Chcete nerozbitný telefon? Zkuste kryty Tech21 | Blog Mall.cz

Chcete mít opravdu nerozbitný telefon? Zkuste kryty od Tech21

Není nic horšího, než když si koupíte nový telefon, už po pár týdnech vám vyklouzne z ruky a rozbijete si displej nebo záda. A to navzdory tomu, že na něm máte obal. S řešením přichází britská firma Tech21, která nabízí „nerozbitné“ kryty na mobilní telefony. Osobně jsme je vyzkoušeli a zkusili odpovědět na otázku, v čem se tyto kryty liší od všech ostatních.

Když Tech21 na tiskových konferencích představují materiál, ze kterého vyrábí kryty, dělají to ve velkém. Omotají vám prsty na ruce plastovou fólií, položí je na stůl a několikrát do nich udeří těžkým kladivem. Drastické? Vůbec ne. Rány, které by vám za normálních okolností rozdrtily prsty, malinko cítíte, ale nebolí.

Na jiných akcích lidé z Tech21 zabalí do fólie slepičí vejce a přichází stejný scénář – několik tvrdých úderů kladivem. Po odmotání fólie je vajíčko netknuté.

A teď si představte, že tím stejným materiálem ochráníte svůj mobilní telefon.

Testovali jsme dva kryty pro model iPhone 8. • 

50 pádů na jedno místo bez poškození

Většina pouzder a krytů na mobilní telefony funguje na podobném principu jako třeba cyklistická přilba. Při prvním pádu telefonu na zem sice zabrání poškození přístroje, ale samotný kryt se (mnohdy neviditelně) zdeformuje a oslabí. Když vám pak telefon spadne podruhé, kryt už ho neochrání a mobil praskne.

Kryty od Tech21 jsou technologicky mnohem vyspělejší. Ve spolupráci s vládní britskou laboratoří National Physical Laboratory výrobce vyvíjí a testuje materiály násobně odolnější, než používá většina světa. Nejnovější kryty Tech21 prošly sérií laboratorních testů, které prokázaly, že telefon vám může na stejné místo spadnout klidně 50× a stejně se mu nic nestane.

I my jsme náš iPhone 8 podrobili zátěžovým testům. Po několika tvrdých pádech můžeme potvrdit, že na telefonu nebylo ani škrábnutí.

Slogan na krabici nelže. Telefon bez úhony přežil několik pádů za sebou. • 

Antibakteriální ochrana a žádné žloutnutí

Slyšeli jste o tom, že na displeji vašeho telefonu je více bakterií než na prkénku veřejného záchodu? Není divu. Na displej smartphonu saháte každý den několik hodin – na záchodě, v dopravním prostředku, u jídla a podobně. Jen málokdo je přitom tak pečlivý, že by displej několikrát denně dezinfikoval.

V Tech21 proto od léta 2019 do svých mobilních krytů přidávají antibakteriální složku stříbra, která do čtyřiadvaceti hodin vyhubí všechny bakterie na povrchu krytu. Skvělá vlastnost, kterou oceníte o to více, když kryt věnujete svým dětem.

Kryty značky Tech21 řeší také další velkou bolest většiny průsvitných obalů – žloutnutí. Zatímco klasické silikonové obaly vám po pár měsících začnou žloutnout, ty od Tech21 zůstávají čiré. V krátkém redakčním testu jsme tohle ověřit nemohli, nicméně kolega má shodou okolností kryt Tech21 už dva roky – a zatím skutečně nezežloutl.

iPhone 8 schovaný v zadním krytu řady Studio Colour. • 

Myslí i na životní prostředí

Britský výrobce se však nespokojil pouze se svou technologickou převahou a v létě 2019 vstoupil také do světa ochrany životního prostředí. Tech21 nyní všechny svoje kryty vyrábí s 32–40% podílem rostlinné složky – kukuřičného škrobu a mořské řasy. S tím, že do dvou let se chce dostat na 100 %. Starý kryt pak klidně hodíte na kompost své zahrádky, protože se rozloží. Podobně ekologické je také samotné balení, ve kterém kryt dostanete.

To nejlepší na závěr? Ještě donedávna byly kryty na mobilní telefony Tech21 hůře dostupné a jejich ceny začínaly za hranicí tisíce korun. S nejnovější řadou ale Britové udělali radost i obyčejným smrtelníkům – základní kryty z řady Studio Colour seženete za šest stovek. A to už vzhledem k jejich vlastnostem stojí za zvážení.

Krytům Tech21 není moc co vytknout. • 

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.