9 zlepšováků, díky kterým si užijete dovolenou v pohodlí | Blog Mall.cz

Cestujte pohodlně: 9 zlepšováků, díky kterým si užijete dovolenou naplno

Na dovolenou se těšíte celý rok. Někdy na vás ale místo zaslouženého odpočinku čeká spíš pořádná nálož nepohodlí. Připravte se na cesty tak, abyste si užili volno v komfortu – stačí si s sebou zabalit pár vychytávek, se kterými budete na dovolené jako v bavlnce.

1. Opaskový úkryt na cennosti

Klasickou ledvinku zná každý – malý váček připevněný k pasu. Chcete-li ale mít na cestách větší pohodlí a zároveň si ukrýt cennosti, existuje i nenápadnější řešení. Cestovatelský opasek téměř nerozeznáte od toho běžného. Má v sobě ale všitou malou kapsičku, kam schováte doklady nebo třeba peníze. Své cennosti tak máte pořád na dosah, aniž by kdokoli tajný úkryt viděl.

>> Stejně vám poslouží i opasky nebo ledvinky na běhání. Najdete je na MALL.cz. <<

2. Vodní filtr

Zvlášť pokud jste dobrodružné povahy a vyrážíte na dovolenou do přírody, tuhle vychytávku nezapomeňte doma. Díky přenosnému filtru se totiž nemusíte bát, že vám dojdou zásoby vody – napijete se klidně z rybníka, jezera nebo řeky a bez obav. Filtr totiž zničí 99,99 % bakterií.

>> Pořiďte si cestovatelský vodní filtr na MALL.cz. <<

Vodní filtr je ideální cestovní vychytávkou pro všechny turisty – už se vám nestane, že vám dojdou zásoby a budete půl dne žízní. • 

3. Skládací batoh

Na horskou túru je batoh nezbytností, při procházce městem by vám ale zbytečně překážel. Řešení je jednoduché – sáhněte po vychytaném skládacím batohu, který kdykoli složíte a schováte třeba do kapsy.

4. Nafukovací gauč

Cestovní polštářek, který si nafouknete a dáte pod hlavu, má v autě nejeden dovolenkář. Co kdybyste si ale mohli užít ještě větší pohodu a mít s sebou třeba rovnou nafukovací gauč? Sbalte si na cesty samonafukovací pytel a budete se cítit stejně pohodlně jako doma v obýváku:

  • můžete se na něm rozvalit téměř kdekoliv,
  • je skladný – jakmile vás ležení omrzí, sfouknete ho a složíte zpátky do kufru,
  • funguje jako 2 v 1 – kromě gauče slouží i jako nafukovací lehátko na vodu.

>> Nafukovací vak na cesty najdete na MALL.cz. <<

Nafukovací vak je ideální na relaxování u vody, na zahradě, ale i na letním festivalu či v kempu. • 

5. Rychleschnoucí ručník

Ručník dokáže při cestování nadělat pořádnou neplechu. Když jej nenecháte dostatečně proschnout a sbalíte ho na další výlet ještě vlhký, v tašce vám zatuchne. Jenže ne vždycky máte několik hodin času na usušení prádla.

Nezbytností na cesty je proto rychleschnoucí ručník – tenhle zlepšovák schne až 6× rychleji než klasické osušky. Navíc je mnohem lehčí a skladný.

Náš tip: Rychleschnoucí ručník je ideálním pomocníkem hlavně pro rodiče s malými dětmi. Pokud potřebujete malé rošťáky každou chvilku omýt od zmrzliny nebo písku, vysoce absorbční ručník se vám bude hodit.

>> Kupte si rychleschnoucí ručník na MALL.cz do 500 korun. <<

6. Vodotěsné pouzdro na mobil

Bez mobilu dneska člověk nedá ani ránu, a to i na dovolené. Jenže na cestách číhá nejrůznější nebezpečí – voda, písek nebo prach dávají telefonům pořádně zabrat. Chcete-li, aby byl v bezpečí i váš mobil, pořiďte mu vodotěsné pouzdro:

  • V něm můžete vzít mobil klidně na pláž nebo dokonce do moře – v obalu plave na hladině. Navíc tak máte telefon při sobě a nemusíte se bát, že vám ho někdo z plážové tašky na břehu ukradne.
  • Zároveň můžete přes některá pouzdra mobil i ovládat.

>> Bez univerzálního vodního pouzdra z MALL.cz k vodě nejezděte. <<

Náš tip: Jestli nemáte speciální pouzdro na mobil po ruce, sáhněte po klasickém sáčku se zipovým zavíráním – i ten mobil ochrání před vodou a pískem.

Vodotěsné pouzdro nepoužívejte jen na mobil, ale také na foťák – když přijde u moře nečekaně vlna, bude přístroj v bezpečí. • 

7. Samorozkládací stan

Pokud pro vás dovolená znamená putování po lesích a horách, musíte během pár dní stan několikrát rozložit a zase složit – pěkná otrava. Právě v těch chvílích oceníte zlepšovák v podobě samorozkládacího stanu. Ten totiž postavíte během dvou vteřin jedním pohybem, bez námahy.

>> Vyberte si ze stanů na MALL.cz. <<

Náš tip: Jestli nechcete mít s přípravou na spaní vůbec žádné starosti, doplňte do své výbavy kromě samorozkládacího stanu i samonafukovací karimatku.

8. Sbalitelná bunda

Někdy se počasí i v létě chová jako v dubnu – chvíli prší, chvíli svítí sluníčko a je hic. Jedete-li do míst, kde si počasí dělá, co chce, sbalitelná bunda je nutnost.

  • Když je hezky, sbalíte ji do batohu do malé placičky, aby byla v pohotovosti.
  • Když je ošklivě, bundu vytáhnete a rozložíte.

>> Pro turistiku navíc vybírejte z nepromokavých bund. Najdete je na MALL.cz. <<

9. Plážový přístřešek

Abyste se cítili pohodlně i na pláži, kde slunce nemilosrdně žhne, myslete na plážový přístřešek. Tuhle vychytávku oceníte nejvíce, cestujete-li s malými dětmi:

  • ukryje je před sluncem, takže se nespálí,
  • ve větru zajistí, že dětem nenafouká písek do očí.

>> Najděte si svůj plážový přístřešek na MALL.cz. <<

I mezi plážovými přístřešky najdete takové, které jsou samorozkládací – nejen, že nezaberou v tašce žádné místo, ale s jejich rozkládáním nebudete mít žádnou práci. • 

Máte další vychytávky, které s sebou vozíte na cesty? Napište nám své tipy do komentářů.