Pro kariéru je potřeba také něco obětovat, říká Lucie Pokorná ze zákaznického oddělení | Blog Mall.cz

Pro kariéru je potřeba také něco obětovat, říká Lucie Pokorná ze zákaznického oddělení

Vybudovat si úspěšnou kariéru, to je cílem většiny mladých lidí. Kde ale krátce po škole nasbírat dostatek zkušeností a potřebnou praxi? Ne vždy je třeba chodit daleko do světa nebo proplouvat od jedné společnosti ke druhé. Kariéru lze vybudovat i uvnitř jedné firmy. Mall Group je toho příkladem. V tomto seriálu rozhovorů se s vámi podělíme o příběhy kolegů ze zákaznického oddělení, kteří se v rámci firmy profesně vypracovali. Jako druhý představujeme příběh Lucie Pokorné.

Na jaké pozici jsi v MALL.cz začínala a jak se tvá kariéra vyvinula?

Na oddělení zákaznické podpory jsem začínala jako supervizor a pokračovala na pozici vedoucího týmu. Později po odchodu kolegyně přišla nabídka s vedením celé zákaznické podpory. A já ji přijala. Na pozici manažera jsem byla 2 roky. Jenže práce s lidmi je někdy opravdu náročná a vysilující. Tak jsem nakonec přešla na pozici datového analytika zákaznické zkušenosti, kde mohu dále využívat a rozvíjet zkušenosti a znalosti, které mi zákaznické centrum dalo.

Jak těžký to je, se v rámci firmy někam posunout?

Pro mě to těžké nebylo, nové pracovní nabídky za mnou přišly samy. Pokud je člověk šikovný, má chuť to někam dotáhnout a pomoct firmě v dosažení cílů, tak to těžké není. V Mall Group jsou dveře otevřené.

Nelitovala jsi někdy toho rozhodnutí změnit pracovní pozici?

Ve firmě jsem na čtvrté pozici a nikdy jsem žádného rozhodnutí nelitovala, ba naopak.

Pro Lucii je práce i jejím koníčkem • 

Dalo ti oddělení zákaznické péče nějakou zkušenost, kterou využíváš doteď?

Dalo mi toho strašně moc a přiznám se, že mi toho hlavou běhá tolik, že nejsem schopná to všechno ani napsat. Jsem trochu workoholik, což doma často slýchám, a i přes občasné výčitky mých dětí, že pořád pracuji, tak nelituji. Protože na sebe díky tomu mohu být pyšná a věřím, že až budou starší tak to pochopí. Tato firma mi toho dala hodně a já jsem ráda, že jí to mohu vracet a být její součástí.

Co bys doporučila mladým lidem, kteří začínají pracovat nebo se chtějí kariérně rozvíjet a posunout?

Hlavně bych jim doporučila, aby si vybrali odvětví, které je bude bavit. To je základ. Vidět smysl v tom co dělají a svým způsobem proto žít. Od samého začátku říkám, že mám to štěstí, že má práce je i mým koníčkem. Ale zároveň se musí připravit i na to, že pro kariéru je potřeba něco obětovat a práce nekončí v 16:00 zaklapnutím notebooku. Je to hodně i o sebevzdělávání a času stráveném na našich webech třeba i po pracovní době.

Co pro nás znamená "tým"? •