Jarní únava? Tyto 3 zázračné nápoje vás jí okamžitě zbaví | Blog Mall.cz

Jarní únava? Tyto 3 zázračné nápoje vás jí okamžitě zbaví

Existuje nespočet způsobů, jak bojovat s jarní únavou. Můžete zvýšit příjem zeleniny, dodávat tělu více hořčíku a zinku nebo třeba začít pravidelně běhat. My vám ale tentokrát prozradíme recepty na povzbuzující nápoje, o kterých jste nejspíš ještě neslyšeli – a přitom mají doslova zázračné účinky.

1. Přírodní nápoj z kopřiv a pampelišek

Ingredience pro první nápoj vám možná rostou přímo pod okny. Smíchejte hrst kopřivových listů a hrst pampeliškových listů, zalijte půllitrem horké vody, rozmixujte mixérem a nechte několik hodin odstát.

Poté hustou směs přeceďte a vychutnejte si životabudič, který vám doslova rozproudí krev v žilách. Nápoj z kopřiv a pampelišek urychluje látkovou výměnu a podporuje vylučování škodlivin z těla.

Kopřivy a pampelišky trhejte dále od silnic, aby byly čisté. • 

2. Tajemný čaj z guarany

Liánovitá rostlina guarana roste pouze v hlubokém amazonském pralese, takže tu si pod okny nenatrháte. Protože však snižuje únavu a dokonce pomáhá s léčením depresí, rozhodně byste ji při jarním detoxu neměli opomenout.

Guaranu u nás seženete ve formě tablet, sirupu nebo prášku, my však doporučujeme třetí variantu, ze které si připravíte fantastický guaranový čaj. Stačí pár dní a budete se cítit jako znovuzrození. Vždycky ale dodržujte doporučené dávkování, protože guarana obsahuje hodně kofeinu – a předávkování kofeinem může způsobit nespavost, pálení žáhy či přetížení srdce.

Guaraně se pro její povzbuzující účinky přezdívá druhý kokain. • 

3. Legendární červený čaj z Afriky

V Jihoafrické republice, v provincii Západní Kapsko, najdete jediné místo na světě, kde roste čajovec kapský. A právě z listů tohoto nenápadného keře si připravíte další výtečný nápoj – rooibos.

Listy čajovce díky oxidaci získávají výraznou červenohnědou barvu, proto se rooibosu často přezdívá červený čaj. Důležitější ale je, že díky obrovské porci vitamínů, minerálů a antioxidantů snižuje krevní tlak a zvyšuje kvalitu spánku. Na rozdíl od většiny čajů navíc rooibos neobsahuje kofein, takže je vhodný i pro malé děti, těhotné ženy nebo seniory.

A nezapomeňte nám do komentářů napsat, jak začátek jara zvládáte u vás doma vy.