Jaké je vaše dítě osobnost? Vyberte mu podle toho dárek | Blog Mall.cz

Jaké je vaše dítě osobnost? Vyberte mu podle toho dárek

Aby měly z dárku opravdovou radost, obdarujte děti podle jejich charakteru a koníčků. Malému kuchaři dejte sadu na vaření, dětskému umělci všemožné barvy a cestovatele naučte s GPS. Čtěte konkrétní tipy na dárky pro různé druhy dětských osobností.

1. Sportovec

Malému Messimu, Zátopkovi nebo Čáslavské věnujte další výbavu do „jeho“ sportu. Pokud plave, kupte mu ty super zrcadlové plavecké brýle, které závidí kamarádovi. A pokud jezdí na kole, podívejte se po přilbě s motivem z oblíbené pohádky.

Ovšem jestli je to sportovec nebo sportovkyně tělem i duší, uvítá překvapení i z neprobádané oblasti. Pořiďte mu výbavu do úplně nového a neobvyklého sportu na volný čas. Zkoušelo už vaše dítko třeba

2. Umělec

Pokud máte pomalované zdi, podlahu a zrcadla, zkuste to brát aspoň trochu pozitivně: doma vám vyrůstá umělec.

K Vánocům mu věnujte pořádnou plochu na kreslení: jednu stěnu jeho pokojíku potřete tabulovou barvou nebo ji proměňte na chytrou zeď.

Klidně mu také darujte pomůcky na techniku, kterou ještě nezkusil. Třeba enkaustiku (malování horkými voskovkami) nebo malbu na textil.

Malého umělce navíc potěšíte, když mu jeho dílo necháte zarámovat. Ukážete mu, že ho podporujete a dáte mu motivaci do dalšího čmárání. A příští rok snad ten kůň přestane vypadat jako stůl.

>> Prohlédněte si kreativní hračky na MALL.CZ. <<

Vezměte to nejhezčí, co vaše dítko namalovalo, a nechejte to kvalitně zarámovat. • 

3. Vědátor

Malého vědátora baví škola víc než volný čas. Miluje získávání vědomostí a svoje znalosti taky rád předává. Dejte mu proto znalostní arzenál a pořiďte mu naučnou knihu.

Školáky tělem i duší navíc potěší možnost experimentovat. A vás potěší, když to proběhne bezpečně s prověřenou hračkou. Na trhu seženete sady pro pěstování krystalů, mikroskop pro zkoumání všeho možného nebo třeba dětský anatomický model kostry.

>> Hračky s pokusy a experimenty najdete na MALL.CZ. <<

4. Kuchařík

Aspiruje vaše dítko na michelinského šéfkuchaře? Nemusíte mu dávat jenom dětské sady, které jsou sice pěkné, ale nic na nich doopravdy neuvaří. Naopak, věnujte mu opravdové náčiní, se kterým vám může u vaření asistovat.

U vaření společně strávíte pěkný čas a prcek bude mít z výsledku velkou radost. Pořiďte cokoliv, co není ostré, například:

5. Čtenář

Malého čtenáře potěšíte samozřejmě knížkou. Ale ne jenom tak ledajakou, vybírejte podle doporučení odborníků v online katalogu Nejlepší knihy dětem. V Česku vychází spoustu poučných děl s krásnými ilustracemi, ze kterých budete mít radost i vy sami.

Dalším tipem na dárek (spíš pro starší děti) je čtenářský deník, ať už ve formě luxusního sešitu, nebo vámi vyrobeného a nálepkami polepeného bločku. Deník mu věnujte s vysvětlením, proč by si ho měl vést:

  • aby zapsal nápady, které ho u knížky napadají,
  • aby si poznamenal zajímavé citáty z knihy,
  • aby si uvědomil, o čem knížka byla a jakou měla myšlenku,
  • aby na přečtené příběhy nezapomněl
  • a aby měl radost z toho, kolik toho už přečetl.

>> Dětské knihy seženete na MALL.CZ. <<

Když dítěti knížku pořídíte, čtěte ji pak spolu. Nejenom že spolu strávíte čas navíc, ale můžete mu spoustu věcí vysvětlit a předat mu vlastní rady do života. • 

6. Cestovatel

Letos se k cestování nedostali velcí ani malí. A pokud má dítě vášeň pro objevování nových míst, může ho to pěkně mrzet. Navnaďte ho na lepší časy a věnujte mu domácí sadu pro malého cestovatele. Do krabičky skryjte kompas, mapy a klidně i GPS.

Nebo vsaďte na nádherně zpracovanou knížku A jako Antarktida od Davida Böhma, která letos vyhrála Magnesii Literu za dětskou knihu. Malého čtenáře vezme až na daleký jižní pól a předá mu spoustu faktů o tomhle zajímavém a opomíjeném kontinentu.

>> 7 originálních nápadů na adventní kalendář, ze kterého budou děti paf. <<

7. Milovník zvířat

Pokud máte doma zaříkávače koní nebo křečků, zaručeně ho potěšíte čímkoliv právě s touhle tématikou. Porozhlédněte se po oblečení s mopsíky, ložním prádle s kočkami nebo papouščím talířem.

A jestli vaše dítko aspiruje rovnou na zvířecího lékaře, pořiďte mu skoro opravdový kufřík pro veterináře.

>> Prohlédněte si široký výběr dárků pro děti na MALL.CZ. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.