3 dárky pro kávomilce, kterými ho letos nejvíce potěšíte | Blog Mall.cz

3 tipy na vánoční dárky pro kávomilce, kterými ho určitě potěšíte

Pořádný termohrnek, mlýnek na kávu i french press už má. Co ale vymyslíte letos k Vánocům kávomilci, který rád poznává a ochutnává specifické chutě a zajímá ho vše okolo kávy? Sepsali jsme pro vás 3 tipy, díky kterým budete mít o starost míň. Patří mezi ně dostupný domácí kávovar, kniha nebo kurz.

TIP 1: Pořiďte pořádný kávovar za dobrou cenu

Ostřílený milovník espressa ocení pořádnou pákovku. Skladnou verzi s velkou silou a elegantním designem najdete v kávovarech Breville Barista Espresso. Se dvěma podzimními novinkami rozzáříte oči u stromečku i ostřílenému odborníkovi na přípravu kávy.

Tyto kávovary využívají kvalitní italská čerpadla o tlaku až 15 barů. Se speciální technologií Temp IQ Shot control udržují vodu neustále připravenou v ideální teplotě a množství. A pokud váš kávomilec ráno spěchá, pomůže mu i funkce Thermoblock. Ta rychle kávovar nahřeje na provozní teplotu.

Díky nerezovému designu zapadne kávovar Breville Barista Max Espresso VCF126X do každé kuchyně. • 

Fešák Breville Barista Max Espresso VCF126X je vhodný pro náročné. Má vlastní mlýnek Tap&GoTM, do kterého nasypete čtvrt kila kávy a kávovar vám z něj pokaždé sám odemele, co potřebujete. Milovníka horké mléčné pěny potěší i tryska se suchou párou. S ní bude cappuccino se srdcem z mléka každodenním rituálem.

Drobnější varianta Breville Barista Espresso VCF125X uspokojí zastánce espressa s menší kuchyní. Jediné, v čem se liší od „sto dvacet šestky“, je chybějící mlýnek na kávu. Díky tomu se ale vejde i do maličkého bytu a skvěle zapadne do stylové kuchyně. V roce 2020 totiž v prestižní soutěži Real Homes Awards získal nejvyšší hodnocení mezi kávovary

  • za jednoduchost přípravy lahodné kávy,
  • design
  • i příznivou cenu.

Drobný a přitom tak silný, že vás po ránu postaví na nohy – to je Breville Barista Espresso VCF125X. • 

>> S tímhle návodem vymyslíte nejlepší dárek pro každého. <<

TIP 2: Od praxe k baristickým knihám

I zkušení baristi se neustále vzdělávají a ochutnávají nové druhy káv. Je totiž tolik způsobů, jak ji připravíte, koutů světa, kde se pěstuje, a věcí, které ovlivňují její kvalitu. Někteří odborníci, nadšení baristi a degustátoři se proto pustili do vlastních knih, kde se dělí o své zkušenosti a zážitky.

S Petrou Davies Veselou se v její Velké knize o kávě vydá kávomilec na kávové plantáže, počte si o osobnostech v oboru a seznámí se s různými metodami přípravy kávy. Petra je mistryně ČR v přípravě kávy a rozepisuje se proto i o recepturách jednotlivých kávových nápojů, mlýncích, kávovarech a dalších drobnostech, které při své praxi použila. V knize obdarovaného jistě nadchnou i krásné fotografie a propracovaná grafika.

Díky Kávologii od Glorie Montenegro-Chirouze kávomilec odhalí historii kávy, pozná původ zrn a propracuje se až k ochutnávání. Autorka se zde zaměřuje i na specifika a zvláštnosti kávy, o kterých učí nadšence ve své kavárně.

S Manuálem pro milovníka kávy od Jessicy Easto a Andrease Willhoffa utvrdíte kávomilce v lásce k tomuto temnému nápoji. Pozná s ní jednotlivé přípravy, zjistí, co je k nim zapotřebí a poučí se i o druzích kávy.

>> Že letos nepečete cukroví? Připravte si ke kávě cheesecake. <<

TIP 3: Příprava kávy s profesionály

Objevování, příprava a ochutnávání je pro milovníka kávy skoro závislostí. Kromě teorie z knížek a lahodné vlastní kávy mu proto dopřejte i vzdělávání naživo s odborníky. Pošlete ho na kurz, kde odkouká metody přípravy a najde si tu svou.

Na kurzu latte artu se kávomilec naučí třeba kresbu tulipánu. • 

Profesionálové z pražíren a kaváren také nabízí

  • kávová setkání s degustacemi,
  • kurzy latte artu (malování našlehaným mlékem),
  • kurzy zaměřené na vůně a chutě, které v kávě najdete,
  • nebo třeba základní baristické kurzy s certifikací.

Možností je spousta, na vás je teď, abyste vybrali to pravé.

>> Prohlédněte si i neokoukané dárky pro pivaře, kutila nebo geeka. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.