Tipy na domácí zmrzlinovače | Blog Mall.cz

Vyrobte si domácí zmrzlinu: s těmito zmrzlinovači to půjde všem

Zmrzlina doma? Díky šikovným přístrojům to není nic těžkého. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší zmrzlinovače do parného léta.

Recepty na nejlepší domácí zmrzliny už máte. I ta sebechutnější se ale v mrazáku bez správného míchání promění v kus ledu. Při pětihodinovém mražení je potřeba ji alespoň 9krát promíchat. A to je někdy o nervy.

Na usnadnění práce jsou tu zmrzlinovače. Ty míchají a mrazí, takže vám odpadne velký kus práce. Jaké zmrzlinovače jsou nejoblíbenější?

1. Sympaťáci do základu

Stačí vám základní pomoc? Zmrzlinovač GUZZANTI GZ 154 je skvělý v poměru cena/výkon. Obsahuje dvojitou izolovanou nádobu a jednoduše se čistí.

Nevýhoda je, že vnitřní nádobu potřebujete předem namrazit aspoň na 12 hodin. Ve stěnách nádoby je totiž speciální tekutina, která musí nejdřív zamrznout, aby mohla chladit. Výška nádoby je 15 cm, změřte si proto předem prostor ve vašem mrazáku.

Náš tip: V létě si na nádobu vyšetřete místo v mrazáku a mějte ji po ruce stále namrazenou.

Před přípravou ve zmrzlinovači zchlaďte směs na dobrotu v lednici. Počítejte, že to bude alespoň 4 hodiny trvat. Zmrzlinu pak přístroj nachystá přibližně za 20 minut.

Podobně funguje i zmrzlinovač GUZZANTI GZ 158. Jeho vnitřní nádobu namrazíte už za 8 hodin.

Guzzanti GZ 154: snadno se s ním pracuje, ale mrazáku se nezbavíte. • 

2. XXL fešák

Máte opravdu velkou spotřebu zmrzliny? Pak oceníte zmrzlinovač GUZZANTI GZ 156 s dvoulitrovým objemem. Hodně zmrzliny vyrobí už za 20 minut.

Ani ten ale neumí mrazit sám a potřebuje asistenci mrazáku.

3. Poradí si bez mrazáku

Některé zmrzlinovače vám zmrzlinu připraví i bez použití mrazáku, třeba GUZZANTI GZ 152. Ten má totiž vlastní kompresor, který zmrzlinu sám vychladí.

Určitě také oceníte jeho objem 1,5 litru, díky kterému zmrzlinou uspokojíte celou rodinu najednou.

Tento Guzzanti mrazák nepotřebuje. • 

4. Hodně zmrzliny za krátkou chvíli

Zmrzlinovač G3 Ferrari G2003500 Cremosa připraví zmrzlinu bez mrazáku a už za 1 hodinu. Navíc si s ním zmrzliny připravíte dostatek, má objem 1,5 litru. Umí také sorbety a mražené jogurty.

Při práci ho skoro neuslyšíte. A hotovou zmrzlinu zvládne chladit i po dokončení. Ideální třeba na dovolenou v karavanu.

Nejenom, že zmrzliny udělá hodně, ale navíc je velmi tichý. • 

>> Nevybrali jste si? V nabídce jich máme ještě víc. Najděte si zmrzlinovač na MALL.cz. <<

Náš oblíbený recept na závěr: zmrzlina z černého rybízu

Sezóna černého rybízu je tu, tak z něj vytvořte zmrzlinu. Vyzkoušíte přitom, jak moc zmrzlinovač pomáhá, a osvěžíte chutě celé rodiny.

Co potřebujete?

  • 0,5 l černého rybízu,
  • 250 g třtinového cukru,
  • 1 vaničku zakysané smetany.

Nejdřív očistěte rybíz. Pak ho smíchejte s cukrem a smetanou. Vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr směs přemístěte do zmrzlinovače. Ten za vás bude mrazit a míchat.

Zmrzlina z černého rybízu je osvěžující do parného léta. • 

Jakou zmrzlinu máte nejradši? Udělejte nám v komentářích chutě.