Tradice a nostalgie: Poznejte vánoční trendy pro rok 2020 | Blog Mall.cz

Venkov a nostalgie: poznejte vánoční trendy pro rok 2020

Velké vánoční večírky a opulentní výzdoba k roku 2020 prostě nesedí. Designéři se letos vrací ke skromnosti a útulné atmosféře domácího krbu, která poskytuje útěchu v náročných časech. Inspirujte se vánočními trendy pro rok 2020 ve znamení odpočinku, klidu, tradice a nostalgie.

Barva Vánoc 2020

Pro letošní Vánoce zvolili designéři tmavě modrou barvu, která v kombinaci se světélky na vánočním stromečku připomíná romantickou noční oblohu. Proto tmavě modré ozdoby doplňte malými nenápadnými žárovkami a vytvoříte dokonalou iluzi idylického večera pod širým nebem.

Tmavě modrá dává prostor milovníkům klasické elegance, protože se skvěle kombinuje se zlatými ozdobami. Designéři ale letos zvolili spíš cestu skromnosti a útulnosti. Tmavě modré ozdoby, ať už na vánočním stolečku nebo slavnostní tabuli, skvěle doplní bílé řetězy či přírodní prvky jako šišky, větvičky nebo slaměné dekorace. Jinak ale tmavě modrou snadno zkombinujete s kteroukoliv světlou barvou.

>> Dekorace v duchu letošních trendů pořídíte na MALL.CZ. <<

Design letošních Vánoc si skvěle rozumí také s oblíbeným severským stylem hygge. Útulnou atmosféru vytvoříte například tím, že si doma kolem stěn a nábytku rozvěsíte provázky světýlek. • 

Vánoce jako za starých časů

Letošní rok byl náročný, a proto není náhodou, že se letošní trendy ubírají k nostalgii a touze po starých dobrých časech. Vánočním trendům dominuje rustikální styl evokující venkov, dětství u babičky a vánoční tradice. Výhodou také je, že tento styl nezatíží vaši peněženku.

Tipy na vánoční ozdoby v rustikálním stylu:

  • Poohlédněte se po slaměných ozdobách – vyzdobíte jimi stromeček, jídelní stůl i stěny obýváku.
  • Vyzkoušejte také přírodní ozdoby z badyánu nebo sušených plátků pomeranče. Na stromeček se letos skvělé hodí také spadlá jablka, šišky nebo vlašské ořechy. Jednoduše je připevněte na háček a zavěste na větvičky vánočního stromku.
  • Přírodní ozdoby doplňte klasickými skleněnými baňkami, ideálně staršími po rodičích nebo prarodičích. Určitě jich pár najdete ve sklepě nebo na půdě.
  • Na jídelní stůl zvolte cibulákové nádobí a staré svícny.
  • Nešetřete letos s pečením perníčků. Využijete je nejen jako pochoutku pro celou rodinu, ale také jako ozdoby.

>> Ozdoby na vánoční stromeček jednoduše pořídíte na MALL.CZ. <<

Udržitelné Vánoce

Ke skromnosti a tradičnímu pojetí letošních Vánoc patří také udržitelnost. Místo nového balicího papíru použijte například zbytky látek (tato metoda je oblíbená v Japonsku), staré noviny nebo obyčejný balicí papír, který si sami vyzdobte. Na slavnostní tabuli se zase vyhněte papírovým ubrouskům a raději použijte látkové ubrousky, které můžete po vyprání používat pořád dokola.

>> K útulné atmosféře přispěje také domácí horká čokoláda. Zkuste náš recept. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.