Co hrát na PC během volné chvilky: 7 ihned dostupných her | Blog Mall.cz

Microsoft, Xbox, Game Pass, Windows, hry, počítačové hry, EA Play

Konečně chvilka klidu? Odpoutejte se od reality a využijte volný čas k troše toho hráčského paření. A nebojte, hrát můžete raz dva. A to i bez konzole a aniž byste cokoliv složitě instalovali nebo utráceli stokoruny za další kousek. Umožňuje to aplikace Game Pass, kterou Xbox zpřístupnil i pro domácí počítače. Čtěte, jaké hry si nejvíc užijete.

Game Pass je předplatné od Xboxu, pro které nepotřebujete žádnou konzoli, protože si ho užijete i na svém počítači. Funguje na podobném principu, jako Netflix nebo HBO GO:

  1. Založíte si účet, za který platíte měsíčně a můžete ho kdykoliv zrušit.
  2. Získáte okamžitý přístup ke spoustě oblíbených her.
  3. Hry nemusíte stahovat ani kupovat, pařit tedy můžete, kdy vás zrovna napadne.
  4. A jakmile vás hra omrzí, nebudete litovat, že jste za ni dali stovky, nebo i tisíce korun. Jednoduše se jen začnete bavit ve hře jiné.

Game Pass vám pofrčí na počítačích s operačním systémem Windows 10. A abyste si všechno vyzkoušeli, v současné době seženete počítače, které mají předinstalovaný Xbox Game Pass na 1 měsíc zdarma.

A protože během svých volných chvílí určitě uvítáte hlavně pohodové a chytlavé pařby, vybrali jsme z nabídky Game Passu několik takových. A to včetně několika her od EA Play, které jsou součástí měsíčního předplatného taky. 

S Xbox Game Pass si zapaříte raz dva ze svého počítače, aniž byste hry sáhodlouze stahovali a instalovali.

1. Minecraft

Kostičkový Minecraft je jedna z nejikoničtějších her, které kdy vznikly. Během pohodového dne v pusté krajině sbíráte suroviny, ze kterých si stavíte obydlí, vaříte jídlo a vyrábíte zbraně. Občas zabrousíte do podzemí, kde hledáte vzácné kovy na postavení ještě lepších kousků. A až padne noc, přijdou příšerky, které vám to chtějí všechno zhatit.

2. Plants vs Zombies

Oblíbená veselá a chytlavá hra, ve které pomocí vychytaných květin se šílenými schopnostmi bojujete s invazí zombíků. Určitě se těchto příšerek ale nebudete bát vy ani vaše děti. Zombíci z Plants vs Zombies jsou asi ti nejvtipnější, které kde uvidíte.

3. Flight Simulator

Rádi létáte, a to nejenom hlavou v oblacích? Vyzkoušejte si, jaké je být pilotem malého letadla nebo klidně i obřího Boeingu. Létat můžete ve dne i v noci a to za všech povětrnostních podmínek. Jak se poperete třeba s bouřkou?

4. Forza Horizon

Forza Horizon je jedna z nejlepších závodních her. Můžete v ní jezdit ve víc než 450 různých autech a ve spoustě prostředí, která jsou tak propracovaná, že venku to už bude nuda. Navíc v listopadu vyjde nový díl (Forza Horizon 5), který budete mít s Game Passem hned k dispozici.

Pokud máte rádi rychlá auta, zajezděte si ve hře Forza Horizon.

5. Age of Empires

Zajímají vás dějiny a souboje? Age of Empires je hra z žánru realtimová strategie, kde máte možnost zúčastnit se významných historických soubojů a šarvátek, které formovaly dějiny. Budete stavět města, sbírat suroviny a dávat dohromady silná vojska. V Game Passu se hned po říjnovém vydání dostanete i k hraní nejnovějšího dílu Age of Empires IV.

6. The Sims

Ikonická hra, ve které je pořád co dělat. Vytvoříte si tu rodinku nebo třeba jenom jednotlivce, postavíte dům a zasadíte strom. Simíky necháváte vzdělávat, vybíráte jim práci a pomáháte jim ve vztazích. Zkrátka jste tu takoví malí bohové. Jen ty schůdky z bazénu už jim raději neberte.

7. FIFA

Na každý rok vychází nová edice této hry, která vždy odráží aktuální složení nejlepších fotbalových lig. Hrajte za své oblíbené týmy a probojujte se do absolutní fotbalové špičky.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.