Práce na zajímavých zlepšovácích, a navíc skvělý teambuilding. To je Mall Group Hack Day | Blog Mall.cz

Práce na zajímavých zlepšovácích, a navíc skvělý teambuilding. To je Mall Group Hack Day

Možnost přidávat knížky do nákupních seznamů na Bux.cz. Plné ovládání našeho obchodu MALL.cz pomocí hlasových povelů. Nebo třeba appka pro nový zasedací pořádek zaměstnanců. To jsou jen malé útržky ze všech nápadů, na kterých pracovali vývojáři z Mall Group v rámci události s názvem Hack Day. 

Tato jednodenní akce probíhá čtyřikrát do roka. Vývojáři napříč celou skupinou dají dohromady témata, zapíšou se k těm, které se jim nejvíce zamlouvají a Mall Group Hack Day může začít. „Jde o nápady z jakékoli oblasti, může to být vylepšení zdrojového kódu, užitečná věc pro zákazníky, interní projekt pro zlepšení a zrychlení vývoje a další,“ vysvětluje developer Jindřich Kubát. Často na nápadech pracují vývojáři z různých e-shopů dohromady. Není tedy výjimkou, když se sejde vývojář z MALL.cz a například z CZC.cz.

„Hackday pořádáme ze dvou důvodů. Dává to příležitost vývojářům pracovat na něčem jiném, než je jejich standardní náplní a můžou si vyzkoušet nové technologie. Mohou také spolupracovat napříč týmy a lépe poznat kolegy. Je to tedy určitá forma benefitu. Pro firmu z toho mohou vzejít nové nápady a řešení, které mohou mít pozitivní dopad na zákazníky nebo ostatní zaměstnance,“ říká CTO a zároveň zakladatel MG Hack Daye Michal Táborský.

Mall Group Hack Day v Holešovicích • 

Z podzimního MG Hack Daye vzešla vítězoslavně seatingová aplikace od autorů Jiří Náhlovský a Michal Gebauer. Po prezentaci všech návrhů ji zvolila většina hlasujících. „Jelikož jsme chtěli mít použitelnou a zprovozněnou aplikaci ještě ten den pro prezentaci, tak pár příprav proběhlo už v pátek po práci a v neděli den před akcí. Šlo spíše o přípravu dat, grafiky a vlastně i celého plánu vývoje, jak budeme postupovat, a případně slevovat z požadavků podle časových možností. Nápadů bylo hodně, takže byla nezbytná i prioritizace,“ popisuje začátky Jirka. Dnes aplikace funguje a plánuje se její nastavené do ostrého provozu.

IT nejenom že organizuje MG Hack Day, ale účastní se také dalších aktivit. Vývojáři často zavítají i na tematické Hackathony, které se pořádají v rámci skupiny Rocdevs. Některé z nich se konaly i v prostorách Mall Group. Teď už ale pracovní část stranou. Každých 14 dní se oddělení IT předhání v tom, který tým udělá lepší snídani. Tato teambuildingová aktivita je na centrále v Holešovicích velmi oblíbená. Účastní se jí téměř stovka IT specialistů, jež ochutnává vlastnoruční výtvory svých kolegů. Chcete i vy? IT oddělení je nekonečné a rádo přivítá nové kolegy. Podívejte se na kariérní stránky.