Windows 7 končí: vyberte si notebook s Windows 10 | Blog Mall.cz

Tipy na 3 notebooky pro každou příležitost

V lednu 2020 končí podpora operačního systému Windows 7 a počítače s ním se bohužel postupně stanou zastaralými a náchylnými na viry a kyberútoky. Odložte proto starý notebook a pořiďte si nový kousek, který bude vybavený aktuálním operačním systémem Windows 10. Máme pro vás tipy na 3 notebooky pro práci i volný čas.

Co znamená konec podpory Windows 7 pro uživatele

14. ledna 2020 Microsoft po více jak 10 letech definitivně ukončí podporu Windows 7. Ačkoliv jde o druhý nejpoužívanější operační systém na světě, Microsoft se nechal slyšet, že chce svou pozornost a zdroje přesunout do vývoje a podpory novějších systémů.

Pokud máte počítač s Windows 7, budete ho moci používat stejně jako doteď, ale bohužel se dvěma velkými nedostatky:

  • Systém už nedostane nové bezpečnostní záplaty a počítače s Windows 7 se tak rychle stanou náchylné na viry a kyberútoky.
  • Systém nedostane ani technické aktualizace a v budoucnu na něm nerozjedete nejnovější programy.

Pokud chcete přejít na nový operační systém, můžete si Windows 7 za několik tisíc vylepšit na Windows 10. Na starších noteboocích se to ale nevyplatí, protože si s novým systémem nemusí rozumět. Doporučujeme proto vyměnit starý notebook za nový s předinstalovaným Windows 10, který vám vydrží na dlouhá léta. Připravili jsme pro vás tipy na 3 notebooky s Windows 10, se kterými nesáhnete vedle.

1. Spolehlivý a kompaktní HP Stream

Notebook HP Stream přijde vhod každému, kdo potřebuje spolehlivý pracovní notebook, ale zároveň za něj nechce utratit majlant. Díky tenké a lehké konstrukci s ním můžete snadno cestovat mezi stolem a zasedačkou nebo obývákem a ložnicí – vaše kancelář může být kdekoliv. Estéty potěší také elegantním designem, který je k dispozici v různých barevných provedeních od růžové až po modrou.

V notebooku nenajdete větrák, protože využívá systém pasivního chlazení. Díky němu je nadprůměrně tichý, takže vás při koukání na videa nebudou rušit roztočené vrtulky. A videa si na displeji s Full HD rozlišením užijete ve vší parádě.

>> Pracujte na notebooku HP Stream z MALL.CZ. <<

V noteboocích s Windows 10 najdete aplikaci Fotky, se kterou můžete jednoduše upravovat a sdílet fotografie. Klidně i před spaním z postele. • 

2. Výkonný a ohebný HP Pavilion

Těm, kteří hledají notebook nejen do práce, ale i na zábavu a cestování, doporučujeme sáhnout po HP Pavilion. Jeho dotykový displeji otočíte až o 360 stupňů, což přijde vhod například při sledování filmů ve vlaku nebo v posteli. Displej nemá skoro žádné okraje, takže se do filmů lépe ponoříte.

V notebooku najdete 2GB grafickou kartu Nvidia MX 130, díky které si na zahrajete hry nebo spustíte náročnější grafické programy. Práce s HP Pavilion příjemně odsýpá díky dvěma pevným diskům – 1TB HDD disk doplňuje 128GB SSD disk. Tahle kombinace nejen zvyšuje rychlost systému, ale využijete díky ní i dostatek místa na filmy, hudbu a další data.

>> Pracujte a bavte se s notebookem HP Pavilion z MALL.CZ. <<

Notebooky s Windows 10 představily systém inteligentního přihlašování, který je rychlejší a bezpečnější. Do Windows se přihlásíte rozpoznáním obličeje nebo otiskem prstu. • 

3. Snadno přenosný a odolný HP Spectre

Fajnšmekry, kteří chtějí notebook se všemi moderními vychytávkami, potěší HP Spectre. Dotykový displej tohoto štíhlého elegána otočíte až o 360 stupňů a můžete ho tak používat jako notebook i jako tablet. Modely HP Spectre bohatě stačí na práci, hraní her i multitasking. Potěší také kreativní duše – dostanete totiž i dotykové pero, které využijete na kreslení nebo pohodlné ovládání.

Za zmínku stojí také výdrž baterie až 10 hodin a luxusní zvuk, který má na svědomí technologie HP Audio Boost a čtveřice reproduktorů. Sledování filmů a poslech hudby tak bude úplně jiný zážitek než u klasických notebooků. Třešničkou na dortu je tvrzené sklo Gorilla Glass, díky kterému displej notebooku jen tak něco nepoškodí.

>> Vyberte si z modelů HP Spectre na MALL.CZ. <<

Pero přijde vhod při úpravě fotek nebo kreslení. Třeba v aplikaci Malování 3D ve Windows 10 i jako amatér vytvoříte stylové prostorové obrázky. • 

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.