4 důvody, proč si pořídit kameru do auta | Blog Mall.cz

Zachrání vás před průšvihem: 4 důvody, proč si pořídit kameru do auta

Znáte to. Ocitnete se uprostřed dopravní nehody a řidič, který vás naboural, tvrdí, že za nic nemůže. Nejen kvůli těmto nepříjemnostem si dnes řidiči pořizují kamery do auta. Ukážeme vám, co všechno s tímto vynálezem zvládnete. Kromě toho, že ohlídá vaše auto, si s ním totiž užijete i fajn zábavu.

1. Pojistka při nehodách

Ne vždy se účastníci dopravní nehody rozumně dohodnou. Ostatně není divu – dopravní nehoda je stresující situace, lidé jsou plní adrenalinu a přirozeně se brání. Pokud však máte na autě kameru a někdo vám bude tvrdit, že jste mu nedali přednost nebo ho vytlačili ze silnice, snadno ze záznamu zjistíte, jak to ve skutečnosti bylo.

Současná legislativa ve většině evropských zemí považuje záznam z kamery za důkazní materiál. I levnější kamera do auta vám tak v případě nehody ušetří peníze, čas i problémy při dokazování viníka nehody – ušetříte za pokutu, opravu auta i povinné ručení. A pokud by nehoda v nejhorším případě doputovala až do soudní síně, máte v rukou neprůstřelný důkaz.

2. Originální videa z dovolené

Pokud na dovolenou či výlety jezdíváte nejčastěji autem, stane se kamera do auta skvělým cestovatelským parťákem. Po návratu domů si na televizi znovu přehrajete akční videa z horských serpentin, idylickou jízdu podél pobřeží nebo třeba projížďky historickými městy.

Některé kamery do auta mají pro tyto účely i funkce jako časosběrné video, díky kterým budou nahraná dobrodružství ještě působivější. Až tato videa ukážete doma rodičům či kamarádům, budou valit oči.

Kamery do auta jsou vybavené nočním režimem, takže vás ochrání i v naprosté tmě. • 

3. Odhalí zloděje, vandaly a uprchlé viníky

Řidiči se občas neubrání myšlenkám, že jim někdo jejich čtyřkolého miláčka na parkovišti poničí. A skutečně se to stává – někdo vám poškrábe lak při nemotorném parkování, přední sklo rozbije vandal nebo si zloděj bude chtít smlsnout na obsahu přihrádky pod palubní deskou.

Kamera do auta vám pomůže identifikovat pachatele všech těchto nepříjemných situací. Zachytí SPZ řidiče, který ujel od nehody, i obličej opilého vandala – a to i ve tmě díky nočnímu režimu. Tyto záznamy pak policii výrazně usnadní práci.

4. Pravá ruka řidiče

Moderní kamery do auta neslouží jen k natáčení vašich cest a chytání záškodníků, ale také vám svými funkcemi usnadní každodenní jízdy. Mezi tyto funkce patří například:

  • couvací kamera s linkami pro usnadnění parkování,
  • asistent pro udržení vozidla v jízdních pruzích,
  • detektor policejních radarů
  • nebo asistenční systém zobrazující aktuální informace o dopravě, jako jsou kolony a nehody.

Díky tomu se kamera skvěle hodí také do starších aut. Doplníte je o řadu nových funkcí, a to jen za pár tisíc.

TOP 3 kamery do auta podle Stejka

YouTuber a profík přes elektroniku Stejk představil v pořadu MALL BOXING 3 top kamery do auta, které stojí za to připevnit nad palubní desku. Přímo ve videu je navíc všechny otestoval v nablýskaném Ferrari.

>> Koukněte na další Stejkova videa o elektroncie na MALL.TV. <<

TIP 1: Niceboy Pilot Q8

Kamera do auta Niceboy Pilot Q8 vás pojistí při nehodách, ale zároveň v sobě skrývá spoustu funkcí, které využijete při každodenní jízdě. Najdete v ní GPS modul, který po celou dobu jízdy zaznamenává trasu, a vždy vás včas upozorní na radary, úseková měření i překročení rychlosti.

Asistenční systém ADAS za vás pohlídá překročení jízdních pruhů, upozorní vás na překážky před vámi a také na to, že se vozidlo před vámi rozjelo. Záznamy ukládá na paměťovou kartu a v případě nehody se aktivuje g-senzor, který video zablokuje. Díky tomu se v paměťově kartě automaticky nepřepíše a nepřijdete o něj.

>> Pořiďte si nad palubní desku Niceboy Pilot Q8. <<

TIP 2: TrueCam H5

Tahle nenápadná kamera vás nejvíc potěší snadným ovládáním. Její součástí je magnetický držák, který připevníte na palubní desku a v případě potřeby z něj kameru jednoduše vyjmete. Kameře také nikdy nedojde paměť, protože v případě zaplnění začne automaticky mazat nejstarší záběry. Stále je však vybavená g-senzorem, který při nehodě zablokuje daný záznam, aby se omylem nepřepsal či nesmazal.

Pokud kameru necháte v zaparkovaném autě, automaticky se aktivuje, pokud před sebou zaznamená pohyb. Tím vás pojistí před nešikovnými parkujícími nebo zloději a vandaly. Také vás upozorní, pokud za jízdy začnete neplánovaně vybočovat z jízdního pruhu.

>> Doplňte svou káru kamerou TrueCam H5. <<

Po zaparkování kamery nenahrávají celou dobu, ale pouze zaznamenají-li v okolí auta pohyb. • 

TIP 3: MIO MiVue J85

Třetí kamera vás potěší především vynikajícím obrazem, který oceníte, až budete videa z projížděk ukazovat rodině a kamarádům – může za to 2,5K obraz se 150° širokoúhlým záznamem. I tato kamera má v sobě GPS, takže vás upozorní na radary a překročení rychlosti.

Kameru navíc kdykoli připojíte k Wi-Fi a okamžitě si stáhnete záznamy do mobilu nebo počítače. Přikoupit si můžete také druhou, zadní kameru, která vám bude během jízdy krýt záda. Ani této kameře nechybí g-senzor a čidlo, které detekuje pohyb kolem zaparkovaného auta.

>> Připevněte na své auto kameru MIO MiVue J85. <<

Používáte kameru do auta? Napište nám do komentářů, jak vám na cestách pomáhá.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na Youtube.