1. Třešňové nanuky s jogurtem
Barevné a sladké nanuky, kterou si zamilují hlavně děti. Třešně můžete nahradit třeba borůvkami, jahodami nebo švestkami.
Z tohoto receptu připravíte přibližně 4 až 6 porcí.
Suroviny:
- 100 gramů třešní,
- 50 gramů zralejšího banánu,
- 15 gramů bílého jogurtu,
- 1 lžička třtinového cukru,
- limeta.
Jak na to:
- Vypeckujte třešně a spolu s banánem je rozmixujte na hladkou pastu.
- Poté přidejte jogurt, cukr a dochuťte šťávou z limetky.
- Směs nalejte do tvořítek a do každé formičky přidejte pár nakrájených třešní.
- Nechte ztuhnout přes noc.
>> Hravá tvořítka na nanuky pořídíte na MALL.CZ. <<
2. Vydatné čokoládové nanuky
V létě si nic neodpírejte, a rozhodně ne sladké odměny. Tyhle čokoládové nanuky vás parádně zasytí a potřebujete na ně jen pár věcí.
Z tohoto receptu připravíte přibližně 8 až 10 porcí.
Suroviny:
- 1 plechovku kakaového kondenzovaného mléka,
- kelímek 16% zakysané smetany (nebo tučnější),
- hrst tmavých čokoládových penízků,
- polévková lžíce kokosového tuku,
- hrst nasekaných ořechů.
Jak na to:
- Do misky nalijte kondenzované mléko se zakysanou smetanou a dobře promíchejte.
- Směs nalijte do formiček nebo tvořítek a zamrazte.
- Čokoládu nalámejte na malé kousky a rozpusťte na mírném ohni ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.
- Nanuky zalijte polevou a posypte ořechy.
3. Nízkokalorické borůvkové nanuky
Při mlsání téhle zmrzky nemějte výčitky svědomí, protože je nízkokalorická. Díky nižšímu obsahu sacharidů na 1 porci (6 gramů) si můžete klidně přidat.
Z tohoto receptu připravíte přibližně 8 porcí.
Suroviny:
- 200 gramů borůvek,
- 150 gramů nízkotučného tvarohu nebo řeckého jogurtu,
- 100 gramů krémového sýru light,
- 35 gramů vanilkového proteinu,
- čekankový sirup,
- 50 gramů vysokoprocentní čokolády bez cukru,
- 1 polévková lžíce nízkotučného mléka.
Jak na to:
- Zhruba 30 gramů borůvek dejte stranou a zbytek rozmixujte dohladka v mixéru se sekáčkem.
- Tvaroh, krémový sýr a protein rozmixujte ručním šlehačem.
- Do vzniklé směsi přidejte rozmixované borůvky a opět promixujte. Podle chuti přidejte sirup.
- Krém nalejte do formiček na nanuky a prokládejte ho zbylými borůvkami.
- Nanukům dejte alespoň 1 den, aby pořádně ztuhly.
- Borůvkové nanuky mlsejte s čokoládovou polevou.
Mléko můžete nahradit třeba kokosovým olejem. Poleva sice bude tučnější, ale zato nádherně lesklá.
>> Připravte si také osvěžující domácí limonády. <<
4. Tvarohové nanuky s banánem
Na téhle vydatné a zároveň svěží dobrotě si pochutnají dospělí i děti, navíc se ideálně hodí i jako letní svačinka.
Z tohoto receptu připravíte 4 až 6 porcí.
Suroviny:
- 100 mililitrů smetany ke šlehání,
- 1 banán,
- 100 gramů moučkového cukru,
- 500 gramů tvarohu
- a 3 lžíce instantního kakaa.
Jak na to:
- Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte na jemném struhadle tak, aby z něj vznikla kaše. Smetanu vyšlehejte.
- Tvaroh ušlehejte společně s cukrem a postupně do něj přimíchávejte banán a šlehačku.
- Zhruba ⅓ směsi dejte do jiné mísy a promíchejte ji s kakaem.
- Do tvořítek na nanuky postupně dávkujte tvarohovou a kakaovou vrstvu.
- Nanuky nechte ležet v mrazáku minimálně 5 hodin.
5. Nanuky a lá Piña Colada s čokoládovou polevou
Osvěžující odměnu si zaslouží samozřejmě i rodiče. Lahodný nanuk inspirovaný oblíbeným koktejlem Piña Colada bude ideální volbou.
Z tohoto receptu připravíte 8 až 10 nanuků.
Suroviny:
- 250 gramů ananasu nakrájeného na kostičky,
- 1 plechovka kokosového mléka,
- 65 gramů cukru krystal,
- 125 mililitrů kokosového rumu Malibu,
- 250 gramů tmavé čokolády,
- 2 lžíce kokosového oleje
- a strouhaný kokos na ozdobu.
Jak na to:
- V mixéru rozmixujte ananas, kokosové mléko, cukr a kokosový rum tak, aby vznikla hladká směs.
- Nalejte směs do tvořítek na nanuky a dejte zamrazit zhruba na 6 hodin.
- Mezitím si připravte polevu. Čokoládu a kokosový olej dejte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřívejte ve 20sekundových intervalech, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
- Polevu nechte malinko zchladnout.
- Nachystejte si plech a rozprostřete na něj pečicí papír.
- Zmrzlé nanuky namáčejte zhruba do ⅓ v čokoládové polevě a pokládejte na plech s pečicím papírem.
- Nanuky s čokoládou posypte strouhaným kokosem a vložte je do znovu do mrazáku, dokud čokoláda neztuhne.
Všechny domácí zmrzliny můžete připravit také ve zmrzlinovači.
Skvělý recept na domácí jahodovou zmrzlinu si pro vás připravila i KOKO. V pořadu Menutovka na MALL.TV vám poradí, jak na ni:
A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.