Rady pro nákup džínů on-line | Blog Mall.cz

Zvládněte nákup džínů on-line: jaký střih a jak se změřit?

Do obchodů se teď jen tak nepodíváme. Proto je na čase začít nakupovat on-line i to, co by vás předtím ani nenapadlo, třeba džíny. Abyste se u nákupu modráků nesekli, sepsali jsme vám k tomu několik rad. Míru můžete například snadno zjistit podle svých stávajících kalhot, neměřte je ale na svém těle. Čtěte víc.

Při nákupu na internetu se určitě díváte nejdřív na styl, který se k vám hodí. Džíny nemusí být jenom modré, ale v nejrůznějších barvách. A nebo vzorované, a to klidně i se vzorem květin.

Běžte ale ještě o krok dál a zamyslete se i nad správnou velikostí a střihem, který bude lichotit právě vaší postavě.

Jak se správně změřit?

Pro nákup džín on-line platí jednoduchá rada: neleňte a vezměte do ruky krejčovský metr. Velikosti se napříč značkami liší, a když někde máte L, u jiné značky můžete mít klidně M nebo XL.

Neměřte se ale na těle, protože to moc snadno nejde. Raději změřte své současné kalhoty, u kterých víte, že vám skvěle padnou. Před měřením zapněte zip i knoflíky.

Měřit budete:

  • obvod pasu –⁠ změřte kalhoty v pase mezi oběma bočními švy a číslo vynásobte dvěma,
  • délka nohavice na vnější straně –⁠ měřte podél vnějšího švu od pasu až k lemu kalhot,
  • délka nohavice na vnitřní straně –⁠ měřte podél vnitřního švu délku mezi švem v rozkroku a koncem nohavice,
  • obvod stehna –⁠ kalhoty změřte v nejširším místě v oblasti stehna, číslo pak vynásobte dvěma,
  • výšku sedu –⁠ jde o vzdálenost mezi švem v rozkroku a vrchním lemem kalhot.

Pokud víte, že u nových džín někde potřebujete přidat nebo ubrat, míru trošku upravte. Potřebnou míru potom porovnejte s tabulkou velikostí, kterou e-shopy uvádějí na svém webu. Některé značky si vystačí s jedním číslem, některé používají čísla dvě: W pro šířku a L pro délku.

Když nakupujete džíny pro své dítě, tak naopak měřte přímo na jeho těle: děti totiž rostou jako z vody, a tak by velikost ze stávajících kalhot brzy nemusela stačit.

Po internetu si koupíte džíny, džínové košile i populární džegíny. Tyto nabízí značka GAP.

Jaký střih pro jakou postavu?

Každá značka má střihy trochu jiné. Existuje ale pět základních střihů, které najdete ve většině obchodů, a to i online:

  • Skinny,
  • Slim,
  • Straight,
  • Jeggings
  • a Boyfriend.

Skinny jsou ty nejužší a obepínají i lýtka. Vyberte si je, pokud máte drobnější nebo sportovní postavu, kterou chcete obepnout a zdůraznit tak svoje proporce. Pro případ, že jsou vaše nohy štíhlé jako u laněk, zvolte ještě užší variantu Super skinny.

Slimky jsou také úzké, ale neobepínají lýtka. Běžte do nich, pokud chcete zdůraznit svou útlejší postavu.

Pokud se cítíte lépe ve volnějších střizích, ale pořád ne příliš volných, bude vám dobře ve Straight kalhotách. Straight znamená v angličtině rovný a takové také jsou: mají volnější rovné nohavice a širší pas.

Boyfriend kalhoty jsou kalhoty pro dámy podobné pánským džínům. Tento střih uvítáte, pokud máte silnější stehna. Mají totiž snížený sed, takže opticky zeštíhlují. Noste je ohrnuté a hodit se vám budou k teniskám i lodičkám.

Asi nejpohodlnější jsou Jeggings nebo-li Džegíny. Je to totiž takový mezikrok od džínů směrem k legínám a jsou z pohodlného měkčího materiálu s elastanem. Zkuste třeba pohodlné džegíny od GAPu.

Pokud naopak potřebujete velmi volné kalhoty, což se může hodit silným postavám, poohlédněte se po střihu Baggy. Mezi střihem Baggy a Straight je zase střih Loose.

Značku GAP založili Češi a dneska její produkty kupují lidé po celém světě.

Pružnost nadevše

Ať už se změříte sebelíp, pro větší pohodlí vybírejte džíny, které jsou pružné. Například džíny od značky GAP jsou vyráběny s využitím technologie GapFlex, se kterou jsou džíny opravdu pohodlné.

Přesně tak, GAP dělá i džíny a soustředí se na ně už 50 let. Tato značka byla založená roku 1969 Čechy v Americe a v současné době je oblíbená po celém světě. Jejich džíny jsou z kvalitních materiálů a jsou šetrné k životnímu prostředí, protože se při jejich výrobě šetří s vodou.

Pružné džíny uvítáte vy i vaše děti, synkovi například pořiďte chlapecké skinny GAP.

A pokud byste náhodou velikost nebo střih napoprvé neodhadli, nebojte: e-shopy nabízejí možnost oblečení vrátit nebo vyměnit. Klidně si tedy objednejte víc kousků naráz.

>> Vyberte si džíny GAP na MALL.CZ. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.