8 věcí, které dnes hravě nahradíte smartphonem | Blog Mall.cz

8 věcí, které dnes hravě nahradíte smartphonem

Mobily jsou stále chytřejší a svými funkcemi nahradí spoustu samostatných zařízení. Na telefonech Huawei P20 Pro a P20 Lite vám ukážeme, bez čeho se obejdete, pokud máte mobil v kapse.

1. Fotoaparát

Pryč jsou časy, kdy jste s sebou museli kvůli kvalitním fotkám tahat na dovolenou těžký fotoaparát. Chytré telefony se dnes hravě vyrovnají digitálním fotoaparátům a Huawei P20 Pro je toho důkazem.

Jako první na světě má trojitý fotoaparát Leica, který zachytí detailní a syté snímky i během nejčernější noci. Byl oceněný serverem DxOMark jako momentálně nejlepší fotoaparát ve smartphonu. S rozlišením 40 Mpx strčí do kapsy i profesionální digitální fotoaparáty a chytrá umělá inteligence s použitím stabilizace obrazu vám před focením sama nastaví parametry pro pořízení perfektního snímku v dané situaci.

Tuto fotografii pořídil smartphonem Huawei P20 Pro fotograf James Yu. • 

2. Televize

Prvotřídní obraz jako na moderních televizích dnes zvládnou i telefony, takže u sebe můžete neustále nosit kapesní domácí kino.

Například Huawei P20 Pro se může pochlubit novou generací FullView displeje, který má a 6,1 palce, Full HD+ rozlišení a sahá až k samému okraji telefonu. Displej využívá technologii OLED, která je známá z luxusních televizí. Díky ní není displej podsvícený, ale osvětlují ho jednotlivé pixely, což zaručuje lepší detaily a barevný kontrast.

3. Akční kamera

Pokud rádi natáčíte svá dobrodružství na kole nebo třeba na lyžích, s mobilními telefony natočíte stejně dobrá videa jako s akčními kamerami. Například Huawei P20 Pro má funkci Extreme Slow Motion, která zpomalí video na 960 snímků za sekundu. Ze zážitků z výletů vám tak neunikne jediný detail. Samozřejmostí je, že telefon umí natáčet videa až v 4K rozlišení a nechybí mu stabilizace obrazu.

Režim natáčení videa je jednoduchý a spoustu kroků udělá za vás. • 

4. Herní konzole

Mobily dnes nejsou vymazlené jen navenek, ale i uvnitř. Jejich výkon se stále zdokonaluje a důkazem je osmijádrový procesor Kirin 970, který se v P20 Pro ukrývá. Jeho výkon převyšuje i konzole, jako je Xbox One nebo Playstation 4. Hry vám tedy poběží svižně a bez otravného sekání.

5. Notebook

Na většinu pracovních i zábavných činností, pro které běžně používáte notebook, vám dnes postačí telefon. Programy, které máte v počítači, existují také ve formě mobilních aplikací, ať už jde o prohlížeče internetu, kancelářský software nebo úpravu fotek. Pracovat tedy můžete odkudkoliv. Huawei P20 Lite má navíc nové uživatelské rozhraní EMUI 8.0, se kterým bude práce svižná i při multitaskingu. Huawei P20 Pro lze navíc použít propojením pomocí kabelu s monitorem jako desktop PC.

6. Flash disk

Mobily jsou čím dál nedobytnější a podstatně bezpečnější než flashky, které se lidem válejí po stole. Důkazem je i P20 Lite, který má neuvěřitelně rychlé a precizní odemykání prostřednictvím vašeho obličeje. Nemusíte si pamatovat složitá hesla a gesta, stačí když se na telefon podíváte. A nebojte, dát před telefon vaši fotografii nebo video nestačí, chytrý systém tyto zoufalé pokusy rozpozná.

Rozpoznávání obličeje vám telefon odemkne dřív, než stihnete mrknout, konkrétně za necelou vteřinu. • 

7. GPS navigace

Stačí jediná aplikace, jako jsou Google Mapy nebo Waze, a smartphone vám kompletně nahradí samostatnou GPS navigaci do auta, na kolo i pro pěší turistiku. Platí zde pravidlo, že čím má telefon větší displej, tím je navigace přehlednější.

8. Čtečka knih

Další zařízení, jehož funkce dokáže smartphone kompletně nahradit. Do mobilu se vám s přehledem vejde minimálně stejný počet knih jako do čtečky a s dostatečně velkým displejem si při čtení užijete totožný komfort. Opět stačí, když si stáhnete jednu aplikaci, například Wooky.

Zalíbily se vám funkce P20 Pro a P20 Lite? Právě u nás máme Huawei týden, během kterého dostanete nejen k těmto, ale i k dalším telefonům Huawei dárkový poukaz pro další nákup libovolného zboží na Mallu. A v jaké hodnotě poukazy jsou?

  • Za model Y5 2018 dostanete voucher v hodnotě 500 Kč,
  • za model Y6 Prime 2018 a Y7 Prime 2018 dostanete voucher v hodnotě 600 Kč,
  • za model P smart dostanete voucher v hodnotě 800 Kč,
  • za model Mate 10 lite dostanete voucher v hodnotě 1 000 Kč,
  • za model P20 Lite dostanete voucher v hodnotě 2 000 Kč
  • a za model P20 Pro dostanete voucher v hodnotě 4 000 Kč.

V Huawei týdnu tak pořídíte levněji hromadu dalších věcí. Ale pospěšte si, akce trvá jen do 26. srpna.

Jaký další přístroj ve vaší domácnosti postupně nahradil smartphone? Napište nám do komentářů.