5 důvodů, proč si pořídit chytrý reproduktor | Blog Mall.cz

Takto zní muzika budoucnosti: 5 důvodů, proč si pořídit chytrý reproduktor

Na trhu se právě objevil nový chytrý reproduktor Sonos Move, který slibuje doposud nejpohodlnější poslech hudby. Jenže co vlastně takzvané chytré reproduktory umí? Sepsali jsme pro vás 5 důvodů, proč chytré repráky dávají na frak těm obyčejným.

1. Zvuk vyladí podle okolního prostředí

Ať už posloucháte hudbu doma, v parku nebo třeba na zahradní párty, chytrý reproduktor přizpůsobí hudbu vašemu okolí. Například u reproduktoru Sonos Move nazval výrobce tuto funkci Trueplay – funguje tak, že reproduktor rozpozná okolní akustiku a zkalibruje zvuk tak, aby v daném prostředí perfektně vynikl.

Pokud si zařízení vezmete s sebou třeba na večírek u přátel, reproduktor přizpůsobí zvuk velikosti pokoje, okolním stěnám, nábytku a dalším zvukovým překážkám. Když pak umístíte reproduktor například na poličku u zdi, nebude se zvuk od stěny zbytečně odrážet. Nehrozí nepříjemné ozvěny a skladby budou znít tak, jak je hudebníci zamýšleli.

Chytrý reproduktor snadno přizpůsobí zvuk i akusticky náročným prostředím, jako je třeba balkón. • 

2. Poslouchají na slovo

Nač se zdržovat hledáním oblíbené skladby na mobilu nebo v počítači, když reproduktoru můžete jednoduše říct, co má zahrát? Chytré reproduktory díky vestavěnému mikrofonu podporují hlasové ovládání – jednoduše dáte reproduktoru pokyn, aby skladbu přeskočil nebo snížil hlasitost, a on vás poslechne.

Sonos Move například nabízí hlasové asistenty Google Assistant a Amazon Alexa. Po připojení reproduktoru k wi-fi pak asistentům nemusíte dávat pouze hudební pokyny, ale klidně jim klaďte otázky nebo ovládejte hlasem další zařízení v chytré domácnosti. Součástí reproduktoru Sonos Move je i platforma Sonos, ve které najdete více než 100 streamovacích služeb. Přes ně si pustíte hudbu, audioknihy i podcasty.

3. Inteligentní těžkooděnci

Chytré reproduktory nejsou z cukru – vezměte si je klidně na pláž, k bazénu nebo do dílny. Vzhledem k jejich bezdrátovému provedení musí být připravené na to, že si je budou majitelé brát i do náročných podmínek. Povrch reproduktoru Sonos Move navrhli výrobci tak, aby obstál proti dešti, vlhkosti, prachu, nečistotám, ale i pádům a nárazům. Zároveň odolá i vysokým teplotám, takže zpříjemní i bazénové skotačení uprostřed vrcholného léta. 

Vezměte si Sonos Move klidně i na kuchyňskou desku. Díky vysoké odolnosti se mu nic nepřihodí. • 

4. Ve dvou se to lépe hraje

Chytré reproduktory nejsou zatvrzelí solitéři, ale po propojení hrají jako pořádný orchestr. Máte-li doma více různých reproduktorů, propojte je, rozmístěte a zahrají vám muziku ze všech koutů místnosti. Silný signál reproduktorů Sonos Move dosáhne z domu klidně i na vzdálený kout zahrady, takže rozezvučíte celý pozemek oblíbenými skladbami.

A pokud nechcete, aby celý dům jednohlasně vyhrával, využijete funkci Multiroom. Funguje tak, že reproduktory rozmístíte do více místností a připojíte k nim svůj smartphone. Po spuštění hudby bude hrát vždy jen reproduktor v místnosti, kde se zrovna nacházíte. Jakmile přejdete z obýváku do kuchyně, jeden reproduktor hrát přestane a druhý začne. Reproduktor s mobilem spárujete přes Bluetooth nebo Apple AirPlay2.

5. I napájet se umí chytře

Chytré reproduktory řeší dobíjení baterie napájecí stanicí, do které je jednoduše postavíte. Napájecí stanice typicky vypadají jako nenápadné podstavce – posloucháte-li hudbu v obýváku, můžete mít reproduktor neustále zapojený a nikdy se vám nevybije.

Venku vydrží hrát většina chytrých reproduktorů typicky celé odpoledne. Například Sonos Move odehraje na jedno nabití nepřetržitě až 10 hodin. A pokud se zrovna z repráku nic neozývá, přepne se do režimu spánku a jeho baterie vydrží ještě déle.

>> Pořiďte si nový chytrý reproduktor Sonos Move na MALL.CZ. <<

Tip na další hudební vychytávku: Sonos One SL

Menší bráška chytrého reproduktoru Sonos Move, který se přenáší ještě snadněji. One SL sice nemá integrované hlasové asistenty, ale stejně jako Sonos Move vyladí zvuk podle okolní akustiky a ze stovky streamovacích služeb vám pustí podcasty nebo audioknihy.

>> Poslouchejte muziku na chytrém reproduktoru Sonos One SL. <<

Sonos Move i jeho menšího brášku Sonos One SL si můžete vzít klidně i na výlet daleko od civilizace. • 

Která funkce chytrých reproduktorů se vám líbí nejvíc? Napište nám to do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.