dotykovým displejem a zpět. Jsou lehké, přenosné a ideální pro přeskakování mezi psaním zápisků a prohlížením učebních materiálů.

Čtečky knih

I dnes školáci hltají vydatné porce povinné četby, existuje ale snadný způsob, jak je ušetřit od návštěvy knihoven a ulehčit brašny plné bichlí. Pořiďte jim elektronickou čtečku knih, na kterou si během pár minut nahrají veškerou povinnou četbu a po zbytek školního roku nemusí ztrácet čas sháněním fyzických kopií. Většina knih, které děti musí ve škole přečíst, je navíc dostupná zdarma.

Čtečka knih má speciální displej, který neunavuje oči, a narozdíl od tlustých knih je čtečka tenká a děti si ji vezmou takřka kamkoliv. Do čtečky si navíc mohou nahrát kromě knih také zápisky, učebnice a jiné studijní materiály.

Do čtečky vaše děti snadno nahrají až tisíce knih. • 

Flashky

Bez flash disku si dnes lze studium jen těžko představit. Dětem umožní vyměňovat zápisky se spolužáky, přenášet materiály mezi počítači nebo tisknout dokumenty na školní tiskárně. Pro studijní účely postačí i flashky s 8 GB místa. Větší přijdou vhod, pokud si děti chtějí vyměňovat filmy nebo seriály.

Powerbanky

Powerbanky dokážou být skutečnými zachránci. Ne v každé učebně je dostatek zásuvek, a proto powerbanka ochrání vaše studentíky před vybitím tabletu uprostřed hodiny. Hodit se jim bude také během škol v přírodě a jiných školních výletů.

Powerbanky se budou dětem hodit nejen v lavici, ale také během výletů do přírody. • 

GPS lokátory

Pokud máte menší dítko a chcete mít přehled, že je přes den v pořádku a nedělá neplechy, pořiďte mu náramek s GPS lokátorem. Snadno ho propojíte se svým smartphonem a budete mít vždy přehled o tom, kde se zrovna vaše ratolest nachází. Součástí náramku často bývají také chytré hodinky s aplikacemi, takže lokátor prakticky využijete nejen vy, ale i váš prcek.

Jaké elektronické vychytávky jste svým dětem pořídili vy? Napište nám do komentářů.