Království za sušičku! Seznamte se s nejlepším pomocníkem každé maminky | Blog Mall.cz

Království za sušičku! Seznamte se s nejlepším pomocníkem každé maminky

5 měsíců. Přesně tolik času stráví průměrná žena za svůj život jen praním prádla. A to nemluvíme o době, kterou jí zabere kolíčkování ponožek a žehlení košil. Spásou pro všechny unavené maminky je sušička prádla – zázrak, který vám ušetří hodiny práce. 

Zvlášť pro maminky na mateřské dovolené je honička kolem šňůry na prádlo a žehlicího prkna noční můrou. Sotva se zbaví jedné várky, už tu mají novou hromadu pobryndaných oblečků a špinavých plínek.

To by bylo, kdyby se prádlo vypralo, pověsilo i vyžehlilo samo. Zatímco našim babičkám se o takovém zázraku mohlo jen zdát, dnes můžeme hodiny nepříjemné dřiny přehodit na šikovnější pomocníky – třeba na sušičku prádla.

Z bubnu rovnou do skříně

Sušička si poradí se všemi materiály – včetně bavlny, vlny nebo saténu. Prádlo z ní navíc vytáhnete krásně hebké a voňavé i bez aviváže. A pokud máte doma alergika, kterému navoněné prací prostředky nesvědčí, ušetříte mu se sušičkou nepříjemného svědění.

Prádlo ze sušičky je načechrané a měkčí než po běžném sušení na prádelní šňůře, takže se i příjemně nosí. • 

Při sušení se navíc zbavíte žmolků i chlupů a ušetříte čas, který byste jinak strávili rozžehlováním cucků na svetrech. A co víc – prádlo většinou nemusíte žehlit vůbec. Stačí ho jen poskládat. Z bubnu sušičky tak mohou jednotlivé kousky putovat rovnou do skříně. Proto sušička přijde každému, kdo pravidelně nestíhá domácí práce.

>> Vyberte si svou novou sušičku prádla na MALL.CZ. <<

I když se vaše ratolest vrátí z výletu celá promočená, díky sušičce bude za 2 hodiny oblečení zase suché. • 

Boříme nejčastější sušičkové mýty

Ve srovnání s jinými spotřebiči je sušička prádla na poli domácích pomocníků relativní novinkou. Mnoho lidí z ní má proto strach. Jaké jsou nejčastější obavy?

1. Zabírá moc místa

I když je sušička další spotřebič do domácnosti, prostor vám ve skutečnosti ušetří. Zbavíte se díky ní neskladných sušáků na prádlo, které v bytě překáží.

Pokud navíc nemáte balkon ani zahradu, kde byste oblečení pověsili, může vám sušení v bytě nadělat pěknou paseku. Vlhkost z mokrého prádla totiž způsobuje plísně na zdech a někdy i zatuchnutí prádla. To se vám se sušičkou nestane.

>> Zkrášlete své staré oblečení pomocí 3 originálních triků. <<

Při ručním sušení prádla v bytě hrozí jeho přesušení nebo zatuchnutí. Sušička ukončí sušení přesně v momentě, kdy vlhkost prádla dosáhne optimální hodnoty, takže se těmto situacím vyhnete. • 

Máte-li prostorný dům, pořiďte si raději vedle pračky samostatnou sušičku. Pomocí spojovací sady je postavíte na sebe a tím ušetříte místo i čas. Můžete totiž jednu várku sušit i zároveň prát druhou.

>> Spojovací sady na pračku a sušičku najdete na MALL.CZ. <<

Pokud s prostorem válčíte, zvolte sušičku kombinovanou s pračkou, která prádlo vypere a zároveň vysuší. Jen se do ní nevejde tolik oblečení jako do samostatné sušičky.

2. Je drahá

Počáteční investice do sušičky je o něco vyšší než do pračky. O to víc vám ale uleví od těžké dřiny. Pokud se navíc rozhodnete pro úspornou variantu, ušetříte si vysoké účty za elektřinu.

Běžnou sušičku dnes seženete kolem 10 tisíc korun. Pokud chcete ušetřit, nakupujte spotřebiče za výhodnější částky na internetu. Cena se vždy odvíjí i od typu sušičky, který zvolíte.

Při výběru sušičky zvažte možnosti svého bytu. • 

3. Žere moc energie.

Ještě před pár lety byla sušička považovaná za jednoho z největších žroutů energie. Dnes už se jí ale bát nemusíte. Hledejte při nákupu energetické štítky a vybírejte výrobky s označením A+ a vyšším. Vyhýbejte se méně úsporným sušičkám, ty nejhorší jsou označené písmenem G. 

Hoďte domácí práce na někoho, kdo proti nim nebude protestovat. Spotřebiče a další pomocníky do domácnosti teď pořídíte na MALL.cz levněji v akci #úplněnejvíc domácnost. Vyberte si svého favorita.

>> Přečtěte si také, jak se jednoduše zbavíte zápachu z pračky. <<