6 tipů na povedené vánoční filmy | Blog Mall.cz

6 vánočních filmů, které si letos nesmíte nechat ujít

České pohádky a vánoční filmy k svátkům prostě patří. Oživte letos svůj televizní program a pusťte si kromě Popelky, Mrazíka a Sám doma také něco jiného. Máme pro vás 6 tipů na povedené filmy, které vás naladí do sváteční pohodičky.

Nalaďte se na Vánoce s Láskou nebeskou

Pokud nějaký film zaručeně naladí do vánoční nálady, ať už si pod ní představujete cokoliv, je to Láska nebeská. Britský film s hvězdným obsazením vypráví vtipné i hořkosladké příběhy, které k Vánocům v hektickém světě 21. století prostě patří – od chlapíka, který se zamiluje do nevěsty svého nejlepšího kamaráda, až po stárnoucí rockovou hvězdu. Nalaďte si Lásku nebeskou 23. prosince v 21:45 na České televizi a připravte si kapesníčky – je to doják (ale se skvělým britským humorem).

Na Štědrý den zkuste novou českou pohádku O vánoční hvězdě

Na letošní Štědrý den v 19:00 připravila Česká televize novou pohádku O vánoční hvězdě od režiséra Karla Janáka. Ta slibuje originální podívanou, protože se ze světa klasických pohádek plných vodníků a čertů vydává do světa hvězd. Příběh vypráví o hvězdě Deničce, která spadne do světa smrtelníků a hledá způsob, jak se dostane zpět na oblohu dřív, než vyhasne. Těšit se můžete na Vojtu Kotka, Aňu Geislerovou nebo Terezu Ramba.

>> Připravte si k vánočním filmům pořádnou porci domácího popcornu. <<

Na Boží hod se pusťte do klasické pohádky Čertí brko

25. prosince večer si na ČT nalaďte povedenou a stále ještě neokoukanou pohádku Čertí brko. Máte-li rádi klasiky jako S čerty nejsou žerty, zamilujete si i tento příběh. Mladý čert Bonifác se vydává do světa lidí, aby opravil brko, kterým jeho pán Lucifer zapisuje nepravosti hříšníků. Jenže jak už bývá zvykem, celá situace se zvrtne a Bonifác ji musí napravit. Ze známých tváří se můžete těšit na Jana Cinu, Ondřeje Vetchého nebo Janu Plodkovou.

O vánoční hvězdě, Čertí brko i Lásku nebeskou si užijí dospělí i děti. • 

Sváteční rande aneb vánoční romantika pro páry

Pokud hledáte pěknou romantickou komedii, abyste si s drahou polovičkou zpříjemnili svátky, vyzkoušejte Sváteční rande od Netflixu. Vypráví o dvou lidech, kteří nemají rádi svátky a oslavy, protože jsou na nich vždy pátým kolem u vozu. Když se na jedné vánoční oslavě setkají, dohodnou se, že odteď si budou na všech akcích navzájem dělat doprovod. Co myslíte, zajiskří to mezi nimi?

Klaus – film pro děti, který si zamilovali i kritici

Z animovaných filmů doporučujeme krásný animovaný film Klaus, který se na ČSFD zařadil mezi 100 nejlepších filmů všech dob a dostal i nominaci na Oscara. Vypraví o líném pošťáckém učni Jesperovi a dobráckem dřevorubci Klausovi, který ve své samotě uprostřed lesa vyrábí hračky. Zajímalo vás někdy, proč si některé národy myslí, že hračky rozdává Santa Claus? Tenhle film přichází s vlastním dojemným příběhem toho, jak tato legenda mohla vzniknout. Pohádku Klaus najdete na Netflixu.

>> Užijte si parádní podívanou s novou televizí. <<

Dospělí se pobaví u Santa je pořád úchyl

Jakmile děti ulehnou ke spánku, pusťte si na Netflixu se zbytkem dospělých černou komedii s nekorektním humorem Santa je pořád úchyl. Vypráví o flákači a alkoholikovi Williem, kterého bývalý kumpán přemluví k tomu, aby společně oblékli santovské obleky a vykradli velkou chicagskou charitu. Jenže by to nebyl vánoční film, aby do jejich plánu nezasáhla trocha vyšší moci.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.