Tipy a triky, které zjednoduší život každé mamince | Blog Mall.cz

Tipy a triky, které zjednoduší život každé mamince

Pro všechny novopečené i zkušené maminky je dobrá rada nad zlato. Chcete, aby byl váš život s dětmi jednodušší a vy jste měla mnohem více času pro sebe? Máme pro vás několik tipů a triků, týkajících se převážně úklidu domácnosti, které ocení každá maminka.

Rozdělte si péči o domácnost s partnerem

Starost o děti a domácnost dokáže každou ženu pořádně vyčerpat, zvlášť když ještě chodí do práce. Domácnosti a dětem byste se však neměla věnovat jenom vy. Nejste přeci jenom super žena, která zvládne vše. Požádejte proto i svého partnera, aby přiložil ruku k dílu a pomohl vám jak s vařením či učením dětí, tak s úklidem domácnosti.

Pokud si tyto milé i nemilé povinnosti rozdělíte se svým partnerem či manželem napůl, znatelně se vám ulehčí. Budete tak mít více času sama na sebe, ale i na své koníčky nebo přátele.

Pořiďte si do domácnosti chytré pomocníky

Abyste se nestala otrokem domácnosti, vybavte ji elektrickými pomocníky, díky kterým již nebudete mít plné ruce práce. Mytí nádobí přenechejte myčce a následně naučte své děti, jakým způsobem z ní umyté nádobí uklízet zpátky do kuchyňské linky.

>> Myčky nádobí od 4 499 Kč naleznete na MALL.CZ <<

Nebaví vás neustálé věšení vypraného oblečení na sušák a jeho následné žehlení? V tom případě u vás doma nesmí chybět sušička prádla. Tento elektrospotřebič oblečení nejen skvěle vysuší. Když z něj prádlo ihned po konci sušení vyjmete a poskládáte, nemusíte jej už žehlit, neboť bude jako vyžehlené.

>> Které sušičky jsou momentálně nejprodávanější? Podívejte se ZDE. <<

A jak jste na tom s vytíráním podlah nebo s vysáváním? Pokud těmto domácím pracím stále nedokážete přijít na chuť, poslední záchranu pro vás může představovat robotický vysavač. Tento malý pomocník vysaje každičký roh vašeho domova. Pořiďte si model s mokrým vytíráním, který můžete použít i na lino nebo dlažbu.

>> Robotické vysavače s mokrým vytíráním koupíte na MALL.CZ.<<

Nebuďte otrokem domácnosti. Pověřte úklidem partnera a děti. • 

Nestyďte se říct o pomoc babičkám i profesionálním chůvám či uklízečkám

Péče o domácnost a děti je nikdy nekončící kolotoč. Pokud se z něj chcete se svým manželem či partnerem čas od času vymanit, poproste o hlídání babičky a dědečky. Budou jistě rádi, že si svá vnoučata pořádně užijí. Se svým protějškem díky tomu konečně získáte čas na sebe, který si užijte podle svého. Zavítejte třeba na romantickou večeři nebo vyrazte rovnou na víkendový wellness pobyt.

Jestliže se nemůžete obrátit na prarodiče, využijte alespoň jednou měsíčně služeb profesionální chůvy, o které víte, že se na ni můžete spolehnout. A navíc, jestli máte pocit, že je na vás přespříliš také úklid domácnosti, nechte si jednou za čas vypomoci také od profesionální uklízečky. Rozhodně to není žádná ostuda. Zvlášť pracující maminky této možnosti velmi často a rády využívají.

Naučte své děti, aby se obsloužily samy

Máte už větší děti? V tom případě tu není jediný důvod k tomu, abyste je stále obskakovala. Již dítě v první třídě si dovede ohřát večeři v mikrovlnné troubě, anebo si připravit jednoduchou svačinku v toastovači.

>> Toastovače na přípravu svačiny vybírejte na MALL.CZ <<

Ať už máte doma předškoláka nebo školáka, naučte jej také základní domácí práce. Vaše dítě vám tak může pomáhat například s vyklízením nádobí z myčky, s věšením prádla, vysáváním, utíráním prachu nebo zametáním schodů. Také by si mělo pravidelně uklízet svůj pokojíček.

Vyhraďte si čas pro sebe, na kterém trvejte

Děti, partner, domácnost a práce. Mezi tím vším byste si měla najít čas i sama pro sebe. Snadno se to řekne. Ale umění vypnout, relaxovat nebo se věnovat svým koníčkům je pro spoustu žen velká neznámá. Ve svém vlastním zájmu však na sebe nikdy nezapomínejte. Pečujte o své tělo, ale i mysl. Dělejte, co vás baví. Ať už jde o určitý druh sportu, volnou chvilku nad hezkou knížkou nebo posezení s přáteli.

>> Udělejte si radost. Například parfémem z MALL.CZ. <<

Čas pro sebe si najděte za každé situace. • 

Život vám usnadní i MALL klub pro děti

Máte malé děti? Potom s námi určitě souhlasíte, že váš mateřský život je plný výzev. Abyste si jej mohla užívat plnými doušky a nezatěžovala se tolik starostmi, péči o děti vám také ulehčí MALL klub pro děti. Tento věrnostní klub je plný výhod na dětský sortiment z MALL.CZ.

>> Do MALL klubu pro děti se zaregistrujte ZDE.<<

Co vás po registraci do tohoto klubu čeká? Získáte slevu 200 Kč na první nákup. Po šest prvních měsíců máte na všechny objednávky z MALL.CZ dopravu zdarma. Pokud si objednáte zboží, které již nepotřebujete, svou objednávku můžete jako členové klubu bez jakéhokoliv důvodu vrátit do 30 dnů na místo standardních 14 dnů.

Svou objednávku můžete navíc zaplatit až za 30 dnů. Nejprve si nákup z MALL.CZ bez placení předem prohlédněte a nechejte si jen to, co skutečně potřebujete. Při placení hledejte červenomodré logo MALL Pay a zvolte: Zaplatím do 30 dní. Tato služba je pro členy MALL klubu pro děti zcela zdarma.