5 vychytaných dovedností, které dnes umí vysavače | Blog Mall.cz

5 vychytaných dovedností, které dnes umí vysavače

Zvlášť při velkém jarním úklidu se bez vysavače neobejdete. Vcucne totiž ze země každé smítko. To ale není všechno – přečtěte si, jaké super věci dnes tyčové vysavače dokážou a jak vám tím ulehčí práci.

1. Uklidí nasucho i namokro, podle vašeho gusta

Stačí vysát, nebo je potřeba vzít úklid od základů a umýt podlahy namokro? S některými tyčovými vysavači nemusíte přemýšlet, jak se do gruntování pustíte. Jsou totiž rovnou tři v jednom: tyčový vysavač, mop nebo ruční vysavač – podle toho, co se vám zrovna hodí. Jestli chcete mop, jednoduše:

  1. nádobku naplňte vodou
  2. a vytírací systém nasaďte na vysavač.

A začněte vytírat. Třeba tyčový vysavač Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 dokonce zvládne vysávat i vytírat zároveň – jedním tahem. Sám navíc reguluje uvolňování vody, takže nemusíte řešit, kdy a jak „mop” vyždímat. Jen pokud narazíte na tvrdé zemi na opravdu velké skvrny (například rozlité víno), sešlápnete pedál a vypustíte na podlahu vody víc. 

Díky vysavačům 3 v 1 se zbavíte dalších domácích spotřebičů – mop i vysavač (tyčový nebo ruční) budete mít pohromadě. Mycí polštářky mopu pak jen vyperete v pračce a můžete příště vytírat znovu. • 

2. Nepřekáží vám kabely

Kabely jsou při vysávání jen k vzteku. Vysavač zapojíte do zásuvky v jedné místnosti, ale do druhé už kabely nedosáhnou – takže musíte vysavač vždy vypnout a zásuvky neustále střídat. Hrozí navíc, že o kabely zakopnete nebo se vám ve skříni zamotají. Výrobci vysavačů to dobře vědí, a proto přichází s bezdrátovými pomocníky.

Před úklidem je nabijete a můžete vysávat – třeba až 75 minut na jedno nabití, alespoň v případě bezdrátového tyčového vysavače Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01. To vám vystačí třeba na dva úklidy celého bytu. Vysavač navíc kamkoli jednoduše přenesete, aniž byste museli myslet na kroutící se hady pod nohama.

3. Na špínu vám posvítí

Znáte to – hodinu vysáváte celý byt, a jakmile vysavač odložíte a sednete si, uvidíte smítko v rohu a zapomenutý prach pod stolkem. To už se vám s moderními vysavači nestane. Chytré luxy jsou totiž dnes vybavené osvětlením. A na ozářené podlaze žádný chloupek nepřehlédnete.

Například tyčový vysavač Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 má dokonce 360° LED sací hubici s LED osvědlením – ta vám na podlahu posvítí a zároveň posbírá nečistoty ze všech stran i při pohybu zpět.

Tyčový vysavač Philips se hodí na všechny typy podlah. Hubici se zabudovaným LED osvětlením oceníte, když třeba v kuchyni rozsypete cukr nebo nanesete do předsíně písek z procházky. Díky osvětlení uvidíte i drobná zrníčka, která by vám jinak unikla. • 

4. Poklidí dům i auto

Další superdovednost chytrých vysavačů? Jsou multifunkční a na jedno zmáčknutí je proměníte v přístroj, který zrovna potřebujete. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 je zároveň přenosným ručním vysavačem, který se vám hodí při úklidu auta nebo hůř důstupných zákoutí bytu (záhyby sedaček nebo stropy).

Pro chovatele domácích mazlíčků je součástí ruční podoby také mini turbo kartáč, který odstraní srst nebo vlasy i z měkkých povrchů pohovek nebo autosedaček.

Šikovné vysavače jsou bezsáčkové – nečistoty sbírají do zásobníku, který po skončení úklidu jednoduše vyprázdníte, aniž byste se museli prachu dotýkat. • 

5. Doma o nich ani nevíte

Šetří totiž místo, kde se dá. Zatímco dříve vysavače zabíraly prostor v komoře nebo skříni, dnes je jednoduše pověsíte na zeď, takže se vejdou i do menšího bytu – v držáku na stěně se navíc znovu nabijí, takže se vám nestane, že na nabíjení zapomenete.

K vysavači Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 můžete získat prodlouženou pětiletou záruku na motor. • 

Tím ale neotřelé vychytávky vysavačů nekončí. Třeba robotické vysavače můžete ovládat i z mobilu a na dálku jim dát pokyn, ať začnou s úklidem. A díky videopřenosu si klidně zkontrolujete, zda opravdu vysávají tak, jak mají.

Pořídite-li si vysavač Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 do 31. 12. 2019 a zaregistrujete nákup do 21 dnů na této adrese, získáte záruku vrácení peněz na 45 dní.

A jakou funkci byste na vysavači ocenili nejvíc vy? Napište nám do komentářů, co byste si přáli, aby váš vysavač uměl.