Herní konzole pro celou rodinu: tipy na hry | Blog Mall.cz

Herní konzole pro celou rodinu: zabavte se přes zimní večery

Paření her už dávno není jenom pro kluky v pubertě. To svoje si v herním světě najde každý, dokonce i celá vaše rodina, která hledá společnou zábavu na zimní večer. Prohlédněte si naše tipy na rodinné hry.

Pokud vlastníte televizi a gauč, základ pro hraní už máte. Konzoli k televizi připojíte raz dva. Je to úplně jiný zážitek než hraní na počítači nebo na mobilu. Hru vidíte se všemi detaily a ve velkém rozlišení, takže vaši rodinu snadno pohltí.

Konzole jsou vhodné i pro hráče, kteří ovladač nikdy v ruce nedrželi. Chce to sice chvilku zkoušení a osahávání všech tlačítek, ale brzy budete běhat přes překážky a ničit soupeře jedna báseň. Rozložení tlačítek na ovladači je totiž přehledné a intuitivní. Ovládáte ho oběma rukama najednou a hry vám v důležitých momentech samy napovídají, který čudlík zrovna zmáčknout.

Kromě hraní umí konzole ale mnohem víc a v mnoha věcech zastane i počítač. Třeba přes zbrusu novou konzoli Xbox Series S můžete na velké obrazovce

  • sledovat videa na YouTube,
  • koukat na Netflix nebo na Apple TV,
  • poslouchat Spotify a mnoho dalšího.

Hry pro zábavný večer s rodinou

Herní večer si užijí úplně všichni, od dětí po babičku. Hodně při tom samozřejmě záleží, jakou hru si vyberete. Dnešní videohry totiž nejsou jenom o střílení, hrát můžete také roztomilé skákačky nebo závody a soutěžit v nich mezi sebou.

Vyzkoušejte třeba zábavnou hru Crash Bandicoot 4: It's About Time. Možná si Crashe pamatujete už z dětství. Jeho oblíbenost ale trvá dodnes a nedávno vyšlo jeho nové dobrodružství. V roli bláznivého vačnatce a jeho přátel přehopsáte překážky, nasbíráte vylepšení a utečete před valícím se balvanem.

K hraní přizvěte i prarodiče, také oni si na konzoli zvyknou a budou rádi, že s vámi tráví večer. • 

Hru Rush: A Disney Pixar Adventure si zahrají až čtyři hráči najednou. Jen by měli mít rádi animované filmy. Ve hře si vyberete třeba mezi sporťákem Bleskem McQueenem z filmu Auta nebo rybičkou Dory z Hledá se Nemo. Řešíte s nimi různé hlavolamy a prožíváte dobrodružství jako z filmů.

Co takhle se se svými nejbližšími rozhýbat? Hra Just Dance 2021 vás donutí tancovat. Můžete si vybrat jenom mírné tempo na rozehřátí, nebo klidně zběsilejší fitness pro trochu toho hubnutí. Svoje taneční pohyby nasnímáte přes aplikaci na mobilu, se kterou hra spolupracuje. Hrát vám k tomu budou pořádné pecky z aktuálních hitparád, takže navíc budete mít přehled v tom, co se poslouchá. Ani nejmladší děti nepřijdou zkrátka, je pro ně připravený speciální Kid Mode.

>> Prohlédněte si nabídku Xbox her na MALL.CZ. <<

A až si budete chtít zahrát jenom vy sami, snadno najdete i skvělé hry pro dospělé. Některé z nich mají tak silný příběh, že vás osloví víc než dobrý film, například:

  • fantasy příběh Zaklínač 3 podle populární knižní série,
  • westernový Read Dead Redemption 2
  • nebo chystaná sci-fi hra Cyberpunk 2077.

>> Víkendy v izolaci: tipy na zábavu s rodinou, partnerem i sólo. <<

Takhle vypadá nový Xbox Series S: ovladač se dobře drží a celá konzole je poměrně malá. Můžete ji postavit na výšku nebo položit. • 

Nová konzole od Xboxu: odemkněte víc než 100 her

K hraní si pořiďte třeba vylepšenou konzoli Xbox Series S, která nedávno za velké slávy vyšla. Předností Xboxu Series S jsou mimo jiné jeho drobné rozměry – jde o nejmenší Xbox, který zatím existuje. Určitě se vám zalíbí i jeho čistý bílý design a ikonický ovladač, který skvěle padne do rukou.

Náš tip: Zkušení hráči ocení sice dražší, ale výkonnější verzi Xbox Series X.

Na Xboxu si navíc můžete připlatit za takzvaný Game Pass. To je něco jako vstupenka do prostoru s více než 100 hrami, které se vám na nějakou dobu otevřou a vy si je už nemusíte kupovat.

Když si aplikaci Game Pass potom nainstalujete i na mobil nebo počítač, hry budete mít k dispozici i na cestách a už je ani nemusíte stahovat.

>> Pořiďte si herní konzoli Xbox Series S na MALL.CZ. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.