5 nejlepších sušiček prádla | Blog Mall.cz

Usušit, pozor, teď! 5 nejlepších sušiček prádla

Zvlášť v létě se špinavé prádlo množí víc než obvykle – na každý den potřebujete čisté tričko a z dovolené se vracíte s kufrem plným „špíny”. Existují ale pomocníci, se kterými hromadu oblečení odbavíte jedna dvě. Vybrali jsme pro vás top sušičky prádla, které se neztratí v žádné domácnosti.

Sušička prádla se pomalu stává téměř povinným vybavením domácnosti. Hlavně pro maminky, které kolem šňůry na prádlo běhají denně a hromada špinavého oblečení jen a jen roste.

S čím vším sušička pomůže:

  • prádlo je měkčí a jemnější než při sušení na šňůře – sušička totiž zastaví proces sušení, když je vlhkost ideální,
  • oblečení pak často vůbec nemusíte žehlit,
  • zbaví vás neskladných sušáků na prádlo roztahaných po celém bytě,
  • oblečení se v ní neničí jako při kolíčkování na šňůře a déle vydrží.

Pokud se rozhodnete automatického pomocníka pořídit, máte na výběr mezi kondenzační a ventilační sušičkou.

  • Kondenzační sušička je ideální do bytu, kde nemáte možnost odvětrávání. Horká pára se totiž mění na vodu a ukládá v zásobníku, který stačí pravidelně vyprazdňovat.
  • Ventilační sušičku naopak napojíte na ventilační systém, který páru vypouští rovnou ven.

Věšením pomocí kolíčků se oblečení ničí a na šňůře mnohdy přeschne, takže je pak tvrdé. To se vám se sušičkou nestane. • 

Kromě typu sušičky se při výběru dívejte také na to, zda je sušička kombinovaná s pračkou nebo jaké má další funkce. Tyto sušičky doporučujeme:

1. Pračka a sušička v jednom Samsung WD80J6A10AW/LE pro početnou rodinu

Jestli doma nemáte místa nazbyt, je pro vás ideální pomocník 2 v 1, který místo ušetří. Například Samsung WD80J6A10AW/LE si poradí i s velkým prádlem – vyperete v něm až 8 kilo oblečení najednou a usušíte až 5 kilo. To je dost i pro čtyřčlennou rodinu.

Už se vám nestane, že něco zapomenete vyprat a budete muset čekat na další várku. Oblečení totiž do bubnu přidáte klidně i v průběhu praní. Buben má navíc tvar diamantových kapek, které jsou šetrné i k choulostivým materiálům – ani vaší hedvábné halence se tak nic nestane.

>> Pořiďte si sušičku 2 v 1 Samsung WD80J6A10AW/LE na MALL.cz. <<

2. Chytrá sušička Candy CSWS40 364D/2-S pro malý prostor

Hledáte-li pomocníka, který je skladný a zároveň chytrý, je kombinovaná pračka se sušičkou Candy CSWS40 364D/2-S ta pravá. Se svou hloubkou jen 40 centimetrů se vejde i do malého rohu, a přesto pojme až 6 kilo prádla. A při sušení si můžete vybrat, zda chcete mít prádlo extra suché, připravené k žehlení nebo tak akorát pro zavěšení na ramínko.

To nejlepší ale je, že sušičku jednoduše propojíte s telefonem a nastavení pracích cyklů ovládáte klidně hlasem. Díky chytré technologii NFC si navíc vždy stáhnete nové funkce a cykly.

>> Kombinovanou sušičku Candy CSWS40 364D/2-S najdete na MALL.cz. <<

A nebo prozkoumejte větší model Candy CSWS 485TDR/5-S pro 8 kilo prádla – má parní funkci a buben s masážními body, které šetrně usuší i vlnu.

Moderní sušičky můžete ovládat i z mobilu – pro Candy CSWS40 364D/2-S si přes mobilní aplikaci stáhnete i nejnovější funkce a nové cykly. • 

3. Úsporná sušička Beko DS 7434 CS RX s programy pro každý kousek oblečení

„Hledáme něco jednoduchého, ale praktického a výkonného.” Je vám tenhle požadavek povědomý? Pak zbystřete – sušička Beko DS 7434 CS RX je totiž přesně tím praktickým pomocníkem, který myslí na všechno:

  • má energetickou třídu A++, takže vás nečekají vysoké částky na účtu za energie,
  • v bubnu najdete vnitřní osvětlení, díky kterému v něm nenecháte žádnou zapomenutou ponožku,
  • ovládací panel je v češtině – vše hravě nastavíte.

Se sušičkou Beko se nemusíte bát, že si zničíte svůj oblíbený kousek nebo že se vám pak budou špatně žehlit košile – obsahuje totiž speciální programy pro různé druhy prádla. Třeba na extra šetrné sušení dětského oblečení, hedvábných halenek nebo košil, které budou ideálně vlhké a připravené na žehlení.

>> Sušička Beko DS 7434 CS RX je k dostání na MALL.cz. <<

Náš tip: Zvažte také typ Beko DPY 8506 GXB1 – do vylepšeného modelu se vejde až 8 kilo prádla. Sušička navíc získala ocenění Produkt roku 2018.

4. Šikovná sušička Bosch WTW85480CS vás zbaví žehlení i úklidu

Pokud nechcete jen urychlit proces sušení, ale také se zbavit otravného žehlení oblečení, sáhněte po sušičce Bosch WTW85480CS. Je vybavená systémem SensitiveDrying, který prádlo po usušení ještě načechrává – tím se zbaví záhybů a nepomačká se. A vy ušetříte hodiny u žehlicího prkna.

Tato sušička má navíc zabudovaný samočisticí kondenzátor, který za vás sušičku při každém cyklu sušení čistí, aby se nezanášela. Díky tomu má pořád stejně vysoký výkon a nízkou spotřebu energie.

>> Prohlédněte si další funkce sušičky Bosch WTW85480CS na MALL.cz. <<

Na sušičce Bosch si vybíráte z 15 programů sušení. Systém šetrného sušení SensitiveDrying je vhodný i pro citlivou pokožku a potřeby alergiků. • 

5. Kondenzační sušička AEG AbsoluteCare T8DEG48SC i pro sportovce

Už dávno neplatí, že do sušičky některé kousky oblečení nepatří. Alespoň pokud máte model AEG AbsoluteCare T8DEG48SC. Pokud často perete třeba funkční oblečení, hedvábí, vlnu nebo máte ve svém šatníku prádlo určené jen pro ruční praní – tuhle sušičku oceníte. Poradí si totiž se všemi materiály.

Je ideální i pro sportovce – má totiž program na sušení sportovních oděvů, který obnovuje odolnost vůči vodě lépe než sušení na vzduchu.

Sušička má navíc vylepšený motor – takzvaný Invertor motor pracuje tiše a při minimální spotřebě energie. A navíc na něj dostanete záruku až 10 let.

>> Prozkoumejte sušičku AEG AbsoluteCare T8DEG48SC na MALL.cz. <<

Sušička AEG AbsoluteCare T8DEG48SC má certifikát Woolmark Blue, který garantuje, že usuší i ty nejchoulostivější materiály. • 

>> Prohlédněte si i další sušičky na MALL.cz. <<

Přemýšlíte o pořízení sušičky? Napište nám do komentářů, kterou byste si pořídili domů.