Naplánujte program na Den matek | Blog Mall.cz

Program na Den matek: užijte si společný čas při oblíbených aktivitách

Květina nebo čokoláda jsou na Den matek klasikou, kterou maminka už tak trochu očekává. Překvapte ji letos něčím jiným a naplánujte společně strávený den plný jejích oblíbených aktivit. Inspiraci na program pro tento speciální den najdete v článku.

Při vymýšlení aktivit se zaměřte především na to, jaké má maminka záliby. Podle nich pak naplánujete program, který si společně užijete.

Připravte oblíbené dobroty

Pokud je maminka vášnivou kuchařkou nebo pekařkou, má určitě v zásobě nějaký recept, který by vás ráda naučila. Ani tolik nezáleží, jestli půjde o rodinný recept předávaný po generace nebo ten, co jste před časem našli v časopisu. Hlavní je, že něco vytvoříte společně. Následné mlsání bude příjemný bonus.

Pokud si s receptem nevíte rady, připravte třeba oblíbené muffiny nebo slané drobnosti jako pizza rolky či obložené chlebíčky. S těmi pak zajeďte překvapit babičku. Přece jenom, i ona je maminka.

>> Vyzkoušejte recept na slané muffiny. <<

Zútulněte zahradu

Libuje si maminka v zahradničení? V tom případě naplánujte společné aktivity na zahradě. Rytí nebo kopání ale nechte na jindy. Raději zvolte něco méně vyčerpávajícího, jako je přesazování bylinek nebo příprava zahradního posezení na novou sezónu.

Pořiďte předem pár polštářů, deky a světelný řetěz a o víkendu se můžete vrhnout do zútulnění zahradního altánku.

>> Prohlédněte si zahradní dekorace na MALL.CZ. <<

Udělejte si doma lázně

Za odpočinkem nemusíte nutně maminku posílat na víkendový wellness. Připravte v koupelně jako překvapení pár svíček, relaxační hudbu, pěnu do koupele a maminku tam pak pošlete odpočívat. Naplánujte třeba i pár zkrášlovacích procedur, taková maska nebo zábal ji po uvolňující koupeli určitě potěší.

Relax si maminka užije klidně i doma.

Uspořádejte domácí kino

Vyberte filmy, které má maminka nejraději, připravte popcorn a užijte si nerušený večer plný zábavy. Pokud se u vás televizní maratony pořádají často, rovnou se poohlédněte po projektoru, filmové večery získají úplně novou atmosféru.

Jestli maminka není zrovna filmový fanoušek, připravte k promítání sérii rodinných fotek a rovnou i balíček kapesníčků. U společného vzpomínání totiž dost možná ukápne i slza.

Nedělejte nic

Nebo spíš zařiďte, aby maminka nemusela dělat nic a odpočala si od práce i dalších povinností. Takovou dovolenou, i když třeba jen jednodenní, si opravdu zaslouží.

Ráno nechte maminku, ať si přispí, překvapte ji snídaní do postele a drobným dárkem, připravte oběd a postarejte se o všechno další, co by jinak zařizovala ona. Možná bude trochu obtížnější vypnout maminka mód, ale po chvíli rozmazlování si určitě dá říct i ta nejzatvrzelejší máma.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.