11 + 1 tipů na originální svatební dary | Blog Mall.cz

11 + 1 tipů na originální svatební dary

Pokud zrovna nestojíte před oltářem, pravděpodobně řešíte, jakým dárkem novomanžele potěšit. Nechcete-li zapadnout v davu, sáhněte po originálním dárku, který vkusně doplní obálku s penězi a novomanželé si ho užijí přímo na veselce. 

1. Polaroid

Darujte novomanželům polaroidový foťák, se kterým zachytí všechny důležité okamžiky svého velkého dne. Anebo foťte vy a z fotek jim vytvořte originální fotoalbum. Jako vlastnoruční dodatek k dárku můžete přibalit také masky nebo vtipné hlášky na špejlích, díky kterým se nad fotkami zasmějete i za desítky let.

>>Zjistěte, co dnešní „instantní foťáky“ umí a kam se posunula kvalita jejich snímků. <<

2. Ohňostroj

Existuje snad něco slavnostnějšího než zakončení svatebního dne pořádným ohňostrojem? Půlnoční překvapení můžete vyměnit také za pouštění lampionů štěstí, na které svatebčané napíší přání pro novomanžele.

Ohňostroje, lampióny i balónky dodají svatbě slavnostnější nádech.

3. Piknikový koš

Stylový piknikový koš novomanželé ocení i po svatbě, zvlášť pokud ho naplníte dobrotami, lahví sektu a přibalíte také pěknou piknikovou deku. Když se pro proutěný koš rozhodnete, vybírejte ty pořádně vybavené a nejlépe pro čtyři osoby. Neměly by v něm chybět skleničky, talířky i příbor a v těch lepších najdete i chladící kapsu na lahev nebo solničku s pepřenkou.

>>Přečtěte si také, jak na stylové posezení v přírodě. <<

4. Hra do trávy

Svatba na zahradě si žádá také zábavu vhodnou do trávy. Sada na pétanque vybízí k turnaji mezi týmem ženicha a nevěsty. Oblíbená je v poslední době i finská národní hra mölkky a vikingské kostky kubb. U všech těchto venkovních her zažijete napětí a snažíte se obehrát soupeře, abyste získali co nejvíce bodů.

A třeba s takovým dárkem zavedete novou tradici, která vás bude s novomanželi provázet na společných akcích i v dalších letech.

5. Kreslení karikatur hostů naživo

Oslovte umělce, který zvládne namalovat karikatury hostů přímo na party a předejte tak novomanželům i kamarádům originální zážitek a dárek dohromady. Stačí když malíři vytvoříte dobře osvětlený koutek na stojan a necháte ostatní, aby se jeho umem bavili.

>> Chystáte pro novomanžele i večerní zábavu? Máme pro vás 6 tipů na neokoukané svatební hry. <<

6. Set na fondue

Darujte novomanželům sadu na fondue, se kterou si osladí první manželské chvilky. Slavnostní tabuli skvěle doplní jahody v čokoládě, k venkovnímu posezení se zase hodí pečivo s roztaveným sýrem.

7. Houpací síť

Pokud se svatba na zahradě nese v uvolněném duchu, svatebčané i novomanželé si rádi odpočinou v houpací síti. Tento dárek se na zahradě nebo terase neztratí ani po skončení svatebního veselí.

>> Přečtěte si také, jak spolehlivě zabavíte děti na svatbě, aby nedělaly lumpárny. <<

8. Sklenice na sekt

Bez přípitku se hostina neobejde a sada elegantních sklenic na sekt rozhodně přijde vhod. Tradiční dárek novomanželé využijí i při dalších významných chvílích, jako jsou křtiny, kulatá výročí nebo narozeniny.

Set sklenic na sekt (nebo sklenic na panáky) je zároveň hezkou výbavou do domácnosti.

9. Digitální fotorámeček

Fotky jsou krásnou připomínkou společně strávených chvil nebo dětských let – obojí na svatbě, jako když najdete. Do digitálních fotorámečků nahrajte oblíbené fotky, které si mohou prohlédnout všichni svatebčané. Později je novomanželé naplní například fotkami ze svatby.

10. Stírací mapa světa

Milovníci cestování z ní budou nadšení. Stírací mapu světa jim předejte klidně zarámovanou a s buzolou, aby si mohli naplánovat svou další cestu. Díky vám si třeba rovnou na hostině setřou země, které už navštívili a zasní se, kam vyrazí na svatební cestu.

11. Ukulele

Ukulele nadchne všechny, kteří si svůj společný život bez hudby nebo kytary nedokáží představit. Obzvlášť potěší, pokud novomanželům k hudebnímu nástroji složíte i vlastní písničku.

12. Party hry

Večerní zábavu zpestří společenské hry, které zabaví svatebčany každého věku. Vyberte hru, která se k páru nejlépe hodí, a krabici nechte podepsat přáteli či rodinou.

Pokud věříte, že zážitek vydá za balík peněz, potěšte novomanžele dárkovým poukazem. Díky němu se proletí balónem, stráví den v romantickém wellness nebo ochutnají degustační menu z kuchyně špičkového kuchaře. Zkrátka zažijí to, na co nikdy nezapomenou.

>> Když víte, že novomanželům i tak udělá největší radost obálka s příspěvkem na líbánky, poradíme vám, jak peníze stylově darovat. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.