8 chytrých aplikací, se kterými si užijete dovolenou naplno | Blog Mall.cz

8 chytrých aplikací, se kterými si užijete dovolenou naplno

Než letos vyrazíte na dovolenou, stáhněte si do mobilu pár šikovných aplikací. Máme pro vás tipy na ty, bez kterých se moderní dovolenkář neobejde.

1. Hlavně na nic nezapomenout!

PackPoint je jednoduchá aplikace, která vám poradí, co všechno si s sebou sbalit. V aplikaci si nastavíte, kam jedete, na jak dlouho a co budete dělat, na základě čehož vám aplikace doporučí seznam věcí, které byste si měli sbalit. Seznam navíc můžete sdílet se svými blízkými, aby ani oni nezapomněli na kartáček, holicí strojek nebo dokonce plavky.

PackPoint ví, jaké počasí vás na místě čeká, a doporučí vám podle toho oblečení i opalovací krém. • 

2. Váš strážný drozd

Aplikace DROZD spadá pod projekt „Dobrovolné registrace občanů ČR při cestách do zahraničí” a poskytne vám vše potřebné pro to, abyste se na dovolené cítili bezpečně. Sdělí vám kontakty na místní zdravotní a záchranné složky i na zastupitelské úřady ČR v zahraničí. Zároveň vás upozorní, pokud se v blízkosti vašeho místa pobytu vyskytne nějaké ohrožení.

3. Navigujte se navzájem

Waze je on-line navigační aplikace, která vám kromě map ukazuje i polohu dalších uživatelů a aktuální zprávy, které si řidiči mezi sebou posílají. Řidiči po celém světě se tak společnými silami snaží zvítězit nad dopravním provozem. Díky tomu na mapě vždy uvidíte, kde vás čekají kolony, nehody nebo policejní hlídky. Umí ale také spoustu dalších kousků, například vás navést k nejlevnější čerpací stanici v okolí.

4. Prohlížejte si mapu i bez internetu

Abyste nemuseli po kapsách nosit zmačkanou mapu a při hledání ji rozprostírat jako ubrus, přijde vám vhod aplikace Google Maps. Velkou výhodou je, že s ní můžete pracovat i off-line. Stačí když si dopředu stáhnete část mapy, která vás zajímá, a můžete si ji prohlížet, i pokud budete v dalekých horách, kde kamzíci ještě Wi-Fi nezavedlii. Po zapnutí GPS můžete off-line mapu využít i pro navigaci.

Google Maps zobrazí trasu k vašemu cíli i v off-line módu. • 

5. Objevte to nejlepší v okolí

Tripadvisor je multifunkční rádce každého cestovatele. Pomůže vám v okolí najít všechny turistické atrakce a památky a ukáže vám jejich fotografie. Doporučí vám nejoblíbenější restaurace a hotely a můžete si u nich přečíst i uživatelské recenze. Stačí kliknout na funkci „V mém okolí” a hned víte, co dnes podniknout.

6. Nepřepočítejte se s penězi

Problémy s financemi na dovolené za vás vyřeší XE Currency. Poskytne vám podrobné informace o místní měně a snadno a rychle si s ní přepočítáte okolní ceny na české koruny. Podporuje přes 130 světových měn, umožní vám sledovat jejich vývoj a navíc funguje i off-line.

7. Konec spálených zad

UVLens je chytrá aplikace pro všechny, kteří míří na dovolenou k moři. Stačí nastavit místo a čas a aplikace vám doporučí, jak vysoký UV faktor na opalovacím krému zvolit. Navíc vám bude pravidelně připomínat, že se máte znovu namazat.

UVLens vám také poradí, jak dlouho být na slunci bez opalovacího krému. • 

8. Hlídač pitného režimu

Vyrážíte-li do teplých krajin, bude se vám hodit aplikace Waterlogged. Zachrání vás před dehydratací a pomůže vám dodržovat pitný režim. Připomene vám každou skleničku, kterou byste si měli dát, a kolik vody byste za den ještě měli vypít.

Jaké aplikace používáte na dovolené vy? Napište nám své tipy do komentářů.