8 vychytávek pro pohodové cestování autem | Blog Mall.cz

Pohodlná cesta autem: 8 vychytávek, které vám s tím pomůžou

Lékárnička nebo reflexní vesta jsou v autě nutnost kvůli bezpečnosti. Existuje ale ještě další vybavení, které vám při cestování autem přijde vhod a zařídí na cestách pohodlí a zábavu. Vybrali jsme 7 šikovných vychytávek, se kterými si autovýlety užijete vy i vaše děti na maximum.

1. Organizér na zadní stranu sedačky

Základem pohodové jízdy je dostatek úložných prostor – zvlášť, pokud s sebou máte děti. Opatřete proto malým pasažérům kapsář. Ten připnete na přední sedadlo a děti v zadní části auta mají všechny potřebné věci po ruce. Do organizéru schováte pití, svačinku i oblíbené hračky nebo hry.

>> Organizéry do auta pořídíte na MALL.CZ. <<

2. Přenosný DVD přehrávač

Cestu autem bere hodně výletníků jen jako nutnost. Vy si ji ale užívejte jako součást výletu a naplánujete hry, které po cestě zabaví celou rodinu. A jestli už prcky slovní fotbal nebaví, pomozte si filmovou zábavou a pořiďte na cesty přenosný DVD přehrávač.

Ten vypadá jako malý notebook, je vybavený DVD mechanikou a displejem. Přehrajete na něm film nebo sledujete televizi – a to všechno kdekoliv, třeba právě v autě na zadních sedačkách. Přehrávač většinou vydrží i tříhodinový biják. A když se dovybavíte ještě speciálním adaptérem do auta, po cestě ho nabijete a koukáte dál.

>> Vyberte si přenosné DVDčko na MALL.CZ. <<

3. Tablet s držákem

Stejně jako DVD přehrávač poslouží v autě i tablet. Děti se na něm zabaví hraním her a sledováním oblíbených videí. Vy si pak na tabletu najdete třeba tipy na rodinný oběd nebo zajímavá místa v okolí. Případně tablet s držákem připevníte na palubní desku a využijete ho jako navigaci.

S praktickými vychytávkami se při dlouhých cestách autem nebudou nudit ani děti.

4. Masážní opěrka

Nafukovací cestovní polštářek za krk je hlavně při jízdě v noci pohodlnou vychytávkou. Jestli ale jedete daleko a v autě na dovolené strávíte i několik dní, vybavte se důkladněji a sbalte s sebou také masážní bederní opěrku. Díky ní vás nebudou po cestě tolik bolet kyčle ani záda. A použijete ji klidně i jako podsedák.

Náš tip: A až se vrátíte z dovolené, odneste si bederní opěrku do kanceláře.

5. Návlek na bezpečnostní pásy

Při dlouhé cestě nepřidávají na pohodlí ani bezpečnostní pásy, které se zarývají do těla a zvlášť v létě dřou holou kůži. Použijte speciální návlek na bezpečnostní pás, který se vyrábí z paměťové pěny a dlouhá jízda bude hned mnohem příjemnější. 

6. Autonabíječka na dva telefony

Mobily jsou dnes při cestování autem téměř nenahraditelné – sotva vyjedete, už přes mobil spouštíte GPS navigaci, pouštíte hudbu a z parkoviště voláte babičce. Aby mobil vydržel celou cestu, nezapomeňte doma nabíječku do auta

Pomocí speciálního konektoru ji zapojíte do zapalovače, připojíte mobil nebo třeba tablet a přes USB kabel nabíjíte. Vyberte ideálně takovou, která zvládne nabíjení rovnou dvou zařízení současně. To se hodí hlavně tehdy, když cestuje celá rodina a všichni potřebujete mít mobil neustále v pohotovosti.

7. Powerbanka

Při dlouhých cestách se v autě neztratí ani zásoba energie v podobě powerbanky. Ocení ji hlavně cestovatelé na zadních sedačkách, kam nabíječka z palubní desky nedosáhne. Takže když je potřeba dobít telefon nebo tablet, stačí zařízení jen připojit k powerbance a ani ho nemusíte dávat z ruky.   

>> Pořiďte si powerbanku na MALL.CZ. <<

8. Chladnička na svačinu do auta

Jestli na cesty vyrážíte častěji, využijete také autochladničku, která skvěle nahradí klasickou ledničku, na kterou jste zvyklí z domu. I když vyrazíte na dovolenou v třicetistupňových vedrech, vaše sváča to přežije – autochladnička totiž jídlo ochladí klidně až 20 °C pod okolní teplotu.

Jen myslete na to, že autochladnička potřebuje zdroj elektrické energie. Stačí, když ji připojíte do autozapalovače a chladíte. Nejlépe ji zapínejte za jízdy, po vypnutí motoru už lednička chladí jen asi hodinu.

>> Další doplňky pro cestování autem najdete na MALL.CZ. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.