Festivaly online: jak si je užijete i z gauče | Blog Mall.cz

Festivaly online: tipy na to, jak si je užijete i z gauče

Letos se festivaly kvůli větší bezpečnosti přesouvají na internet. Je zbytečné smutnit nad tím, že přijdete o skvělou atmosféru velké akce. Raději si tuhle situaci vychutnejte na maximum. Čtěte tipy na technologické vychytávky, pohodlné posezení i na to, co vám nesmí chybět na stole.

Festivaly letos přesouvají svoje stanoviště na váš notebook nebo počítač. A spoustu z jejich programu uvidíte i na MALL.TV.

Rock for People už roztančil domácí počítače v červnu, klidně se ale podívejte na záznamy koncertů

Karlovarský festival se od 3. do 11. července odehraje ve spoustě kin po celé České republice, ale doprovodný program bude vysílaný až k vám domů.

>> Koukejte na doprovodný program ke KVIFF na MALL.TV. <<

Od června do srpna se do virtuálního prostředí přemístí také oblíbený kulturní fesťák Kultura žije. Koukejte se s kamarády nebo jenom s kočkou třeba na filharmonický koncert, divadelní představení, koncert Tří sester a další kulturní perličky.

>> Sledujte program festivalu Kultura žije na MALL.TV. <<

Online festivaly mají tu výhodu, že se na ně můžete dívat z pohodlí svého obýváku a nepotáhnete se kvůli nim na druhý konec republiky. Proto než si pustíte vybraný program, vytvořte si doma takové pohodlí, že se vám po masových akcích letos skoro ani stýskat nebude.

1. Pohodlně se usaďte

Na festivalu online nevystojíte důlek v kotli. Naopak se můžete pohodlně posadit. Pokryjte svůj gauč polštáři a dečkami, abyste si fesťák maximálně užili.

Pro ty, co se při sezení rádi zaboří, existují sedací vaky. Jde o pytel naplněný sypkým materiálem, který se maximálně přizpůsobí vašemu tělu. Takže se vám z nich ani nebude chtít vstávat.

>> Pohodlné posezení koupíte na MALL.CZ. <<

2. Vylaďte techniku

U fesťáku je klíčový obraz i zvuk. Proto upgradujte svůj notebook a připojte k němu:

  • buď velký monitor, na kterém uvidíte tváře zpěváků líp než z první řady,
  • nebo rovnou promítačku, se kterou se budete cítit jako v kině.

>> Podívejte se na naše tipy na filmy pro celou rodinu. <<

Neposlouchejte zvuk z chrčícího reproduktoru v notebooku, ale pořiďte si kvalitní repráky. Dobrou službu udělají i ty menší, hudební fajnšmekry ale zaujmou velké repráky nebo moderní soundbary. Soundbary zvuk vysílají směrově, takže se cítíte jako uprostřed pódia.

>> Zvukovou a promítací techniku najdete na na MALL.CZ. <<

Soundbar v překladu znamená něco jako zvuková tyč. A skutečně tak i vypadá. • 

3. Nalijte si festivalové pití

Ani na domácím fesťáku vám nesmí chybět soudek řemeslného piva a kvalitní víno. Všechny drinky si nalijte do své oblíbené sklenice. Alespoň spotřebujete míň plastových kelímků a ušetříte přírodu. Jen pozor na to, abyste při hopsání do rytmu nepolili koberec.

>> Dobré pivo objednáte i z MALL.CZ. <<

4. Připravte si dobré festivalové jídlo

K atmosféře patří hotdogy, popcorn a cukrová vata. Všechny tyhle dobroty si připravíte doma pomocí speciálních nástrojů. Třeba takový hotdogovač nahřeje párek i rohlík, vy už si jenom vyberete mezi hořčicí a kečupem. Nebo si klidně dejte obojí, však vás doma nikdo nesoudí.

>> Hotdogovače, ledovače, popcornovače a další seženete na MALL.CZ. <<

Cukrovou vatu už nemusíte mít jenom jednou za rok na pouti. • 

Nezapomeňte, že na MALLu máme všechno možné a uděláme i nemožné, abyste si letos festivaly pořádně užili.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.