Osvěžte se: 4 recepty na výbornou domácí limonádu | Blog Mall.cz

Osvěžte se: 4 recepty na výbornou domácí limonádu

Domácí limonády frčí. Zachutnají celé rodině, ohromí návštěvy, a hlavně vás vzpruží v letních vedrech. Tak jaká to bude?

1. Malinovka

Domácí malinovka se s tou čepovanou z hospody nedá srovnávat. Počíhejte si na sezónu malin a nasbírejte si je i do zásoby. Limonádu si tak připravíte i na podzim ze zamraženého ovoce.

Potřebujete:

  • 200 gramů malin,
  • 4 lžíce agávového sirupu,
  • šťávu ze dvou limetek,
  • 2 litry sodovky.

Maliny rozmixujte nebo odšťavněte šnekovým odšťavňovačem, který vám pomůže zbavit se semínek. Přimíchejte sirup a šťávu z limetek, přemístěte do velkého džbánu nebo lahve a dolijte sodovkou. Podávejte ve sklenicích s ledem a ozdobte celými malinami.

>> Šnekový odšťavňovač pořídíte na MALL.cz. <<

Maliny mají delikátní chuť. Rychle se ale kazí, proto je po natrhání urgentně spotřebujte nebo zamrazte. • 

2. Okurková limonáda

Ačkoli jsou okurky zelenina, do limonády se skvěle hodí. Přivítejte okurkovou sezónu.

Potřebujete:

  • 2 neoloupané okurky,
  • čerstvou šťávu ze 2 citronů,
  • 3 lžíce medu,
  • 2 litry sodovky.

Okurku nakrájejte na kousky a rozmixujte v mixéru. Okurkovou kaši přeceďte přes sítko a vytlačte z nich co nejvíc šťávy. Smíchejte s medem, citronovou šťávou a vše přelijte do džbánu. Dolijte perlivou vodou. Podávejte ve sklenicích s ledem.

>> Led vám udělá i lednička. Pořiďte si americkou ledničku s výrobníkem ledu na MALL.cz. <<

Ne všechny domácí okurky musí skončit v kyselém láku. Připravte si z nich letos i okurkovou limonádu. • 

3. Zázvorová

Zázvor využijete v každé roční době: v zimě do čaje, v létě do limonády. Malé vypálení bacilů se při pobytu v klimatizovaných místnostech hodí.

Potřebujete:

  • středně velký zázvor (čím čerstvější, tím víc má šťávy),
  • 4 lžíce hnědého cukru,
  • šťávu ze 3 citronů,
  • 2 litry sodovky.

Zázvor najemno nastrouhejte, vložte ho do sítka a pomocí lžíce z něj vytlačte šťávu do misky. Ve šťávě rozmíchejte hnědý cukr. Pokud máte cukr krystalový, rozpusťte ho bokem v malém množství horké vody, a poté smíchejte se šťávou. Po rozpuštění cukru už jen přimíchejte šťávu z citronů. Vše vlijte do velkého džbánku a přidejte sodovku. Podávejte s ledem.

Náš tip: Zázvor strouhejte raději do misky, dřevěné prkénko by šťávu zbytečně vsakovalo.

>> Pořádné struhadlo seženete na MALL.cz. <<

4. Mátová

Máte rádi mojito? Pak vám mátová limonáda určitě zachutná. A navíc spotřebujete až moc rychle dorůstající zásoby máty z balkonu.

Potřebujete:

  • velkou hrst omytých lístků máty,
  • 2 litry perlivé vody,
  • čerstvou šťávu z 3 kusů limetek,
  • sirup z agáve nebo med.

Lístky máty pořádně rozmixujte s troškou vody. Do mixéru přilijte limetkovou šťávu a sirup nebo med. Znovu promixujte. Vzniklou směs přelijte do džbánu nebo velké lahve a dolijte perlivou vodou. Podávejte s kostkami ledu.

>> Pořiďte si praktický mixér na MALL.cz. <<

Máta je jako led do pusy. A navíc po každém otrhání rychle dorůstá. • 

Jaká limonáda nejlépe osvěží vás? Doporučte nám ji v komentářích.