5 způsobů, jak za pár minut vychladit pivo | Blog Mall.cz

Až do dna! 5 tipů, jak vychladit pivo za pár minut

Pivson, bahňák, škopek, zrzek, pěník... Ať už mu říkáte jakkoliv, tak se jistě shodneme na tom, že pivo nejlépe chutná vychlazené – obzvlášť když venkovní teploty šplhají nad třicítku. Nechcete-li hodinu čekat, než se vám v lednici vychladí, využijte naše mazané tipy na bleskové vychlazení piva. Všechny metody navíc přijdou vhod i na limonády či jiné studené nápoje.

1. Stačí ubrousek a mrazák

Když chcete mít rychle vychlazené pivko, pravděpodobně vás napadne dát ho místo do ledničky rovnou do mrazáku. I v tomto případě si ale musíte nějakou dobu počkat. Existuje však vylepšovák, který proces chlazení urychlí.

Vezměte papírové ubrousky nebo kapesníky a navlhčete je vodou. Pivo ve skleněné láhvi s ním ze všech stran obalte a teprve potom ho vložte do mrazáku. Budete ho mít vychlazené až o deset minut rychleji než bez ubrousku. Dejte si ale pozor, ať ho v mrazáku. nezapomenete.

Pokud pivo z mrazáku včas nevytáhnete, může vám láhev prasknout.Pokud pivo z mrazáku včas nevytáhnete, může vám láhev prasknout.

2. Led + sůl = vychlazené pivo

Led sice pivo může zchladit, ale sám o sobě žádné zázraky neudělá. Napadlo vás ale někdy přidat sůl?

  1. Nejprve si připravte velkou mísu a naskládejte do ní piva. Nezáleží, jestli jsou lahvová nebo v plechu.
  2. Poté mísu naplňte kostkami ledu a zhruba do poloviny napusťte studenou vodou.
  3. Nakonec do směsi přidejte asi 6 polévkových lžic soli. Sůl snižuje bod mrazu a piva se díky němu vychladí za pár minut.

Náš tip: Chcete-li chlazení ještě víc urychlit, místo mísy sáhněte po nerezovém chladiči na víno nebo sekt.

>> Vyberte si chladič na víno na MALL.cz. <<

3. Venku pomůže chladicí box

Pokud už máte pivka vychlazená, ale chystáte si je vzít ven, může se stát, že vám během cesty zteplají. Zejména v letních měsících vám skvěle poslouží chladicí boxy nebo tašky. Naplníte je pivem nebo jinými nápoji, a když dorazíte na místo, budou stále příjemně vychlazené.

Na výběr máte 2 druhy chladicích boxů:

  • Do pasivních chladicích boxů vložíte pití už nachlazené a ony jeho teplotu udrží nízko. Jednoduše si je hodíte přes rameno a vyrazíte třeba na piknik. Fungují na stejném principu jako polystyrenové boxy na přepravu jídla.
  • Aktivní chladicí boxy mají motorek či větrák, který aktivně chladí. Jídlo a pití udrží vychlazené déle a některé boxy vám dokonce vychladí i teplé pochutiny, díky čemuž fungují v podstatě jako přenosné ledničky. Seženete je na baterie, na zapojení do elektřiny nebo do autozásuvky.

>> Vyberte si chladicí box přesně podle vašich představ. <<

Některé aktivní chladicí boxy můžete naplnit ledem, aby pití zůstalo vychlazené ještě déle.Některé aktivní chladicí boxy můžete naplnit ledem, aby pití zůstalo vychlazené ještě déle.

4. Využijte průvan

Když nemáte po ruce mrazák, led a sůl ani chladicí box, stále můžete improvizovat. Techniku s ubrouskem a mrazákem totiž provedete i v terénních podmínkách. Stačí si najít místo s velkým průvanem či kout, kde hodně fouká. Obalte lahváče mokrou utěrkou, hadrou nebo ubrouskem a nechte je takto v průvanu stát.

5. Metoda alchymistů: suchý led

Hledáte-li skutečně bleskovou metodu a máte přístup k suchému ledu, pak sáhněte právě po něm. Suchý led je chemický oxid uhličitý v pevném skupenství a využívá se například při barmanských vystoupeních nebo ve vinařství. Je hygienicky nezávadný, ale má velmi nízkou teplotu, proto buďte při manipulaci s ním opatrní. Láhve do něj jednoduše naložíte spolu se studenou vodou a po chvilce vytáhnete. Suchý led obvykle koupíte u specializovaných průmyslových výrobců.

Máte i vy nějakou vychytávku na rychlé chlazení piva? Napište nám ji do komentářů.

 

Doporučujeme

  • +420 296 245 025