6 tipů na neokoukané svatební hry | Blog Mall.cz

Závody prasátek a dalších 5 tipů na neokoukané svatební hry

Hry na svatbě rozproudí zábavu a vyplní hluchá místa, když jsou novomanželé třeba na focení. Klasický kvíz se zvedáním bot nebo hru na královský kočár ale pravděpodobně svatebčané hráli už několikrát. Buďte originální a zvolte neokoukanou zábavu, která hosty překvapí. Inspirujte se našimi tipy.

1. Závody prasátek

Nebojte se, živá prasátka na svatbu shánět nemusíte. Pořádnou zábavu si totiž užijete i s těmi plyšovými. Tedy pokud sežeňte taková plyšová zvířátka, která jsou na baterky a po natažení chodí. Nechť dostihy započnou:

  1. Najděte mezi svatebními hosty deset nadšenců a každému přidělte vlastní chodící zvířátko, označené barevnou stuhou – ať si svého „koně” závodníci poznají.
  2. Na stole nebo na zemi připravte dráhu – jednotlivé cestičky oddělte třeba kartonem, ať se zvířecí závodníci nepletou vzájemně do cesty.
  3. Vypište sázky, čí prasátko bude v cíli jako první, a vyzvěte svatebčany, ať sází na své favority.
  4. Už nikdo nepřihazuje? To je čas na odstartování závodu. Nechte „majitele” chodících chlupáčů, ať si je vezmou do rukou, natáhnou je a jakmile závod odstartujete, každý postaví prasátko do své dráhy.
  5. Na závěr vyplaťte výhru těm, kteří si vítěze tipli správně. Zbytek peněz propadá ve prospěch nevěsty a ženicha.

>> Pořiďte si na MALLl.cz chodící prasátko a další interaktivní elektronické hračky. <<

Zvolte zábavu s chodícími prasátky nebo třeba pejsky a na svatbu jen tak nezapomenou ani děti, ani dospělí. • 

2. Dům snů pro nevěstu

Modré z nebe si slibují novomanželé běžně. Ale co takhle rovnou dům snů? Zaúkolujte ženicha, ať pro nevěstu jeden takový postaví přímo na svatbě.

  1. Připravte zásobu modelovací hmoty. Ideálně pořiďte takovou, která se dá vypálit. Například hmotu FIMO můžete dát do běžné domácí trouby a výtvory máte za pár minut hotové.
  2. Hmotu dejte ženichovi a nechte ho tvarovat dům snů podle instrukcí novomanželky. Zatímco ona popisuje, jakou si přeje střechu, barvu fasády a zdá má mít dům patro, ženich hněte její ideální bydlení.
  3. Jakmile mají hotovo, uplácaný příbytek jim vezměte. Domluvte se v místě konání svatby v kuchyni, abyste jej mohli hned zapéct. O půlnoci pak můžete novomanželům předat originální svatební dar – model jejich vysněného domu.

3. Dobrou chuť. Poslepu

Pokud si ženich a nevěsta potrpí na dobré jídlo, bude ochutnávací hra to pravé.

  1. Vezměte na pódium novomanžele a další dobrovolníky. A všem zavažte oči.
  2. Připravte několikachodové menu – od každého jídla stačí jen tolik lžiček, kolik máte účastníků.
  3. Zvolte pokrmy, která mají ženich s nevěstou nejraději, nebo jsou to neobvyklé kombinace chutí, které jedí jen oni.
  4. Postupně dávejte všem soutěžícím ochutnávat a po každém kole si zapište odpovědi. Poznají novomanželé nejvíc pokrmů?

Ke svatbě pořádná hostina patří, tak proč na jídle nezaložit i zábavu. Vyberte oblíbená jídla novomanželů a ochutnávací soutěž může začít. • 

4. Seznámení à la scénka

Na své první setkání žádný pár nezapomene. Zkuste ho připomenout i nevěstě a ženichovi v jejich velký den. Ale pozor – na tuhle zábavu si troufněte jen v případě, že jejich příběh dobře znáte a navíc máte herecké vlohy. Jak na to:

  1. K sehrání scénky jsou potřeba dva – ideálně využijte svědka a svědkyni, kteří budou hrát novomanžele za svobodna.
  2. Nevěstě a ženichovi dejte zvoneček, každému svůj. A pusťte se do hraní.
  3. Improvizujte a začněte předvádět scénku z jejich seznámení. Vždy, když něco předvedete jinak, než se ve skutečnosti odehrálo, nevěsta nebo ženich mají za úkol zazvonit na zvoneček.
  4. Vy potom chybnou scénku napravte a odehrajte ji jinak – tak se postupně dostanete ke skutečnému příběhu.

Nejvtipnější budou situace, kdy se ani sami novomanželé nebudou moct shodnout na tom, jak to vlastně bylo.

5. Pytel plný zábavy

Tato hra není pro každého, v pozdních hodinách ji ale oceníte. Odehrává se na parketu a stačí vám k ní jen pytel plný vtipných rekvizit a oblečení.

  1. Nachystejte si pytel a dejte do něj různé vtipné věci, které doma najdete – paruky, staré oblečení, bryndáky, čepici s rolničkou, pruhované podkolenky nebo třeba indiánskou čelenku. Nápadům se meze nekladou.
  2. Hru začněte hrát, když je na parketu nejvíc lidí. Pusťte hudbu a během tance nechte mezi svatebčany pytel kolovat.
  3. Vždy, když přestane hrát hudba, zábava začíná – ten, u koho se pytel zastavil, musí v něm zalovit a vytáhnout si první věc, která mu přijde pod ruku. Přehrabování je zakázáno. Vylovený kousek si daný člověk oblékne na sebe.
  4. A jede se dál – pusťte hudbu, předávejte pytel, písničku stopněte a nechte nového šťastlivce vylosovat další módní kousek. A tak pořád dokola.

>> Pytel naplňte doplňky ke kostýmům na karneval. Seženete je na MALL.cz. <<

Pokud vám doma nebudou vylosované rekvizity chybět, nechte je hostům jako dárek – budou mít ze svatby originální suvenýr. • 

6. Prostěradlová zkouška trpělivosti

Připravte pro nevěstu a ženicha zkoušku trpělivosti a vyzkoušejte si, jak jsou sladění.

  1. Nachystejte k tomu obyčejné prostěradlo, na které nakreslíte fixou velké srdce.
  2. Novomanželům pak dejte jedny manikúrní nůžky.
  3. Jejich úkol je jasný – musí vystřihnout předkreslené srdce. Aby to ale neměli tak jednoduché, každý může používat jen jednu ruku. Kdo se chopí nůžek a kdo bude natahovat látku, aby se dobře stříhala?

Náš tip: Když se nevěstě a ženichovi srdce podaří vystřihnout, nechte ho kolovat po svatebních hostech, ať se na něj každý podepíše. Novomanželé budou mít hezkou památku.

A pokud jste si z nápadů na svatební hry nevybrali, přizpůsobte zábavu novomanželům na míru. Zamyslete se, co je baví a jaký koníček mají společný. Pro fotbalové fanoušky pak klidně zorganizujte fotbalový zápas a postavte proti sobě nevěstu se ženichem. Šachisté zase ocení svatební partii třeba s obřími zahradními figurkami.

Svatební hry můžete přizpůsobit koníčkům novomanželů. A nebo si předělejte klasické tradice – místo poznávání ženicha poslepu hmatem zorganizujte pro nevěstu třeba poznávání svého milého podle tance. • 

Máte další tipy na originální svatební hry, které by měly úspěch? Napište nám je do komentářů.