5 + 1 nejlepších vodních atrakcí v Česku | Blog Mall.cz

5 + 1 nejlepších vodních atrakcí v Česku

Rtuť teploměru stoupá, děti se radují z prázdnin a aquaparky lákají na atrakce, o kterých se vám ani nesnilo. Nejdelší tobogán, nejstrmější skluzavka nebo koupaliště jako z tropického ostrova. Užijte si léto na koupáku!

Co by to bylo za prázdniny, kdybyste alespoň pár dní nestrávili lenošením na dece u vody. Oblečte plavky a na vlastní kůži zažijte to nejlepší, co české aquaparky nabízejí!

1. Nejdelší tobogán: Canyon v Aquapalace Praha

Divoká jízda na tobogánu o délce čtvrt kilometru se zvukovými a světelnými efekty vás potká v Aquapalace Praha, největším aquaparku ve střední Evropě. Tobogán, který vede přes celý areál aquaparku, vám připraví nezapomenutelný finiš ve vlnách divoké řeky.

Vedle tobogánů a atrakcí si v Aquapalace Praha užijete i vnitřní a venkovní bazény, wellness a akvárium. • 

O aquaparku: vnitřní a venkovní areál s vodními atrakcemi, wellness centrem, mořským akváriem, školou potápění, restaurací a dalším zázemím k celodenní zábavě pro celou rodinu.

Celodenní rodinné vstupné: 1 699 Kč pro 2 dospělé a 2 děti do 150 cm (nebo zvýhodněné několikahodinové či odpolední vstupy).

2. Největší letní pohoda: Vodní ráj v Jihlavě

V rajském aquaparku v Jihlavě dejte pozor, ať se neztratíte. Jen plocha na slunění a lenošení má totiž rozlohu 9 000 m2 - opalovací krém a slunečník s sebou! Po celý den si tady užijete letní pohodičku ve vyhřívaných bazénech, na skluzavkách a dalších atrakcích, děti se zabaví na hřišti a tatínkové uvítají hřiště na volejbal a nohejbal.

Venkovní areál Vodního ráje v Jihlavě vás nadchne vyhřívanými bazény i rozlehlou plochou pro relax. • 

O aquaparku: největší aquapark na Vysočině a jediný aquapark na D1 vás nadchne vnitřními i venkovními bazény, tobogány a atrakcemi, zázemím pro děti, venkovním koupáním i obrovskou travnatou plochou určenou k lenošení.

Celodenní rodinné vstupné do venkovního areálu: 300 Kč

3.  Nejstrmější skluzavka: Kamikadze v Aqualandu Moravia

Vítr ve vlasech a adrenalin v žilách. Pustíte se z výšky 13 metrů a neuvěřitelnou rychlostí sjedete po skoro 30 metrů dlouhé skluzavce Kamikadze, která je rájem milovníků dobrodružství v Aqualandu Moravia.

Šílená jízda na Kamikadze, ale i bazény a wellness na vás čekají v Aqualandu Moravia. • 

O aquaparku: nejmodernější vodní svět v Česku nabízí mimo jiné bazény s termální vodou, 20 vodních atrakcí, saunový svět a wellness procedury, restauraci i ubytování. Aqualand v jihomoravských Pasohlávkách je ideálním cílem pro celodenní výlet nebo víkendovou dovolenou.

Celodenní rodinné vstupné: 1 499 Kč (nebo 1 299 Kč při nákupu přes e-shop).

Zážitek navíc: Tobogán Abyss v Aqualandu Moravia

V Aqualandu Moravia najdete evropský unikát, tobogán Abyss, který si nenechte ujít, pokud máte rádi adrenalin a zábavu. Těšte se na šílenou jízdu na člunu divokými peřejemi o délce 110 metrů, která skončí pádem do (skoro) nekonečné propasti. Na atrakci si netroufejte sami a na gumový člun raději nasedněte ve dvou!

Jízda na tobogánu Abyss je zážitek, na který jen tak nezapomenete. • 

4. Nejrychlejší tobogán: Žlutý tobogán v Aquaparku Olomouc

Necelá půl minuta, délka víc než 120 metrů a rychlost 4-5 metrů za sekundu. Pořádná jízda na vás čeká v olomouckém aquaparku na tobogánu, který vám rychlostí sjezdu nežene husí kůži.

Vnitřní i venkovní tobogány uspokojí milovníky adrenalinu. • 

O aquaparku: první adrenalinový vodní park na Moravě si pro vás připravil vnitřní a venkovní areál k celodennímu lenošení v bazénech, na tobogánech a atrakcích, sportovním hřišti nebo dětském hřišti.

Celodenní rodinné vstupné: 390 Kč

5. Nejtropičtější atmosféra: Aquapark Staré Splavy

Pláže s bílým pískem, živé palmy, slunečníky, příjemná hudba a koktejly. Za tropickým rájem nemusíte za hranice, stačí se vydat do tropického zábavního parku Staré Splavy u Máchova jezera. Vedle lenošení v českém kousku ráje se těšte na 9 obrovských nafukovacích atrakcí na vodě vybízejících k pořádnému letnímu dobrodružství.

Tropický aquapark Staré Splavy nabízí parádní koupání s výhledem na Máchovo jezero. • 

O aquaparku: tropické vodní centrum nabízí vodní atrakce na jezeře, bazény s filtrovanou vodou, pláže s bílým pískem a palmami, programy s animátory i pizzerii.

Celodenní rodinné vstupné: 500 Kč

Náš tip: Máchovo jezero je ideální místo, kde si užijete nafukovací lehátka a hračky do vody nebo kde děti naučíte plavat.

Jaké je vaše nejoblíbenější místo na letní koupání? Podělte se s námi o tipy na našem Facebooku!