Tipy na klidná místa na výlet | Blog Mall.cz
Vyrazte na výlet na místa, kde vás neušlapou turisti

Vyrazte na výlet na místa, kde vás neušlapou turisti

Česko je skrz naskrz protkané krásnými místy, spousta z nich je ale většinou pod neustálým náporem turistů. V naší malebné krajině však existují i takové skvosty, kde se nemusíte bát, že vás ušlapou davy vášnivých fotografů ze zahraničí. Několik z těchto málo objevených míst jsme pro vás vytipovali.

Javorníky 

Pro vášnivé pěší turisty jsou hřebeny Javorníků perfektním místem na prázdninový výlet. Toto pohoří se nachází v CHKO Beskydy a je součástí Západních Karpat. Trasu tak ideálně začněte ve Vsetíně, Velkých Karlovicích nebo Makovském průsmyku. Kromě krásné přírody si na cestě užijete výhled na Moravskoslezské Beskydy nebo jih Slovenska, potkáte rozhlednu Čubův kopec i několik opuštěných osad. Co však pravděpodobně nepotkáte, jsou davy lidí. 

Novohradské hory 

Rozlehlé lesy a louky, kde skoro nepoznáte zásah lidské ruky, i tak by se dal popsat přírodní park Novohradské hory na jihu Čech. V tomto malebném prostředí na vás čeká perfektní klid. Hojný počet cest a cestiček vás provede hlubokými lesy, kolem bublajících potůčků a třpytivých hladin rybníků až k nejvyššímu vrcholu Novohradských hor u nás – Kamenci. Odvážnější se mohou vydat třeba ke Kapelníkovu rybníku, kam není vyznačená žádná trasa. Přírodní park Novohradských hor si můžete projít pěšky nebo projet na kole. 

>> Balíte na dovolenou? Na MALL.CZ seženete vše potřebné. << 

Rozhledna Děd 

Dalším místem, kde zájezdy turistů jen tak nepotkáte, je rozhledna Děd u Berouna. Dvanáctimetrová rozhledna připomínající hradní věž se nachází na kopci Děd. Byla postavena v roce 1893 Klubem českých turistů. Jakmile vystoupáte 56 schodů vedoucích na ochoz, čeká na vás krásný výhled na Křivoklátskou vrchovinu a Kladno. Rozhledna je přístupná po celý rok a pohodlně se k ní dostanete z nádraží v Berouně po vyznačené turistické trase.    

Rychlebské hory

Pokud patříte mezi pravé horaly a dobrodružství je vaše druhé jméno, vyrazte do Rychlebských hor, jejichž hlavní hřebeny se z velké části linou po česko-polské hranici. Když projdete kolem rozhledny na Borůvkové hoře přes vrchol Koníček, dostanete se až na nejvyšší horu Smrk. Poblíž jejího vrcholu se pak nachází historické trojmezí Moravy, Slezska a Polska.  

Vyhlídka na Dobešce

Pokud se vám zrovna nechce daleko od civilizace, jsou i další možnosti. Na vrcholu Branických skal na vás čeká dva metry vysoká dřevěná vyhlídka na Dobešce. Odtud se vám naskytne výhled do údolí, na Dívčí hrady, a dokonce zahlédnete i Pražský hrad. Vyhlídku navštivte nejlépe v podvečer, západ slunce je zde kouzelný.

>> Na MALL.CZ pořídíte vše pro aktivní výlety i dovolenou s dětmi. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.