Navlékněte si na nohy ponožkoboty | Blog Mall.cz

Lehké jako ponožky, pevné jako boty. Vklouzněte do Skinners

Sandály, boty do vody a něco na výměnu za těžké pohorky. Balení bot je jedním z okamžiků, na které se netěší snad žádný cestovatel. Boty jsou těžké, neforemné a v zavazadle překáží. Ponožkoboty Skinners tento problém řeší.

Čas cestování a koupání zastihl i naší redakci. Proto jsme vyzkoušeli české ponožkoboty Skinners, které snadno smotáte do malé ruličky a přibalíte je do batohu. Svojí vahou a pevností nadchly milovníky in-line bruslí, cestovatelskou minimalistku a zkušeného trekaře.

Česká vynalézavost

Skinners vznikly náhodou. Kamarád a spolucestovatel budoucího autora ponožkobot si totiž při společném putování Norskem poranil nohu. Petr Procházka mu chtěl pomoci a proto se na místě pustil do výroby obuvi, která by kamarádovi

  • umožňovala pohyb,
  • nedrhla hojící se ránu,
  • ale zároveň chránila před rozmary severského počasí.

Vznikl tak prapředek dnešních ponožkobot Skinners, které pomáhají nejen cestovatelům.

Do vody, na hory i do města. Lehoučké Skinners se stanou vaši druhou obolnou kůží. • 

Jak ponožkoboty fungují

Spodní nášlapnou část ponožkoboty vyztužuje a chodidlo před poraněním chrání dvojitá dvoumilimetrová vrstva odolných švédských polymerů. Pata a špička jsou ještě speciálně zesílené. Na omak podrážka působí jako kousky pevné gumy.

Ve Skinners cítíte pevný kontakt se zemí, což oceníte například při cvičení v posilovně nebo po celém dni v pevných botách. Skinners zmoženým chodidlům uleví.

Náš tip: Nenechte se především ze začátku nošení odradit občasným oddrolením kousků gumy z podrážky. Po několika našlapaných kilometrech si podrážka „sedne”.

>> Skinners na MALL.cz. <<

Tenká vrstva přesně kopíruje terén, takže cítíte pod chodidly kamínky nebo větvičky. • 

Svrchní část ponožkoboty je z úpletu Skinners StretchKnitTM tvořený kombinací přírodních a umělých vláken s antibakteriálními účinky stříbra. Příjemně kopíruje tvar nohy, stejně jako ponožky, ale chodidlo neomezuje v pohybu.

Díky této kombinaci se s nimi můžete proběhnout po pláži, zaplavat si nebo v nich vyrazit hor. Po výletu je vyperete v pračce nebo v ruce a připravíte tak na další cestování.

Náš tip: Na praní v ruce nás příliš neužije, proto Skinners putovaly do pračky. Doporučujeme šetrný program a použití pytlíku na jemné prádlo. Po vyprání Skinners bezproblémově uschly stejně rychle jako běžné prádlo.

Vrchní úplet nohu obepíná, ale neškrtí. • 

Geniální skladnost

Kouzlo Skinners se skrývá v jejich nízké váze a skladnosti. Pro ty, kteří vyráží za dobrodružstvím „na těžko” a počítají každé deko navíc, znamenají cennou úsporu místa i námahy.

Váhu ale neřeší jen horalé a čundráci. Skinners si na svůj seznam zapsali i ti, kteří cestují letadlem. Ponožkoboty velikost S váží přibližně 150 gramů a na milost je tak vezme i ten, kdo cestuje pouze s příručním zavazadlem.

Přezujte se do pohodlných ponožkobot i tisíce metrů nad zemí. Pokud vám kvůli změně tlaku mírně otečou nohy, nic vás tlačit nebude. • 

Skinners jsou bezešvé a snadno je smotáte do malé ruličky. Vejdou se tak bez nadsázky i do kapsy. Není proto problém je přibalit do cyklistického dresu. Nasadíte si je místo cyklistických treter, až si budete užívat zasloužený odpočinek během výšlapu.

Ruličku ponožkobot si oblíbí i bruslaři. Jednoduše v nich dojedete městskou hromadnou dopravou a přejdete přes rozbité chodníky až k začátku stezky, nasadíte kolečkové brusle a Skinnersky strčíte do sportovního vaku na zádech.

Náš tip: Pořiďte si na brusle tričko s velkou kapsou na zádech. Podobá se cyklistickému dresu a snadno do něj schováte klíče, peněženku i Skinners.

Z bruslí vklouzněte do pohodlných a na rozdíl od bruslí v MHD tolerovaných skladných bot. • 

Ponožkoboty pro Popelky i klauny

Skinners se vyrábí ve velikostech od 36 do 49. Pokud máte velikost „tak někde mezi”, je jen na vás, zda chcete ponožkobotu spíše uplejší nebo volnou. Na rozdíl od klasických bot vás o trochu menší nebo větší obuv nepotrápí – chodidlo v ní pevně drží a paty či špičky vám nebude nesnesitelně rozedírat nepřizpůsobivé a tvrdé tělo boty.

Do Skinnersek vklouznete naboso nebo si v nich zvýšíte tepelný komfort ponožkami.

Náš tip: Téměř všem z redakce přesně sedla velikost, kterou si běžně v obchodě pořizují. Pokud jste na pochybách, na koupání a cvičení v posilovně volte spíše menší a na relax, běžné chození a cestu letadlem volnější.

Bezkonkurenční velikost a váha. • 

Jedny boty, nepřeberné množství možností

Ať už hledáte skladné boty do posilovny, přezouváky na kempováni nebo odpočinkovou obuv, Skinners se vám přizpůsobí jako druhá kůže.

>> Chci vyzkoušet české Skinners. <<

Vyzkoušeli jste už chůzi v nějaké netradiční obuvi? Napište nám do komentářů.