Noví vládci sportovních kamer. Přichází GoPro HERO8 Black a Max | Blog Mall.cz

Noví vládci sportovních kamer. HERO8 Black a Max zadupávají do země veškerou konkurenci

Čekání skončilo. Lídr na trhu sportovních kamer GoPro představil nové modely HERO8 Black, Max a modulární příslušenství. Práce s kamerou odteď dostává nový rozměr.

HERO8 Black: ještě lepší stabilizace obrazu i nové funkce

Kamera HERO8 Black vychází ze svého předchůdce HERO7 Black, ale nabízí vyšší výkon. Vylepšení se dočkala stabilizace videa HyperSmooth 2.0, která nyní ještě lépe vyrovnává otřesy při natáčení z ruky, jízdě na kole a dalších extrémních situacích. Navíc přichází s funkcí horizon leveling, která srovnává obraz do vodorovné polohy i při naklopení kamery. S HERO8 Black snadno natočíte video v rozlišení 4K až při 60 snímcích za sekundu.

Dalšího vylepšení se dočkala funkce TimeWarp 2.0, která nyní sama mění rychlost záznamu podle toho, jak rychle se pohybujete. Pokud tedy například sjíždíte kopec na kole, video se automaticky zrychlí. Jediným stisknutím tlačítka se přitom můžete kdykoliv vrátit do snímání v reálném čase. Další přepracovaná funkce, SuperPhoto, umožňuje pořizovat akční fotografie ve vysokém rozlišení bez nežádoucích efektů jako například odrazů slunečních paprsků.

Pozornost si zaslouží i funkce LiveBurst, která během jednoho stisku spouště pořídí 90 snímků a vy si z nich můžete vybrat ten nejlepší. Kamera přitom začne snímat už 1,5 sekundy před zmáčknutím spouště, takže se nestane, že byste kvůli pomalejší reakci zmeškali skvělý záběr.

V GoPro zapracovali také na vylepšení zvuku. Dopředu nasměrovaný mikrofon potlačuje hluk způsobený větrem a zaručuje kvalitní zvukový záznam i v extrémních podmínkách.

S HERO8 Black vytvoří i laik takřka profesionální videa. Vylepšené digitální objektivy doplňují čtyři režimy natáčení – od patentovaného SuperView s širokými záběry až po lineární natáčení s nulovým zkreslením. Možnosti nastavení jsou přehledně umístěné v hlavním menu a dostanete se k nim během chvilky.

Inovací se dočkal i design. Packy úchytu se nyní vyklápějí přímo z těla, takže nepotřebujete rámeček. GoPro je tak výrazně menší a o 14 % lehčí než předchůdce. Kamera je navíc i bez rámečku nebo obalu vodotěsná až do 10 metrů. Klidně se s ní můžete potápět nebo natáčet divoké skoky do vody.

Modulární multimediální příslušenství: stvořeno pro vlogery

Kameru HERO8 Black dále můžete doplnit o praktické příslušenství a použít ji jako výkonný záznamový prostředek pro vlogování či profesionální produkci. Příslušenství rozšiřuje schopnosti kamery HERO8 Black, aniž by přitom ztratila svou kompaktnost či odolnost.

Užitečným příslušenstvím je například směrový mikrofon pro záznam zvuku nebo dvojí sáňky doplněné o porty USB-C, HDMI či adaptér pro externí mikrofon 3,5 mm. Pro fajnšmekry je dále připravená vodotěsná svítilna nebo výklopný displej.

Doplňkové příslušenství ocení zejména tvůrci vlogů, kteří díky němu mohou natáčet špičková 4K videa odkudkoliv na světě.

Modulární příslušenství promění kameru v ultimátní vlogovací nástroj. • 

GoPro Max: tři špičkové kamery v jedné

Vrcholný model nabídky, kameru GoPro Max, využijete jako kameru HERO s jedním objektivem a skvělou stabilizací, kameru pro 360stupňové záběry se dvěma objektivy nebo jako kameru pro vlogování.

Všechny tyto funkce přitom Max zastane na maximum. S funkcí Max HyperSmooth, která zajišťuje perfektní stabilizaci obrazu a vyrovnávání horizontu, už nikdy nepotřebujete stativ nebo elektronický stabilizátor. S funkcí Max TimeWarp ovládnete čas i prostor. A konečně funkce Max SuperView vám zajistí to nejširší zorné pole, které kdy u kamery GoPro bylo k dispozici.

Při stříhání 360stupňových záběrů je v aplikaci GoPro k dispozici nová funkce Reframe založená na klíčových snímcích. Snadno s ní přetvoříte 360stupňové záběry na video s plynulými přechody. Funkce Reframe se výkonem vyrovná střihovým programům na stolních počítačích, ale nabízí praktičnost a použitelnost aplikace GoPro.

Vlogerům kamera Max nabízí řešení se skvělou stabilizací videa, čtyřmi digitálními objektivy, dopředu směřující dotykovou obrazovkou pro snadné komponování záběrů a šesti mikrofony, které snesou srovnání i se směrovým mikrofonem.

Když k tomu přičtete 270° fotky PowerPano, které pořídíte jediným klepnutím, nebo spojování 360stupňového videa a fotografií přímo v kameře, nemá GoPro Max mezi kamerami současnosti konkurenci.

Obě kamery k dispozici od 25. října

Kamery GoPro HERO8 Black a GoPro Max si můžete už teď předobjednat, první dodávky do Česka očekáváme 25. října. O dostupnosti modulárního příslušenství zatím přesnější informace nemáme.

Jak se vám nové sportovní kamery GoPro líbí? Napište nám do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.