Cheesecake 3× jinak: z čokolády, limetky a lesního ovoce | Blog Mall.cz

Připravte si sladkou tečku ke kávě: 3 recepty na cheesecake

Upečte si doma kavárenský trend, po kterém se na talíři jen zapráší. Na své si přijdou milovníci čokolády, ovoce i svěžích dezertů s citrusy. Objevili jsme pro vás 3 neodolatelné recepty na pečený i nepečený cheesecake, podle kterých se vám vždy povede na jedničku.

Limetkový cheesecake ze sýru Philadelphia

Na tento osvěžující cheesecake potřebujete

  • 150 gramů BeBe nebo svých oblíbených sušenek,
  • 75 gramů rozpuštěného másla,
  • 600 gramů sýru Philadelphia,
  • 130 gramů cukru,
  • 3 žloutky,
  • vanilku
  • a šťávu ze 2 limetek.

Příprava cheesecaku vám zabere zhruba půl hodiny. Postupujte následovně:

  1. V mixéru rozdrťte sušenky a přimíchejte k nim rozpuštěné máslo.
  2. Směs upěchujte na dno kulaté formy o průměru 20 až 23 centimetrů.
  3. Formu umístěte na pár minut do lednice.
  4. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Ručně nebo v kuchyňském robotovi vyšlehejte sýr, žloutky a cukr.
  6. Pak do směsi přidejte vanilku a limetkovou šťávu a znovu promíchejte.
  7. Směs nalijte na dortový základ a pečte v troubě 55 minut.

>> Dortové formy nejen na cheesecake pořídíte na MALL.CZ. <<

I když cheesecake vypadá lákavě už teď, nechte ho vychladnout a pak ho umístěte do lednice. Po vyndání z lednice mu dejte půl hodinku, aby změkl a měj výraznější chuť.

Limetkový cheesecake připravíte a upečete zhruba za hodinku a půl. • 

Náš tip: Aby váš výtvor vypadal jak ten z cukrárny, ozdobte cheesecake před podáváním limetkovou kůrou, mátou nebo třeba menšími kousky hořké čokolády.

Základní recept na nepečený čokoládový cheesecake

Kalorie hoďte za hlavu – tento cheesecake připravte z čokolády, kterou máte nejraději, ať už je hořká nebo mléčná.

Na přípravu potřebujete

  • 2 balení BeBe sušenek,
  • 180 gramů rozpuštěného másla,
  • 500 gramů mascarpone,
  • 350 gramů čokolády (250 ml na náplň a 100 ml na polevu),
  • 100 gramů čokolády na polevu,
  • a 260 mililitrů smetany ke šlehání (130 ml na náplň a 130 ml na polevu).

Příprava čokoládového cheesecaku vám zabere méně než půl hodinky.

Nejdříve si připravte dortový základ:

  1. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem.
  2. Rozmixujte sušenky na jemný prášek a pak k nim přimíchejte rozpuštěné máslo.
  3. Směs upěchujte v dortové formě o průměru 20 až 23 centimetrů.
  4. Formu umístěte na pár minut do lednice.

Teď je na řadě náplň:

  1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji vychladnout.
  2. Poté k ní přimíchejte mascarpone.
  3. Zvlášť smíchejte vyšlehanou šlehačku a mléko.
  4. Všechny suroviny pak smíchejte dohromady a výslednou směs nalijte na dortový základ.

A jako poslední připravte čokoládovou polevu:

  1. V rendlíku ohřejte smetanu.
  2. Až bude horká, nalámejte do ní čokoládu.
  3. Polevu nalijte na cheesecake.

Hotový cheesecake uložte ke spánku do lednice, aby pořádně ztuhl.

>> Kvalitní čokoládu na mlsání a pečení najdete na MALL.CZ. <<

Na čokoládový cheesecake použijte jakoukoliv čokoládu, kterou máte rádi. A klidně ho ještě vylepšete přelivem z Nutelly. • 

Cheesecake z lesního ovoce

Odnesli jste si z lesa velké zásoby lesního ovoce nebo vás obdařili příbuzní? Pusťte se do přípravy sladkého cheesecaku. Na přípravu se hodí kterékoliv dary lesa.

Na korpus potřebujete

  • 250 gramů BeBe sušenek,
  • 50 gramů mandlí
  • a 120 gramů rozpuštěného másla.

Na náplň si přichystejte

  • 500 gramů měkkého tvarohu,
  • 250 mililitrů zakysané smetany,
  • 50 gramů másla,
  • 1 vejce,
  • 25 gramů mandlí,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 150 gramů cukru,
  • šťávu z ½ citronu,
  • balíček vanilkového cukru,
  • nastrouhanou pomerančovou kůru,
  • 500 gramů sezónního lesního ovoce
  • a balíček dortové želatiny.

>> Naservírujte cheesecake hostům stylově na etažéru. <<

Postupujte následovně:

  1. Sušenky a mandle rozmixujte.
  2. Pak je přimíchejte do hrnce k rozpuštěnému máslu.
  3. Směs upěchujte na dno dortové formy o průměru 28 centimetrů.
  4. Nažhavte troubu na na 180 °C.
  5. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem, nalijte těsto a vložte na 12 minut do trouby.
  6. Než se základ upeče, rozmixujte tvaroh se zakysanou smetanou, máslem, vejcem, hladkou moukou a cukrem.
  7. Dochuťte citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou.
  8. Náplň nalijte na hotový základ a nechte ještě 45 minut v troubě při 150 °C.

Cheesecake z lesního ovoce je ideální jako sladká tečka ke kávě nebo čaji. • 

Cheesecake pak nechte vychladnout v troubě při otevřených dvířkách. Na závěr přidejte nadrobno nakrájené ovoce a zalijte želatinou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Po 3 hodinách v lednici se konečně pusťte do mlsání.

Tipy pro přípravu dokonalého cheesecaku

  1. Než se pustíte do příprav, vyndejte všechny suroviny (hlavně mléčné produkty) z lednice 3 hodiny předem. Máte tak jistotu, že se náplň nesrazí.
  2. Když nemáte sýr Philadelphia, připravte si domácí lučinu. Smíchejte 0,5 kilogramu kvalitního jogurtu a 125 mililitrů smetany. Do hrnce dejte cedník nebo síto, na něj plátýnko nebo utěrku a nakonec přijde směs jogurtu a smetany. Hrnec takto dejte na 24 hodin do lednice a nechte okapat. A domácí lučina je na světě.
  3. Pečení cheesecaku neuspěchejte a vždy se držte doporučené teploty v receptu. Pokud pečete v plynové troubě, teplotu snižte o 15 až 20 °C, jinak se cheesecake připeče.
  4. Že je cheesecake hotový poznáte podle toho, když se náplň po klepnutí do formy chvěje jako želé. Taková konzistence je ideální, v opačném případě to znamená, že je cheesecake v troubě už moc dlouho a náplň bude suchá.

>> Další originální recepty najdete na MALL.TV. <<

Nezapomeňte, že jsme v tom spolu. Domů vám bezpečně doručíme vše, co potřebujete k pečení a vaření.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.