Kočka a pes: naučte je spolu vycházet | Blog Mall.cz

Kočka a pes pod jednou střechou: naučte je spolu vycházet

Že se kočka a pes v jedné domácnosti prostě nesnesou? Dejte jim čas a i tihle dva odvěcí nepřátelé si na sebe zvyknou. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel a za chvíli máte doma nerozlučné kámoše. Přečtěte si, jak takového mezidruhového přátelství docílíte.

S mláďaty je to nejjednodušší 

Pokud chcete mít jednou doma nerozlučnou chlupatou dvojku, pořiďte si štěně a kotě současně. V útlém věku si na sebe snáz zvyknou a rychle se skamarádí. Poměrně rychle se spolu sžijí i dospělý pes a kotě. U dvou dospěláků už je to ale trochu složitější. 

>> Přečtěte si, jak správně pečovat o štěně.<<

Na sbližování dohlížejte 

První setkání může být trochu divoké, proto mějte psa raději na vodítku. Když bude chtít kočku prohánět, dejte mu najevo, že nesmí. A stejně tak v případě, že bude kočka vystrkovat drápky. V počáteční fázi oťukávání oba chlupáče pozorně sledujte a hlídejte, aby na sebe nevyjížděli. Než si navzájem začnou důvěřovat, chvíli to potrvá. Buďte trpěliví a snažte se oběma věnovat stejně pozornosti, nebude tak mezi nimi zbytečná nevraživost. 

Cestu si k sobě musí najít sami 

Do sbližování mazlíčky nikdy nenuťte. Pokud se je budete například snažit pořád udržet ve stejné místnosti, bude jim společný čas o to víc nepříjemný. Nechte je jen tak se potloukat nebo někde zašívat. Když budou mít volnost, cestu si k sobě dříve či později sami najdou. Možná jim to bude chvíli trvat, ale vyčkejte. Přece jen, jedná se o rozdílné živočišné druhy a každý mluví jiným jazykem, takže chvíli potrvá, než si porozumí.   

Každému dopřejte vlastní prostor 

I když se pes a kočka sžijí a dobře spolu vychází, měl by mít každý svůj prostor, kde může odpočívat a bude se tam cítit bezpečně. Oba chlupáči by měli mít také vlastní pelíšek a svou misku na žrádlo a na vodu. Pes i kočka si totiž budou své jídlo bránit. Do každé misky by měly přijít jiné granule. Kočičí granule obsahují vysoký obsah bílkovin, který by u psa mohl způsobit nadváhu, takže hafíkovi raději kupte granule vlastní.  

>> Prohlédněte si zboží pro mazlíčky za výhodnou cenu.<<

Každý z chlupáčů by měl mít svůj prostor.

Kočičí záchod odstraňte z dosahu psího čenichu 

Pokud máte doma psa i kočku, čeká vás strategická výzva s umísťováním kočičího záchodu. Pro kočku by měl být snadno dostupný, ale zároveň musí být umístěný tak, aby se k němu nedostal pes. Psi mají totiž ve zvyku ochutnávat kočičí stelivo nebo záchod rovnou označkovat. 

>> Nakupte krmení pro mazlíčky na MALL.CZ.<<

I přes dodržení zásad se bohužel občas nepoštěstí a chlupáči si nesednou. Především záleží na charakteru každého zvířete.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.