Užijte si večer s rodinou: tyhle filmy vás budou bavit | Blog Mall.cz

Užijte si večer s rodinou: tyhle filmy budou bavit každého

Máme pro vás tipy na skvělé rodinné filmy. Zalíbí se všem, ať už se budete dívat s dětmi, teenagery, s babičkou nebo jenom s partnerem.

Filmy teď žijeme. Jsme partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a chceme vás motivovat ke sledování skvělých filmů s celou rodinou. Vyberte film na míru i těm nejnáročnějším příbuzným.

1. Sledování s malými dětmi

Děti zbožňují animované filmy. Určitě ale víte, jak je občas těžké trefit takový animák, který zabaví i dospělé. Zkuste třeba nápaditou zvířecí komedii Zootropolis, která rozesměje každého. A na Velkou šestku, příběh o nafukovacím robotovi a malém chlapci, se budete chtít podívat ještě jednou.

Animáky ale nejsou jenom americké. Kvalitní a oblíbené pocházejí také z Japonska. Zamilujte si animované filmy ze studia Ghibli od světoznámého režiséra Hajaa Mijazakiho jako Cesta do fantazie, Princezna Mononoke nebo Zámek v oblacích. Jejich neobvyklý půvab, zajímavý svět a milý humor vás okouzlí.

Pokud máte jenom chvilku, podívejte se na český krátký animovaný film, který letos v Berlíně vyhrál významnou filmovou cenu, Zlatého medvěda. Jmenuje se Plody mraků a ačkoli má jen deset minut, pracovalo se na něm dva roky. A je opravdu nádherný.

2. Filmy, které si užijí i teenageři

Mají vaši teenageři mnohem náročnější vkus, než když byli malí? Zaujměte je něčím, co teď frčí. Animovaný film Spider-man: Paralelní světy vzbudil ohlas kritiků i diváků. Možná si říkáte, že je Spiderman už docela ohraný. Tenhle ale natočili úplně originálně – příběhem i technikou. Spojuje v sobě několik stylů animace a působí opravdu čerstvě.

Pokud máte radši něco ze života, zapněte si romantické drama o životech náctiletých Charlieho malá tajemství. Hrají v něm oblíbení Emma Watson a Ezra Miller.

A co staré dobré filmy, které jste měli rádi ve věku teenagerů vy? Vraťte se do minulosti s Návratem do budoucnosti, který prostě nestárne. Alespoň se spolu s celou rodinou pobavíte o divoké éře vašeho dětství.

>> Zážitek jako v kině? Pořiďte si k TV soundbar pro lepší zvuk na MALL.cz. <<

Při sledování dětského filmu se budou bavit i dospělí. • 

3. Filmový večer s prarodiči

Zaujměte starší generaci neotřelými nápady a zajímavým zpracováním. České filmy jako Lichožrouti a Kuky se vrací používají krásné loutky.

Nebaví babičku moderní filmy? Zapněte nějaký, který sama milovala. Třeba Cestu do pravěku z roku 1955. Objevíte skvělé konverzační téma a děti alespoň poznají českou filmovou klasiku.

A co dokumenty? Ty dobře natočené zhltnete jako hollywoodský trhák. Jeden z nejlepších je dokument z dílny BBC – Earth: Den na zázračné planetě. Skvělý je také celovečerní film o české přírodě, Planeta Česko.

4. Pohoda ve dvou

Animáky vám pohodu přinesou i ve dvou. Vyzkoušejte proto nějaké neobvyklé. Strhující animovaný film Coco je střihlý Mexikem, hudbou a veselými kostlivci. S mrtvými pracuje i Tom Burton ve filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček. Chlapec tady oživí svého oblíbeného psa Sparkyho, stejně jako to udělal doktor Frankenstein.

Novou oblíbenou komedii najdete v neobvyklém filmu Juno s Ellen Page a Michaelem Cerou v hlavní roli. Nečekané těhotenství šestnáctileté dívky a komplikované vztahy tady vyznívají překvapivě půvabně.

Už zbývá jenom udělat si popcorn. • 

Chybí vám tady váš oblíbený rodinný film? Doporučte ho nám i ostatním v komentářích.