5 rad, jak prát oblečení pro miminko | Blog Mall.cz

Maminkovský rádce: 5 tipů, jak prát oblečení pro miminko

Dětská pokožka je citlivá a snadno se podráždí – stačí jedno nevyprané bodyčko a svědivé neštěstí je na světě. Chcete-li mít spokojené miminko, začněte s péčí u oblečení. Čtěte, jak se správně starat o miminkovské prádlo, aby bylo vaše dítko jako v bavlnce.

Na citlivou miminkovskou pokožku myslete už při nákupu výbavičky a sáhněte po oblečcích z bavlny nebo bambusových vláken – takové kousky neobsahují umělé látky a kůži miminka nepodráždí.

Na praní se vrhněte ještě před tím, než se miminko narodí. Heslo „co je nové, to je čisté” totiž v případě dětského oblečení neplatí. V čerstvě nakoupeném oblečení se mohou ukrývat zbytky barev nebo chemikálií z výroby, a ty je potřeba dostat pryč.

Než miminko obléknete do nového bodyčka nebo overálku, vždycky je nejprve vyperte. Jen tak předejdete nepříjemným vyrážkám, ekzémům nebo alergiím. • 

Jak na to? Dodržujte při praní následující pravidla:

1. Perte na 40–60 °C

Zapomeňte na praní v ruce. Vaší hedvábné halence možná prospěje, ale pro dětské kabátky  a punčochy není to pravé. Chcete-li oblečení skutečně zbavit všech bakterií, dejte jej do pračky.

Ideálně koš na prádlo předem protřiďte a dětské oblečení perte zvlášť – nepřidávejte k němu svoje prádlo. Naše babičky ještě každý kousek vyvářely. To už dnes není potřeba, perte na 40–60 °C a všech choroboplodných zárodků i roztočů se zbavíte. Berte přitom ale v potaz i materiál, ze kterého je oblečení vyrobené, a vždy se raději podívejte na štítek.